• Kelsson1

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Tack alla för fina kommentarer. Är väl mest rädd för att mjölken ska sina helt. Har idag försökt amma mycket men det är inte mycket som kommer ut så antar att det här är början på slutet. Skulle nog inte vara lika ledsen om mjölken räckte till åtminstone till delamning men vi får se hur det blir med det.

    Irma: Duktigt jobbat!

  • Kelsson1

    Super härlig natt här.Minstingen (11 veckor på torsdag) fick feber inatt så har sovit sammanlagt max 3.5 timme. Är nu på Astrid Lindgrens barnsjukhus för kontroll (yngre än 3månader o mer än 38 i feber). Tror inte att det är något men hellre åka in en gång för ofta än en gång för sällan.

  • Kelsson1

    VSG & Irma: Alla prover var normala så är bara förkylningsvirus han har fått så vi fick åka hem igen. Stackars liten är bara så ynklig nu när han är täppt i näsan o har feber. Jag kan inte heller ha honom i famnen så mycket för jag värmer upp honom så att febern stiger så han får ligga mest hos pappa som inte är lika bra alternativ (enligt bebis så duger bara mamma).

  • Kelsson1

    Har läst igenom alla inlägg o hade tänkt att kommentera men sjuka barn = ingen sömn om nätterna = guldfiskar har bättre minne än jag
    Hade åtminstone mysig födelsedag igår, var iväg till Kista gallerian och fick gå lite i affärer så åt vi sen lunch tillsammans och fryst yoghurt till efterrätt. Är så lycklig över att ha fått tillbringa dagen med min familj och kan fortfarande inte förstå att vi haft lyckan att få två underbara barn . Klarar nog av några sömnlösa nätter till

  • Kelsson1

    johjen: Tack

    Någon som har bra tips på resemål (2-3 veckor i januari)?
    Har försökt titta på allt som är varmt då men blir bara mer och mer förvirrad...

  • Kelsson1

    Linnea: Vilken skräck, förstår hur det känns hade panik med dottern förra vintern då hon vägrade sätta sig ner i vagnen o jag orkade inte ta fighten med henne just då utan sa att hon skulle hålla fast ordentligt o samtidigt som jag tryckte "igång" vagnen släppte hon taget o ramlade ner baklänges o slog i huvudet i marken. Vi åkte in på kontroll men hon hade inte fått mer skador än en bula i huvudet som tur var. (jag var gravid, illamående och extremt trött). Man är inte en dålig mamma bara för att man brister i uppmärksamheten även om man önskar att det aldrig inträffat. Varma kramar!

    Johjen: Tack för tips, Kanarieöarna går bort för vattnet i poolen eller havet är för kallt för dottern att bada i den tiden på året men Florida kan vara värt att titta närmare på.
    Angående kläder för solsemester, tunna långärmade tröjor och tunna byxor är mitt bästa råd.
    För flyget håller jag med Irma, kudde o filt har vi haft med och haft nytta av. Samma med leksaker och böcker. Vi brukar ha tunnare kläder med till oss själva så därför började ta med det även till dottern (ifall det är kallt hemma när man åker så kan man byta om på planet så man slipper svettas ihjäl när man landat).

  • Kelsson1
    villsågärna38 skrev 2015-09-07 21:46:30 följande:
    Florida eller Thailand Koh lanta är ju poppis bland svenska småbarnsföräldrar t ex. Om ni orkar med tidsskillnaden vill säga. Vi har inte orkat det ännu med våra båda. Tar flera dar för äldsta dottern bara med sommar/vintertid Vi har varit på Gran canaria den tiden. Har funkat om man är på södra delen. Söder om Aguireguin. Inte Bahía Feliz t ex. Der blåser för mycket och är för kallt norr över. Meloneras är fint t ex men dyrt om man ska bo på bra hotell med varm pool iofs. Men USA är ju också dyrt just nu pga valutan. Sen finns ju även Kap verde men där har vi aldrig varit så har ingen aning om hur det är. Bali ska också vara bra har jag hört

    Kram

    Min dröm har under flera år varit att åka till Thailand men det är just flygtiden och tidsskillnaden som gör mig lite nervös.
    Gran Canaria, Puerto Rico besökte vi några år sedan i december o vattnet i poolen (uppvärmt) var så kallt att vi knappt badade någonting. Dottern är väldigt känslig för vattentemperatur så därför går Gran Canaria bort (dottern älskar leka i vatten o blir så ledsen när det är kallt vatten o inte kan göra det).
    Av någon anledning är jag inte alls sugen på Kap Verde, vet inte varför
    Men får kika närmare på Koh Lanta o hoppas på att hitta något bra hotell som inte totalt ruinerar oss

  • Kelsson1

    VSG o Irma: Tack för tankar kring resor. Här har bebis sovit väldigt dåligt senaste veckan (mitt i utvecklingssprång) så har inte sovit nästan alls på hela veckan o därför inte orkat med någonting utöver det absolut nödvändigaste med barnen.
    Får se om jag får tid och ork under helgen att titta på resor, men har även dop att planera så får se vad som prioriteras högre

  • Kelsson1

    VSG o Irma: Tack för tankar kring resor. Här har bebis sovit väldigt dåligt senaste veckan (mitt i utvecklingssprång) så har inte sovit nästan alls på hela veckan o därför inte orkat med någonting utöver det absolut nödvändigaste med barnen.
    Får se om jag får tid och ork under helgen att titta på resor, men har även dop att planera så får se vad som prioriteras högre

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015