• Brumma

    Det här med att vara "bonusmamma"/killen jag träffar har en dotter sedan tidigare

    Jag skulle inye avfärda det som sexårstrots.. Däremot det i kombination med att du börjar bli "vardag". Dels så testar hon antagligen sin pappas kärlek -kan han älska er båda? Han måste visa att hon fortfarande har plats i hans liv, men även att hon inte får tränga bort dig. Det är en balansgång...

    Sedan så testar hon antagligen dig. Hon känner sig bekväm med dig - tillräckligt bekväm för att våGa testa dig.. kommer du fortfarande vara kvar om hon är jobbig?

    Min bonus "bråkade" med mig efter ungevär lika lång tid. Jag tog det som att hon äntligen kände sig tillräckligt trygg med mig för att testa mig ;)

    Fortsätt visa att du finns där. Ni måste även visa att det INTE är ok att behandla dig illa. Pappan måste vara tydlig med det.

    Sedan skulle jag se till att pappa o barn får lite egentid men även att DU och barnet gör saker bara ni två. Bilda ett band som inte är avhängigt pappan utan ditt och barnets egna.

  • Brumma

    Och du ska definitivt inte "svälja" om hon behandlar dig illa eller är elak. ALLA barn borde få höra om och när de gör fel. Sedan så visar man att man tycker om dem ändå, men att de inye får lov att bete sig illa. Det gäller inte bara dig utan vänner, eventuella syskon osv. Det är jätte viktigt att stoppa om hon börjar bete sig illa...

    Min äldste blev väldigt svartsjuk o arg när han fick en lillebror. Han betedde sig elakt mot mig. Det gick över men jag fick vara konsekvent., sätta gränser och samtidigt ge honom extra kärlek o uppmärksamhet emellanåt. Och låta honom vara delaktig men inte styra...

  • Brumma
    mcflurry skrev 2014-12-27 17:09:57 följande:

    Tusen tack för din svar. Va skönt att höra ditt synsätt... känns på något sätt lite bättre nu :)


    Vad skönt :)

    Det är bara att höra av dig om du skulle vilja skriva av dig ngn gång - har varit bonusmamma i nästan 15 år nu - och gjort mkt "fel" enligt många här på FL, men det passade oss :D
  • Brumma
    mcflurry skrev 2014-12-28 11:12:04 följande:

    Tack tack... :)

    Varje gång hon kommer från sin mamma vid bytet i veckan så är hon jätteanti mig.. men sen när det gått ett par dagar så är hon hur go som helst..


    Barn upplever ofta lojalitetskonflikter. Även om mamman inte utrycker ngn svartsjuka kan barnet ändå känna att det är ett svek att tycka om dig oxå. Märker hon av att mamman är anti dig (hoppas att så inye är fallet) så kan det såklart bero på det. Men det är inte helt ovanligt att de vill vara lojala utan att det finns ngn konflikt mellan de vuxna.

    Visa att du tycker om henne ändå. Förhoppningsvis går det över.

    Sedan kan det ta ett par dagar att "landa" efter bytet.
  • Brumma
    mg29 skrev 2015-02-23 11:09:51 följande:

    Jo vist somnar dom innan oss.

    Tjejen som blir 6 lägger vi runt 19:30 och största tjejen som blir 11 går o lägger sig runt 21-21:30.

    Läggningen är inte problemet utan han vill inte vara intim med flickorna där i rädsla för att dom ska se oss.. Var bara nyfiken om någon annan haft samma problem.


    Lås in er på toaletten ;)

    Det gör vi :D

    OM barnen kommer upp hör vi det och går ut såklart men de kommer iallafall inte på oss ..m
  • Brumma
    mg29 skrev 2015-02-23 13:09:32 följande:

    Haha :D ja alla sätt är bra utom dom dåliga!

    Har faktiskt inte tänkt på det tidigare men det skulle ju så klart så att "mysa till det" i badet tex. Då ser det ju inte allt för konstigt ut heller om minsta skulle komma upp för vi "tvättar" oss ju bara ;) 


    Vi har mjuka mattor på badrumsgolvet ;)

    Funkar det med :D
  • Brumma

    Är man i ett kolsvart vardagsrum men har tänt lampor i hallen så hinner man se yrvakna barn innan de har minsta chans att se en själv - kan ju oxå vara bra att tänka på ;)

  • Brumma
    mg29 skrev 2015-02-24 08:40:21 följande:

    Ja det är ju sant :) vi bor rätt trångt just nu och har därför gett barnen de 2 rummen i lägenheten och delat av vardagsrummet som sovrum åt oss själva. Minsta flickans rum är precis bredvid och hon hör ju allt då det är så lyhört.

    Vi får trixa lite. Vi pratade om det igår iaf och då kröp det ju fram att det är inte bara är jag som funderat på lösningar på detta och det är ju betydligt lättare att komma till skott när vi är 2 som är sugna och kan vara lite påhittiga :D

    Tusen tack för tipsen :D


    Lycka till :)
Svar på tråden Det här med att vara "bonusmamma"/killen jag träffar har en dotter sedan tidigare