• lovislilly

    Lyckas nästan aldrig pricka in kissandet. Hur ska jag fatta när hon måste kissa?

    Öh ursäkta att jag inte hänger med riktigt här, men vad är det du försöker med ? Att få en 12 veckors bebis att kissa på toan ?

  • lovislilly
    Mellanmjölkens land skrev 2014-12-06 21:42:14 följande:
    EC går ut på att barn har det medfött att signalera när de är nödiga så tar man bara till vara på signalerna så kommer barnet kissa/bajsa på önskat ställe (toa/potta/whatever). Tänk bara på hur många barn som kissar på skötbordet!

    Erbjuds bebisen inte alternativ till blöja i början lär den sig att det är i blöjan kiss och bajs ska hamna.

    EC är alltså inte traditionell potträning utan snarare träning av föräldrarna att förstå hur bebisen signalerar att den är nödig till skillnad från t ex att den är hungrig eller trött. smile1.gif
    Jaha där ser man, va mycket man inte vet här i livet!
  • lovislilly
    linnéa001 skrev 2014-12-06 22:31:42 följande:

    Inlägg #1 förtjänar inte ens ett svar. #2 har fått ett bra svar av Mellanmjölken, men jag svarar ändå: Nej, jag försöker inte får min 12 veckors att kissa på toan, men jag försöker lära mig att se hennes signaler för kiss- och bajsnödig. Min förhoppning med detta är att hon tidigt ska bli blöjfri (men självklart inte redan nu).

    Kan tillägga att en mamma jag känner som har en son i min dotters ålder har ec:at redan från födseln och den pojken gör numera ett ljud innan han kissar istället för samtidigt som han gjorde tidigare. På det sättet kan hans föräldrar ta honom till toan och låta honom kissa där (han kissar i handfatet). Extremt miljövänligt och ekonomiskt då det går åt mycket färre blöjor.


    Låter helt sjukt konstigt i mina öron men kul om det funkar :) lycka till!
Svar på tråden Lyckas nästan aldrig pricka in kissandet. Hur ska jag fatta när hon måste kissa?