• Kelsson1

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Bell: Förstår dig fullt ut, jag har nog varit för snäll o tagit allt under alla år. Får fortfarande lite elaka kommentarer mellan varven men för det mesta uppför hon sig nu när vi är gifta o har barn.
    Jag är lite blödig o tycker att barnen ska ha rätt till sin farmor (även om hon inte är helt opartisk o genomsnäll mot de heller) därför sväljer jag istället för att säga ifrån. Men som sagt förstår fullständigt dig när du inte vill gå igenom det, tror att det är försent för mig nu efter 22 år, man har som hittat ett sätt att handskas med det hela även om det sårar.

  • Kelsson1
    Bell13 skrev 2015-12-22 20:29:54 följande:
    Tycker absolut att barnen ska ha rätt till farmor, håller med dig fullt ut på den. Jag var mobbad som barn och hela min skoltid var ett helvete och det min svärmor sysslar med är inte ett dugg annorlunda, när jag måste träffa henne så kommer minnena tillbaka och det händer att jag får rätt svår ångest, rätt skönt att skriva av mig här också känns bra att få ur mig känslorna.

    Vad säger din man om hennes beteende, går det att säga att det inte uppskattas. Låter ju sjukt att hon inte är snäll mot barnen alla gånger.

    Kram
    Som sagt så förstår jag dig fullständigt.
    Hon är lika svår med sina egna barn (maken o hans bror). Vissa gånger är hon extremt trevlig och lätt att ha göra med men sedan kan det plötsligt vända.
    Makens sätt att hantera henne har alltid varit att ignorera henne.
    Jag vågar inte lämna henne ensam med barnen på grund av att hon inte är genomsnäll mot de alla gånger. Ibland när hon tycker att vår dotter blir för mycket så blir hon kall o totalt bara ignorerar henne, hur mycket dottern än försöker komma o prata med farmor så får hon inget gensvar alls. Sen favoriserar hon en av kusinerna. Känns väldigt tråkigt men som tur är överkompenserar min mamma.
  • Kelsson1

    VSG: Låter verkligen inte lätt med ett barn som har matallergier. Hoppas att allt växer bort med åldern.
    Här har Niilo börjat få mer o mer mat men han är svår då han inte gillar konsistensen av någonting annat än gröt! Har tagit flera veckor att introducera potatis, till en början kaskadspydde han av det. Nu går det bra om jag använder vitlökspress o ersättning så det blir lite löst. Så efter det har det börjat gå bättre med färdig potatis/majs puré också men han får kväljningar av barnmat som är till 6mån. Känner mig lite stressad för vi ska åka utomlands om ett tag o skulle vara kul att veta vad han vill äta så man kan ta med sig burkar men men värre problem kan man ha...

    Irma: Mysigt att få tid med familjen. Vi har firat med bara vår lilla familj i år

    Johjen: Så spännande med syskonförsök

  • Kelsson1
    Bell13 skrev 2015-12-29 02:52:41 följande:
    Douglas är likadan gällande maten och kväljningar. Finns en från hipp han gillar från 6 mån pasta bolognese och den är helt slät. Douglas är också väldigt kräsen men den smaken gillar han. Finns en annan från hipp, potatis med broccoli som också är helt slät som han äter.

    Kram
    Tack för tips, ska testa de.
    villsågärna38 skrev 2015-12-29 10:36:17 följande:

    Precis varit hos vår gulliga husläkare. Hon är bäst helt enkelt. Tog allt med Lovisa på allvar och håller ihop hennes utredning av magen. Har ju tagit glutentest innan som var neg och nu togs det två rör till. Från lilla fingret men det gick bra. Nu kollas mjölk, soja, ägg, torsk. Tror det var kyckling med. Kan ev inte visa nåt och ändå vara så att hon är allergisk men nu har vi iaf tagit steg ett. Pricktest steg två isf. Lovisa mår bra igen nu med. Tar tre dar så är hon bra i magen igen. Var en korv hon smakade på julafton som hade torrmjölk. Inte lätt alltid att hålla koll på vad hon får tag i...

    Själv har jag ramlat i vår trappa (igår kväll) och är helt blåslagen på rumpan Blålilasvart skinka! Och ont i svanskotan. Hjälp! Sov knappt i natt men bättre nu. Och inget brutet iaf eller så. Tar det lungt idag.

    Mysdag och pulkabacke (för alla utom mig) på schemat här idag

    Kram


    Bra att du får tester o förhoppningsvis reda på vad hon inte tål, synd att det ska behövas.
    Jag har också ramlat en gång i en trapp (målad trätrapp o jag hade filt tofflor o passade på att busa med vår dåvarande hund samtidigt, ja jag vet att jag inte är allt för intelligent men så var det) gjorde fruktansvärt ont men bröt inte heller något (har väl tillräckligt med stoppning som dämpade det hela ). Hoppas att du inte behöver ha ont någon längre tid.

    Här fick vi ta en akuttid till läkaren idag. Självklart är bilen på verkstad (efter att maken krockat med en taxi innan jul o inga hyrbilar fanns lediga för hela perioden) så blev att åka in med taxi . Roligare kunde man ha för pengarna men lilla Niilo har dubbelsidig öroninflammation så antibiotika behövdes.
    Lilla killen visar inte med en min att han har ont utan är lika skrattande o lycklig som vanligt så länge man låter bli hans öron. Hoppas att antibiotikan hjälper fort.
  • Kelsson1

    Visste att jag glömde kommentera något .

    lisodan: Välkommen o grattis

    Irma: Tack
    Känner igen det där med allt är mitt, kusinen här har fortfarande samma "fas" lite tråkigt att hälsa på där då...

    VSG: Nätterna är också helt ok var bara jobbigt att behöva väcka honom för att få i honom medicin . Han ska ha sista dosen kring midnatt o jag gick aldrig o la mig före det (vaknar jag så kan jag inte somna om) o trodde i min enfald att jag skulle vara så trött att jag skulle somna på en gång när jag väl gick o lade mig men riktigt så gick det inte. Somnade först kring 01.30 är nu något trött trots att Niilo sov snällt från midnatt till nästan åtta på morgonen.

  • Kelsson1

    VSG: Hade jag vetat om att det är ok att ge innan läggning hade jag gjort det, antog bara att det är 8 timmars intervall som gäller som vanligt om man blir ordinerad medicin 3ggr om dagen .
    Inflammationen verkar inte ha gett med sig, han pillar fortfarande med öronen vid läggning så får nog åka in till akuten o försöka få något annat än kåvepenin utskrivet

    Bell: Du är tuff som tar allt som det kommer o är nöjd o glad för det . Skönt att du kunnat njuta också.

  • Kelsson1

    VSG: Var till Karolinska barnakuten till ingen nytta. Ingen skillnad mot tisdag, varken sämre eller bättre men läkaren ville inte byta ut medicinen . Får vänta till måndag o har det inte blivit någon skillnad då får vi försöka boka akuttid hos närakuten

    Bell: Håller tummarna att det går smärtfritt att sluta.

  • Kelsson1

    johjen: Tack

    Bell: Låter mysigt med Thailand
    Du har rätt det är inställningen man har som avgör.
    Vad skönt att han somnade så lätt, hoppas att det håller i sig!

  • Kelsson1

    Tack för att ni frågar hur det går med Niilo, har tyvärr inte haft tid att komma in o kommentera för Bell har rätt vi åker till Gran Canaria på torsdag .
    Så har varit fullt upptagen med att packa o tvätta när jag inte har tagit hand om barnen. Allt blir också så mycket besvärligare när vi är utan bil, måste planeras noga o så får maken sköta mycket av inköpen på väg hem från jobbet.
    Niilo mår bra men vi var till läkaren o bad att få medicin utskrivet som vi kan ta med oss på resan ifall öroninflammationen återvänder (reseförsäkringen täcker ju inte när han hade besvär innan resan) och det fick vi så känns tryggt att åka nu.
    Jag läste igenom alla inlägg men minns inte vad jag hade tänkt att kommentera (som vanligt ), är lite trött då dottern börjat komma in till oss om nätterna igen nu när Niilo börjat sova i egen säng.
    När vi är på semester försöker jag att vara helt utan internet och TV så förhoppningsvis kommer jag inte in o läser eller skriver något på ett par veckor nu (om jag inte mot förmodan hinner imorgon)

    Bell: Förstår dig, jag hade nog också suttit o bölat om lilla Niilo gråtit så länge. Vet inte om jag lyckats hålla mig, hade nog gått o tagit över (vet att det inte är rätt väg att gå men klarar inte av att höra honom gråta). Så du är starkare än jag.
    Skönt att det går bättre igen, snart är ni på andra sidan o det jobbiga är glömt.

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015