• Anonym (förbannad)

    Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!

    Nu är det så att vår familj bor långt ute på landet, och det är ofta flera mil till närmaste by eller bebodda samhälle. Bussarna kör långa sträckor på mycket ödsliga vägar.

    Min dotter kom hem ikväll, nedfrusen och utmattad efter att ha gått hem i två timmar i kyla!! Detta efter att ha blivit utslängd av busschauffören efter att ha varit högljudd och skrikit skällsord. Och visst, så gör man ju förstås inte, men det står inte i proportion till att slänga av en 14-årig flicka mitt ute på en öde landsväg i mörkret! Hon kunde ju ha gått vilse i mörkret och förfrusit!!

    Hon hade varit på fest innan och glömt sin mobil där. Hon mår bra nu, men var illa tilltagen då hon kom hem - helt iskall och skakade kraftigt då hon kom innanför dörren. Dessutom hade hon gjort på sig och tvingats gå med det eftersom hon inte lyckats få upp byxorna med sina stelfrusna händer.

    Imorgon ska vi besöka vårdcentralen för att kontrollera att hon inte fått några bestående skador, men just nu ligger hon nedstoppad i en varm och skön säng iaf. :)

    Jag är bara så fly förbannad på idioten till busschaufför! Sånt här måste man väl kunna anmäla? Hur kan man slänga av ett BARN ute i öde mark bara för att det inte sköter sig???

  • Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!
  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:53:37 följande:
    dt kan jag dock förstå, men att alltid göra det, det tycker jag faktiskt är curling.
    Alltid? vem skrev det? det handlar om några få tillfällen om året. Men om min fulla (händer sällan) 22 åring ringer och frågar om jag kan hämta så nog sjutton gör jag det om jag kan, tragiskt att man inte bryr sig mer om varandra i en familj.
  • Fjärilslarv
    Johan75 skrev 2014-12-13 13:57:49 följande:
    Jag håller inte med. Att skapa möjligheter och i viss mån underlätta för barnens (även i vuxen ålder) sociala liv är inte curling enligt mig. Möjligtvis kan det benämnas som att barnen är bortskämda om det sker väldigt mycket.

    Curling är det som mellan raderna förmedlas av TS. Där man sopar de negativa konsekvenserna som uppstår när barnen betett sig illa eller felaktigt under mattan och där man istället skyller allt på någon annan, må det vara busschaufförer, skolan, eller något annat. 
    ja vi kan agree to disagree som man säger =).
  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:57:47 följande:
    fast ursprunget till just den här diskussionen handlade inte om någon enstaka gång och går alltså inte att jämföra.
    Oj då, blev du svarslös? klart det går att jämföra, du vill inte svara alltså.

  • Anonya

    Det ena utesluter inte det andra. Tjejen har definitivt gjort fel som vid tillsägelse börjat skrika fula ord och föräldrar ska blanda sig i 14-åringars liv. Oberoende betyder det inte att det är rätt att slänga av en person mitt i ödemarken. TS har rätt i att det kunde gått illa. Några minusgrader är nog så kallt om man är festklädd och är ute i 2h, inte minst om det blåser. 


    Någon skrev ett mycket bra inlägg om att chauffören vid störningar vägrar köra vidare innan det är lugnt och att enbart det ofta hjälper. 


    Att ringa polisen är lätt i städer, men ute på verkliga landsbygden i tex Norrland, kan det ta timmar innan en polis är på plats. 

  • Anonym (rätt!)
    Anonym (Tonårsmamma till adhd barn) skrev 2014-12-13 10:30:47 följande:

    Ok blir en aning förtvivlad när jag läser detta. Som mamma till tonårsdotter med adhd och borderline så vet jag hur lätt det är för tonåringar, framförallt diagnos barn, att slänga ur sig otrevligheter impulsivt. De kan ofta inte kontrollera detta. Men vi är trots allt vuxna och föräldrar så vi måste ta ansvar för detta. Hade någon slängt av min dotter ute i ödemarken hade jag blivit jätte arg oxå. Och rädd och förtvivlad. Men anklaga inte mamman för att inte ta sitt ansvar mm. Vi vet ju inte all bakgrund? Samtidigt tack du busschaufför som skrivit här och i det tysta jobbar för våra ungdomar ????


    Även diagnosbarn måste lära sig att de inte får bete sig hur som helst, särskilt om det inte är några småbarn vi pratar om. En 14-åring som är oförskämd är inget annat är en jävla snorunge som behöver sättas på plats. Om ungen är så svår att kontrollera skulle den nog förresten inte få gå omkring lös ute på kvällarna utan uppsikt. Fy fan vilka slappa och oansvariga föräldrar det finns.
  • nevermind
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 10:47:00 följande:

    Trodde inte att folk skulle börja attackera mig med både det ena och det andra. Trodde det fanns mer sympati faktiskt.

    Om man inte uppfostrar sitt barn på "rätt" sätt blir man attackerad av mobben.
    Om det man säger inte alltid är 100 % logiskt så ljuger man.
    Om det är någon som försvarar en så tror folk att den personen är TS.

    FL-mobben är aggressiv.

    Nu har jag hur som helst ringt bussbolaget, och de lovade att prata med den berörda chauffören, så nu får vi se vad som händer. Förhoppningsvis får han sparken.


    Får sparken??? :-O Som någon redan skrivit: WT-morsa. Mina föräldrar hade skämts ihjäl om jag hade betett mig så illa så jag blivit avslängd!
  • Fjärilslarv
    elmadumle skrev 2014-12-13 13:59:30 följande:
    Oj då, blev du svarslös? klart det går att jämföra, du vill inte svara alltså.
    nej det gör det inte, och nej jag blev inte svarslös alls, att ställa upp för varandra då och då är inte curling men att hela tiden göra det är curling, och det var så jag uppfattade att det var i ursprunget till den här diskussionen. 
    så då har vi rett ut det.
  • Anonym (rätt!)
    Johan75 skrev 2014-12-13 11:23:21 följande:

    Men allvarligt?! Är det verkligen någon som åkt buss sent en fredagskväll (dagen innan lucia dessutom) som upplevt att det är personer med funktionsnedsättningar som är störande? 

    Varför överhuvudtaget ta upp detta i tråden?


    Enligt FL ska man utgå från att alla ungar som stör, slåss eller mobbar har diagnoser och därför ska ha rätt att göra vad som helst.
  • Anonym (kvasthilda)
    nevermind skrev 2014-12-13 13:58:40 följande:

    Vad gör en fjortonåring ute så sent???


Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!