• EnAnonumius

    Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?

    Att ta för givet att "folk äter till sig sin vikt, för jag har minsann sett feta på donken".

    "Man skall aldrig döma en person innan man har vandrat 40 dagar i dennes sandaler".
    Är ett bra ordspråk.
    För den påtalar att man kan aldrig döma någon efter en lite snabb glimt ur dennes persons liv.

    Ja det är sant att vissa får övervikt genom "tröstätande", men vet du, det finns faktiskt personer som är smala som "tandpetare",  som även tröstäter utan att de går upp i vikt.
    Sedan så finns det vissa spinkisar som kan ha "bukfetma", d.v.s fettet lägger sig runt organen i stället och då syns det inte alltid "utåt".

    Det finns även "tjockisar" som inte äter chips/godis/skräpmat utan äter faktiskt nyttigt och rör på sig men ändå ser ut som "strandade valar".  Att vara tjock innebär inte att man har en "sweettooth" per se, eller gillar onyttig mat.

    Sedan så finns det faktiskt överviktiga äldre kvinnor som behåller "timglaset" även om de inte "syns tydligt" vid en snabb anblick.

    Men som sagt..
    Man skall aldrig döma någon innan man har vandrat i 40 dagar i dennes sandaler.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Maja) skrev 2015-01-06 10:49:35 följande:
    Gäller det de som har rejäl övervikt (vilket väl är det som diskuteras här)? BMI på 38 och uppåt. Jag har svårt att tro att man blir så tjock utan några underliggande problem och med ett normalt förhållningssätt till mat. Är man bara lite extra förtjust i mat tror jag inte att man blir fullt så stor.
    Och då säger jag till dig att du skall vara tacksam att du inte har ärftliga faktorer att råka på hormonrubbningar. Många hyllar den där jävla p-sprutan (och andra hormonella preparat  som behandlingar för sjukdomar och/eller för preventivmedel).
    Eller som de som sitter i rullstol som varit smala och fina och råkat i olycka och äter lite och sunt, men ändå ser ut som strandade blå valar p.g.a deras mediciner. Dem skall det inte pratas om heller.

    Men det skall effektivt tysta ned personerna som råkar illa ut av dem med den smaklösa bortförklaringen; "men nu pratar vi ju om dem som äter till sig fetma" och dem som har "osund inställning till mat".  *suck*


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Hälsa) skrev 2015-01-06 09:21:12 följande:
    Nej, det kan jag inte säga att jag gör heller, är mer nyfiken på hur andra människor tänker och fungerar. Att berätta för någon hur de borde tänka kommer du säkert att sluta med när du fått lite mer livserfarenhet, tolerans är inte så dumt tycker jag :)
    Anonym (Hälsa) skrev 2015-01-06 10:58:22 följande:
    Tycker du det? Jag skriver vad jag tänker, att du verkar lite omogen och ser allt i svart eller vitt. Det finns otroligt många gråskalor men det är jag helt säker på att du inte kan ta till dig.
    Du skall hitta bjälken i ditt egna öga först, innan du letar efter smolken i den andres.

    Här är också två intressanta stycken från två olika inlägg.
    Varför har du en sådan direkt nervärderande attityd och självmotsägelser?
    Du sitter och säger att "Nayaa" är omogen och inte har livserfarenhet.

    Skall man använda ditt nedlåtande tonfall så kan ju jag säga att jag har en regäl livserfarenhet och jag inser att olika poersoner gör olika livserfarenheter. Jag inser också via livserfanhet att man aldrig kan använda "sin livserfarenhet" som "allmänfattlig generell mall, så som du gör, utan livserfarenhet är alltid en subjektiv mall. Det har min livserfarenhet lärt mig.
    Och oavsett vem som svara i en tråd så skriver man svar baserat på sina egna livserfarenheter också. Du kanske skall ta det i beakta detta innan du placera dig själv på höga hästar och har en direkt nedlåtande och nedvärderande attityd mot andra.
    Att kalla någon omogen och säga till denne "jag är inte helt säker på att du kan ta till dig det", säger ju att du knappast är särskilt mogen eller vuxen heller.

    Som sagt; ta reda på vad din bjälke är i ditt ögat först, innan du letar upp smolken i den andres.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Nayaa skrev 2015-01-06 11:37:58 följande:
    Hälsa: Som jag precis sa, du behöver jobba på din läsförståelse.

    Om jag med pack menade dig så frågade jag alltså om du inte brukar säga till till själv att det du säger inte är okej. Tycker du att det låter logiskt?
    Är det något du är direkt skyldig till, så är det att du har modet att visa lite empati och ödmjukhet, samtidigt som du har "skinn på näsan".
    Så skall man säga att det är ju ett bra pack du tillhör   Flört

    Vilka många (inklusive mig också, då det händer att jag tappar bort den egenskaperna då och då med, det erkänner jag utan att blinka) kan öva på lite att få tillbaka ödmjukhet, empati men samtidigt "skinn på näsan".  
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Smalisen) skrev 2015-01-06 12:53:43 följande:
    Jag tror fortfarande att rejäl övervikt/fetma börjar med "att det är gott med mat, fika, godis m m". Sedan när det går överstyr väljer vi olika sätt att lösa detta. Det är mycket där som styrs av vilken socialgrupp och region vi tillhör och hur vi väljer att hantera vår begynnande övervikt.
    Ja det står dig fritt att ha en fördömande svartvit syn på andra människor.

    Men tanke på din färdömande svartvita syn på människor så önskar jag dig att du blir sjuk få gå på vissa mediciner som att gör att du blir fet och att att du forsätter att hålla dig nyttig och ändå ökar i vikt och folk sitter och ger dig samma syn på din tjockhet som du sitter och ger här.

    Ett råd är att du inte blir sur i det läget, utan du väljer att inse att du har varit likadan själv Fördömande och svartvit i din syn på tjockisar.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Smalisen) skrev 2015-01-06 14:02:39 följande:
    Oj! Där stampade jag nog på en öm tå
    Ja du satt ju verkligen och dessutom bekräftade mig rätt.
    Att du sitter och fördömer andra och dömer efter ett svartvit synsätt.
    Är det vanligt att du sitter och använder svartvita mallar när du svara andra och tar för givet som du gör här?

    Gratulerar. Hoppas att du kan räkna ut varför det är helt ointressant att läsa resten av ditt inlägg efter här. Om du hade något av värde att säga efter detta så skall jag gärna läsa det om du har vett på att lägga ned dina fördömanden om mina reaktioner.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (hälsocoach) skrev 2015-01-06 17:22:15 följande:
    Varför säger du chips,läsk osv.. ja kroppen behöver kolhydrater! Om du äter som du ska i normal portion är inget farligt! Du vet förstås vilka mineraler kroppen behöver? Jag har ingen lust att skriva en uppsats om vad som är vad! Min utbildning talar för sig! Va du utan dina kolhydrater och lycka till.
    "Min utbildning talar för sig!"

    Jaha OCH?
    Vem som helst kan slänga ur sig "titlar" och påstå att de har en viss utbildning. 

    Men vet du. Det ger dig (eller andra som sysslar med sådant oavsett ämne) större trovärdighet och/eller auktoritet än någon annan i tråden (andra trådar), för den saken skull.

    Du är lika trovärdig och/eller icke trovärdig som någon annan i denna tråden som diskutera ämnet.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (hälsocoach) skrev 2015-01-06 18:13:16 följande:
    Vetenskap är en trolig källa. sen om du vill tro på mitt yrke bryr jag mig faktiskt inte om. Du kanske säger att en jurist inte kan sitt arbete eller att en lärare inte kan lära barn. Du låter bara bitter.. Ta en banan så mår du säkert bättre.
    Ja just det vetenskap är en trolig källa. Och inget jag har hävdat att det inte skulle vara det. 

    Så man är bitter bara för att man inte köper  ditt påstående att du är "utbildad" och håller dessa påståenden för sanna? Sedan så är det väldigt obildadt att komma med utlåtande som "min utbildning talar för sig själv". Ger ju knappast ett s.k bildat utryck.

    Så vem är det som skall sluta att vara bitter och ta en banan för att må bra sade du?  Du kan ju börja med dig själv att följa det rådet. Drömmer
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (hälsocoach) skrev 2015-01-06 18:35:11 följande:
    Jag har inte läst nåt skit i nån håla som Skövde. Tar du för givet att alla läser hälsocoach i Skövde? Jag är dietist och lärare i idrott. Har tränat hela livet och tycker det är kul när människor mår bra och lever bra. Men vi ska tydligen tala om högskoleprov istället för kost. Ät vad du vill/ tro vad du vill. Ditt liv är inte mitt problem//
    Ja och? Vad hade du förvänta dig när du när du kallar dig för "Anonym (hälsocoach)" och sitter och bjäbbar med "min utbildning talar för sig själv" att du skal få trovärdig auktoritet och inte bli ifrågasatt? Drömmer

    Så nu har du tydligen ytterligare utbildningar med vad lägligt de dök upp va?

    Men du, fortfarande så har du en attityd som ger ett totalt obildad intryck..  Obestämd
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?