Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Mitt barn är elak i skola

    Min erfarenhet är att från dagis till nollan är det ett jättehopp.

    Barnen är ofta på en stor skolgård med äldre barn och snappar upp språk och beteenden som ibland är högst tveksamma men som dessutom blir ännu galnare när barnen inte förstår exakt vad de gör, säger eller signalerer

    Min äldsta blev otroligt dryg och nonschig. Hennes ett år yngre kompis kunde fråga "vad ska vi leka" och min dotter gick då typ ifrån kompisen samtidigt som hon typ knyckte på axlarna och såg verkligen skitdryg ut samtidigt som hon svara "inte vet jag"

    När man då fångade upp henne och frågade varför hon betedde sig så var hon helt frågande. "Jamen vadå, jag vet ju inte vad jag vill leka" Hon hade sett, snappat upp men inte alls förstått innebörden. Var inte ens så lätt att förklara då det var en kombination av kroppspråk, tonläge och annat som gjorde den totala bilden och hon förstod inte.

    Min äldsta son använde mer fula ord och sa dumma saker. Nästan enklare komma till rätta med.

    Min trea går sexårs nu, p g a utrymmesproblem på skolan går inte sexåringarna där utan 400 meter ifrån. Där är det stor skillnad, inga dryga storbarnsfasoner och betydligt mycket mindre fult språk. Gissar att den förändringen då ist kommer i ettan när de flyttas till stora skolan.

    Men rent specifikt i din sons fall så prata igenom vad han eg säger, åk med honom till de barnen han varit dum mot och så får han be om ursäkt. Det brukar bita betydligt bättre än att man som förälder är arg och ger också de drabbade barnen någon form av upprättelse.

Svar på tråden Mitt barn är elak i skola