• Irlais

    kort lutealfas - tillföra progesteron?

    Har också haft 7-8 dagars lutealfas de två senaste månaderna. Ska ringa gyn men undrar vad man kan vänta sig för hjälp? Att de kollar progesteronnivåer och skriver ut progesteron? Något annat?

  • Irlais
    Lollipoppan skrev 2015-01-15 20:16:06 följande:

    Hej. Har också kort lutealfas 8 dagar nu sist. Försökt i 8 mån ett MA (ofostrig) och ett mkt tidigt missfall.

    Fått en tid till gyn 19/2. Så nu tar vi paus tills dess. Har läst att äggen blir övermogna och dåliga när de släpper för sent i cykeln. Har kort cykel på 24-26 dagar men ÄL på dag 17.


    Oj, det låter konstigt att äggen ska bli dåliga därför? Jag har haft ÄL som tidigast dag 17 och senast dag 29 så isåfall är det riktigt ruttna ägg om det där stämmer ;) men det handlar väl bara om att de inte börjat mogna tidigare?
  • Irlais
    Lollipoppan skrev 2015-01-16 09:36:58 följande:
    Ja men det beror på hur lång cykel man har tror jag. Jag borde ha på dag 12, men de släpper inte före dag 17. Kände mig som fallfrukt när jag läste det
    Men längden på cykeln beror ju (framför allt) på hur lång tid det tar innan ägget släpper (eftersom lutealfasen är ganska konstant). Du borde väl ha längre lutealfas snarare än att ägget borde släppa dag 12 tänker jag.   
    Hur som helst har jag också tid hos gyn nästa vecka - vi kan väl uppdatera varandra om eventuella tester och åtgärder :) 
  • Irlais
    Lollipoppan skrev 2015-01-16 12:18:03 följande:
    Ja det låter bra. Då kanske man kan få lite klarhet. Jag ska ju iofs inte dit försen 19/2. Så det blir ju bra att höra om de säger samma. Förhoppningen är ju iallafall att det ska bli en bebis i slutändan .
    Nu har jag avklarat mitt besök. Gyn tyckte det var heeeelt normalt med lutealfas på ca en vecka, inget konstigt alls. Så länge jag har ÄL så är allt bra, typ. Höll på rätt länge fram och tillbaka men till slut gick hon med på att ta några tester. Får svar om ca en vecka om något är knasigt med hormonnivåerna. 
  • Irlais
    Lollipoppan skrev 2015-02-06 11:22:16 följande:
    Jaha konstigt, då ska man kanske inte ha några större förhoppningar. Hoppas du får någon klarhet via proverna.
    Är säkert olika från gyn till gyn! Jag ammar ju fortfarande så hon tyckte jag ska sluta amma så löser det allt. Himla konstigt iaf att hon påstår att en lutealfas på 7 dagar är normalt.
  • Irlais
    Stockholmsmilen skrev 2015-02-11 19:39:50 följande:

    Det tycker jag också. Jag tycker min är kort om 10 dagar!


    Uppenbarligen funkar det ändå för nu har jag plussat :)
Svar på tråden kort lutealfas - tillföra progesteron?