Inlägg från: Prällen |Visa alla inlägg
  • Prällen

    Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?

    Jag är inte antimuslim eller SD:are.

  • Svar på tråden Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?
  • Prällen
    Santin skrev 2015-01-07 14:38:37 följande:

    Vilken oerhört korkad frågeställning! Rätt stor skillnad på extremism och islam. Ungefär som att fråga bad kristna tycker om IRA. Det finns över 1 miljard muslimer i världen och de flesta av dem förkastar allt vad IS och extremism står för.


    Jag tycker det är relevant att fråga kristna vad dom tycker om IRA.
    Det är våld i religionens namn. Som tillhörande en religion borde man stå upp för att ens religion inte missbrukas på det sättet.
  • Prällen
    Anonym (Flinapina) skrev 2015-01-07 17:56:10 följande:
    Ditt inlägg är som frisk luft. Tack!
    Bland dom första på plats var en imam från en närbelägen moské. Som tog avstånd från dådet. Såna här attentat har en benägenhet att göra många fientligt inställda till Islam. Om jag vore muslim skulle jag göra allt för att göra min röst hörd mot extrem fundamentalism, inte för att det skulle på något sätt vara mitt fel att såna attentat sker, utan för att säga att min tro inte har ett dugg med attentaten att göra.
  • Prällen
    Anonym (muslimska) skrev 2015-01-07 19:14:56 följande:

    Fast islamofober VET INTE MER OM ISLAM än muslimerna själva.
    Att tro annat är ju bara konstigt. Varför lägger de ens ner så mycket energi på att hata? Oerhört destruktivt.

    Vi sprider kärlekens budskap också men vi gör det tyst. Ska vi knacka dörr som JW tycker ni? Nä, vi låter folk vara ifred och så får de nyfikna komma till oss istället. Mycket trevligare. 

    Nu tror jag att jag ska lämna tråden för nu börjar jag bli ifrågasatt här istället känner jag. Jag tyckte bara att jag skulle lämna min åsikt om terroristerna här.

    Jag lämnar tråden med en fråga eller två: Varför blir ni inte glada över att läsa om muslimer som tar avstånd från våldet och terrorismen för? Varför försöker ni istället att få oss att tro att Islam är nåt annat än det vi lärt oss i våra moskéer? Är det inte i så fall fantastiskt att vi lärt oss fel då? Låt oss tro att Islam är något fredligt och fint så vi kan fortsätta ha det så.


    Är det inte det vi alla (normala) vill?


    Jag blir glad av muslimer som tar avstånd från våldet.
  • Prällen
    Sanaa skrev 2015-01-07 22:09:13 följande:
    Tack. Det vet vi.
Svar på tråden Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?