• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Kelsson1 skrev 2015-01-24 11:08:54 följande:

    Drömmen är att äga egen lägenhet i Spanien som man kunde åka till när man ville , kanske någon gång i framtiden...


    Ja det låter härligt! Min morbror har precis köpt en lägenhet inte långt från alicante och hoppas kunna låna den framöver!
  • johjen

    Det verkar som jag fått min mens?! Trots att jag helammar?? Märkte att jag känt mig lite konstigt de senaste dagarna och trodde att jag skulle bli förkyld och för någon dag sedan fick jag lite sämre hy vilket jag brukar få i samband med mens. Sen smygåt jag em chokladkaka i fredags, kunde inte hålla mig så nu i efterhand är alla tecken där.. Men wtf??!! Men nu?! Någon annan som fått det? Vilka värktabletter kan man ta, alvedon? Herregud har inte haft mens på ett år och trodde det skulle hålla sig borta ett tag till! :@

  • johjen

    Spännande med smakprov Irma! Verkade han gilla det?

    Stackars er med förkylda bebisar! Jobbigt för de små liven..

    Villsågärna, hoppas ej magsjuka! Hur är allmäntillståndet på storasyster?

    Vi har det bra, firar tvåårig förlovningsdag idag och bestämt oss för att gifta oss under 2015! Blir bara närmaste familjen som är med tänkte vi så har vi en fest för vänner längre fram. Så eventuellt gifter vi oss på klipporna utanför huset till sommaren, vi får se.. Adam är lite snorig men inte lika förkyld denna gången. Vi har varit ute och gått i 2 h i det vackra vintervädret och snart kommer vänner hit på sen lunch. Adams nya crib säng är klar, satt upp lite tyg med snobben på och lite klistermärken.

    Kram

  • johjen
    glader skrev 2015-01-25 14:16:34 följande:

    Åh, bröllop, så mysigt!!! Vi ska också gifta oss men hade tänkt vänta till 2016 då Hedda är lite större och vi har lite mer pengar


    Ja vi kommer att ha ett litet bröllop med bara föräldrar och syskon och gifta oss här hemma (troligtvis) och sen ha en större fest när vi har mer tid och mer pengar för detta. Passar oss väldigt bra!
  • johjen

    Linnea, underbart att Charlie sover bra! Njut! För oss har det varit så att Adam sovit bättre och bättre desto äldre han blivit med sämre nätter emellanåt. Jobbigt med värken dock och bra att du blivit sjukskriven. Är sambon hemma då?

    Jenkis, låter super jobbigt! Hoppas det blir bättre snart! Kram till dig!

    Villaägarna, tufft med två sjuka barn! Tur att du är en sådan supermamma som fixar detta

    Tycker också att faserna stämmer övergripande men antingen är event fasen för Adam gällande sömn väldigt mild eller så kommer det sämre tider, för i natt sov han 7 h i sträck!! Helt klart hans person bästa och jag är helt chockad! Han sov ju inte alls bra från början och kom ihåg att de första veckorna sov han på mig, sen tätt intill och nu strax intill i egen säng.. Han har faktiskt börja sova bättre när jag hittade hans rutin och det tog jju ett tag.. Dock var han väldigt ledsen igår mellan 18:30 till 20:30 ca och kunde inte vara hos sin pappa och vill amma typ hela tiden. Grät och skrek hjärtskärande om han inte fick vara hos mig och ligga vid bröstet så jag först trodde att han hade ont någonstans. Så hur dem reagerar på faserna verkar vara väldigt olika! Tyvärr har jag inte sovit lika gott pga den förbannade mensvärken men det är ju övergående! Förresten så är mina problem med armar och händer mkt bättre sedan jag fick handledsskydden, väldigt skönt.

    Idag är det riktigt tråkigt väder, blåser och småregnar och är grått och snön smälter. Blir en dag inomhus eller att ta en sväng med bilen. Vad ska ni andr hitta på idag?

    Kram

  • johjen

    [quote=74747854][quote-nick]villsågärna38 skrev 2015-01-26 09:46:10 följande:[/quote-nick]

    Ang rotavaccinet så fick Lovisa grönt bajs ett par dar dvs babydiarree Men hon var inte mer gnällig eller reagerade på nåt annat sätt. Är ingen fanatisk fan av vaccin annars men precis som Irma så vaccinerar vi enligt vaccinationsprogrammet och tycker det är ett lyx att vi får rota gratis här. Bra dyrt annars!! Rotavirus ger första gången både kräkningar och diarre som kan vara upp till två veckor på små barn och i värsta fall måste man läggas in på sjukhus pga vätskeförlust. Känner bara en familj som varit med om det men oavsett så är några dagars magsjuka också superjobbigt. Man hinner förtränga det mellan varven men hu säger jag bara!!

    [/

    Vi fick betala 600 kr för rota vaccinet här på Orust som tillhör Västra Götaland. Adam blev något sämre i magen 1-2 dagar efteråt, annars ingenting.

  • johjen

    Ipren hjälper så där och vill inte ta något starkare när jag ammar. Vi betalade 600 kr för hela rota vaccinet dvs två doser och det känns bra att ha ett sådant skydd. Ja Adam verkar sova bra på natten just nu men mer gnällig och vill äta ofta på dagen. Som tur har vi inget planerat och vi båda har mysdressen på så han får vara så nära han vill och äta när han vill utan problem

  • johjen

    Adam må sova som ett lamm om natten men herregud så gnällig och klängig han har varit idag! Vill äta minst varannan timme, vill helst att jag leker eller gullar med honom hela tiden, missnöjd när han ligger i babygymmet eller sitter i babysittern vilket brukar gå bra annars. Jag försöker betala räkningar men fått gjort någon räkning innan han vill ha min uppmärksamhet igen.. Tur att hans pappa kommer hem snart!

  • johjen
    Irma01 skrev 2015-01-26 15:07:04 följande:

    Så skönt att Adam sover bra på natten! Bara att njuta

    Här är det också lugnt idag. Vi var och pulsade i snön en timme, men annars tar vi det lugnt. Victor leker i babygymmet, jag läser och dricker kaffe.

    Väldigt skönt att inte att något planerat idag

    På fredag kommer min bror hit, vi har inte setts på över ett år så det ska bli kul.

    Kram!


    Kul att din bror kommer på besök! Första gången han träffar Victor? Angående att byta till sittdelen, när vet man att det är dags. Adam är ju 3,5 månader men inte stadig i nacken trots att vi tränar varje dag. Måste de vara stadiga och kunna sitta med stöd innan bytet?

    Kram
  • johjen
    Blomman701 skrev 2015-01-26 15:34:24 följande:

    Nu frågar jag er som varit gravida nyligen: vaccinerade ni er mot influensan nör ni var gravida?

    Kan inte för mitt liv bestämma mig hur jag blr göra.


    Jag gjorde inte detta då jag har en god vän som råkade illa ut när hon vaccinerade sig när hon var gravid. Men givetvis ska man läsa på oxh höra med vården vad de råder.
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015