Inlägg från: Batmamba |Visa alla inlägg
  • Batmamba

    Känna vad som händer - EDA eller ej

    Jag har läst flera här på FL som säger att de inte vill ha EDA, eftersom de vill känna vad som händer under förlossningen och ha lite mer kontroll. Det är en logisk önskan, tycker jag.

    Jag har fött ett barn med EDA och ett utan (hann inte) och när jag hade EDA kände jag var barnets huvud befann sig, hur det rörde sig nedåt, när huvudet och sedan kroppen kom ut.

    När jag födde utan EDA hade jag ingen aning om var barnet fanns i förhållande till min kropp och jag märkte inte heller när det kom ut. Smärtan överskuggade de flesta andra sinnesintryck. Plötsligt gjorde det bara mindre ont och barnmorskan höll bebisen framför mig. Snacka om förvåning!

    Min erfarenhet är alltså att jag fick mer kontroll med EDA och tappade den helt utan. Men så klart är det här väldigt olika. Berätta om era erfarenheter med och utan EDA. Hur mycket uppfattade ni av födelseförloppet? Kände ni vad som hände?

    Observera att den här tråden inte handlar om huruvida EDA är bra eller inte utan bara om hur vi har upplevt våra förlossningar. Jag är fö nöjd med båda mina.

  • Svar på tråden Känna vad som händer - EDA eller ej
Svar på tråden Känna vad som händer - EDA eller ej