Inlägg från: Mellanmjölkens land |Visa alla inlägg
  • Mellanmjölkens land

    Lyckas nästan aldrig pricka in kissandet. Hur ska jag fatta när hon måste kissa?

    Har du FB kan jag tipsa om gruppen     blöjfri bebis - EC-toakommunikation-blöjfritt

    Kan berätta lite hur vi gjort med vår numera 13-månaders:

    Rutinpottning efter sömn och annars vid tecken (hon gjorde/gör precis som du beskriver vid amningen) eller intuition. Många rutinpottar efter mat men då har vår tjej aldrig varit intresserad av att kissa

    I somras började vi köra en del blöjfri tid (det var för varmt för blöja) och torkade ca 7 miljarder pölar i början men det har succesivt blivit bättre sen dess. Hon pratar mer är några enstaka ord än men när hon knallar in på toan och börjar försöka få dit toaringen tycker jag att det är rätt tydligt ändå Hon har även haft ett "Jag behöver kissa NU!!!"-skrik/tjut i perioder

    Vi bär mycket (hon är livsfarlig att ha i vagn) och i selen kissar hon inte om hon kan undvika det. Det är även ovanligt att hon kissar på oss, då har hon oftast försökt säga till innan men vi varit för tröga för att fatta.

    Tack vare nattEC hade vi ett antal månader med i stort sett torra nätter (i genomsnitt 1 "olycka" i blöjan i veckan) men det gick över vid 9-10 mån och nu har vi 1-3 nätter i veckan utan blöjbyten.

    Använder ni betingingsljud? Vi kör på Kssss 

  • Mellanmjölkens land
    lovislilly skrev 2014-12-06 21:32:04 följande:

    Öh ursäkta att jag inte hänger med riktigt här, men vad är det du försöker med ? Att få en 12 veckors bebis att kissa på toan ?


    EC går ut på att barn har det medfött att signalera när de är nödiga så tar man bara till vara på signalerna så kommer barnet kissa/bajsa på önskat ställe (toa/potta/whatever). Tänk bara på hur många barn som kissar på skötbordet!

    Erbjuds bebisen inte alternativ till blöja i början lär den sig att det är i blöjan kiss och bajs ska hamna.

    EC är alltså inte traditionell potträning utan snarare träning av föräldrarna att förstå hur bebisen signalerar att den är nödig till skillnad från t ex att den är hungrig eller trött.
Svar på tråden Lyckas nästan aldrig pricka in kissandet. Hur ska jag fatta när hon måste kissa?