• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Hoho i nya tråden! Toppen Jenkis att du fixade detta! Skönt att du känner att du får sova. Jag har inte fått sova 4 h i sträck på länge men varit aktiv och träffat folk så det ger ju också energi. Ikväll lägger jag mig med Adam dock vid 21 tiden.

    Min kompis som jag träffade idag har två barn och tyckte att Adam var en så snäll och lätthanterlig bebis och det var väldigt kul att höra. Har inte tänkt på det så men när vi är borta så är ju han med mig hela tiden, i famnen eller sitter jag bredvid honom på filten och då är han ju supernöjd! Hemma försöker jag få annat gjort och då kan han bli lite gnälligare men ändå lättare och lättare.

    Kram

  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-01-21 19:34:09 följande:

    Hej hej!

    Nu har jag också hittat hit Blir bra det här med två trådar tror jag och de som är gravida kan ju såklart även kika in här med frågor eller läsa vad vi skriver.

    Lilla Lovisa har varit så lugn och nöjd idag men bajsat 6 ggr mot normalt 1-2 och grönt är det. Racerbajs som storasyster säger Rotavaccinet som gör sitt till men hon verkar ju må bra iaf. Men jag är helt slut efter en hel dag ensam med båda två. Ni som funderar på två, satsa på minst 2,5 år emellan. Vet inte hur jag hade fixat det om storasyster varit mindre

    Nu är det läggdags här!! Kram och god natt!!


    Om man inte har 2,5 år då? Får jag fråga hur gammal du var när du fick storasyster och sen när Lovisa kom? Fyller 39 om 1,5 vecka. Tänkte fylla 40 och inte vara gravid men försöka med vårt embryo i frysen eventuellt nästa vår och om det tar sig blir det syskon vintern 2016/2017. Då skulle Adam vara 2 år och någon/några månader.. Känns helt sjukt att jag ens funderar på detta med tanke på att jag under förlossningen och första månaden tänkte aldrig mer!

    Kram och sov gott!
  • johjen
    Kelsson1 skrev 2015-01-22 06:43:08 följande:

    johjen: Jag blev gravid med 2:an nu bara några veckor efter att jag hade fyllt 40 , vi gjorde ett försök i våras också men det misslyckades (hade det tagit hade jag varit gravid på min 40-års dag).

    Tycker att det låter utmärkt med att göra ett försök i vår om det känns rätt för er


    För att förtydliga så är det våren 2016 jag menar och inte 2015..
  • johjen

    Hej kära cybervänner!

    Här har man varit på öppna förskolan och träffat mammagruppen och sen ätit lunch hos sambon och kommer hem och upptäcker alla era inlägg. Flitiga ni varit!

    Irma, mysigt att er hund är så snäll! Vår är inte dum mot Adam men tar inte heller någon större notis om honom och ligger Adam i babygymmet så kan han gärna gå dit och sätta sig på fötterna på honom. :-P Hur känns träningsvärken idag?

    Vsg, Adam har också haft några nätter då han vaknade varannan timme men inatt sov han från 21:20 till 02:40, var vaken en timme för amning och att somna om och sov sen till kl 07, kort amning och sen till 09! Hur har Lovisa varit under dagen?

    Jenkis. Skulle ju vara superkul att följas åt även vid ett eventuellt syskonförsök! Hur var det, hade ni några embryon i frysen?

    Bra boktips, ska kolla upp detta! Annars rekommenderar jag starkt växa och upptäcka världen som alla andra!

    Kram

  • johjen
    Irma01 skrev 2015-01-22 16:19:18 följande:

    No tack, träningsvärken känns faktiskt helt Ok idag, inte lika hemskt som förra gången, men jag känner att jag lever

    Vår Hund är ju en flatcoated retriever, de är väldigt barnsliga själva och oerhört förtjusta i barn. Så det är inte så konstigt att han gillar att vara nära Victor . Även om jag inte låter dem vara själva ensamma (inte på några år iaf!) så är det en skön känsla att veta att hunden gillar Victor!

    Idag var det dags för hundträning i skogen...väldigt nöjd med vår Buffalo vagn, perfekt för att rulla på oplogade stigar...Hunden skötte sig fint och Victor gnällde lite men insåg att det inte var en dum ställe att ta en tupplur på...

    Så det hela gick fint, men det såg ut som om vi skulle iväg på 3 veckors semester med all packning i bilen...Hundburen tar ju 3/4 delar av utrymmet ju

    Men jag kan inte sluta göra det jag älskar bara för att, så Victor lär nog få ett antal timmar i skogen innan han ens kan gå...Jaja, det är bara nyttigt för dem att var ute i risks luften! 

    Hur är det med er? Låter skönt att ni fick en bra natt nu för det var verkligen vad jag tyckte var det värsta med den fasen...I natt vaknade Victor vid halv ett och sedan halv sex. Lyxigt värre just nu

    Kram!


    Bra med oss tack! Även om jag fick sova ok i natt känner jag mig tröttare än någonsin. Denna fas är verkligen upp och ner! Igår var Adam en exemplariskt bebis och sov långa pass på natten, idag har han varit gnällig, vill amma länge och ligga vid bröstet och vi får se hur natten blir.

    Låter skönt att vara ute så mycket! Imorgon blir det nog långpromenad här.

    Kram
  • johjen

    Adam sovit 6 timmar i sträck för första gången i sitt liv! Vaknade och åt i 20 min och somnade om snabbt! Så tacksam för detta och det betyder att jag sovit ca 5 timmar!! Nu sitter jag på toaletten och pumpar andra bröstet lite grann för det spänner så. Adam somnar också alltid vid bröstet men jag tänker att nu somnar han fort och sover länge så varför ändra om det funkar så bra? Enligt regelverket så ska de väl somna av sig själva utan bröstet när amningen är klar men om man får in rutiner på att de somnar bra på kvällen så kanske de kvarstår även när man slutar amma?

    Kram på er!

  • johjen

    Och sen sov han 4 h till! Jag är i chock och undrar om han håller på att bli sjuk igen? Tycker han är lite snorig nu när vi ammar.. Ja alltid är det något!

  • johjen


    Sambon har byggt ett lite eget crib till Adam då den omgjorda liggdelen vi hade innan börjar bli för liten! Köpte en madrass till en vagga och sedan har sambon byggt om en hylla. Nu återstår det bara lite saker för att höja mysfaktorn!
  • johjen

    [quote=74733046][quote-nick]Hoppfulla Fia skrev 2015-01-23 09:40:53 följande:[/quote-nick]

    God morgon tjejer! Ser att många av er fått sova, härligt Kag undrar om det är fler som svettas och är varma jämt? jag är jämt kokhett och när jag rör på mig blir jag genom svett. Går klädd i linne och tunna sommarbyxor men är ändå jätte varm Öppnar fönstren lite ibland med då drar det kallt å jag vill inte kyla ner Olle eller börja pälsa på honom en massa. Några tips??? Som tur är luktar jag inte svett ivaarjefall.

    Jag svettas också väldigt mycket men trodde det berodde på min 15 extra kilon! Känns bättre om det är amningen som gör det.

  • johjen

    Gulp, nu messade min chef och ville ringa mig i em! Vet att de håller på med en omorganisation på min avdelning och stressen slog på som ett brev på posten.. Blev ju inte så bra innan jag gick hem på föräldraledighet och var sjukskriven en månad och känner att det inte känns helt bra ännu. Sambon och jag har pratat om att vara lediga tillsammans till hösten några månader och egentligen hade jag tänkt börja jobba 1 oktober men kommer troligtvis förlänga det. Borde jag säga något om det redan nu? Att jobba känns så avlägset just nu!

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015