• Bell13

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    villsågärna38 skrev 2015-05-03 09:24:11 följande:

    Hej tjejer!

    Hoppas ni har haft en bra natt! Lovisa sov till 07 imorse men kite orolig natt. Var på kalas igår och hon sov mindre än normalt på dan och mkt intryck. Nog därför. Sover nu igen iaf. Hon sover ofta 3 ggr per dag, ibland 2. Beror lite på hur långa pass det blir och när hon vaknar påmorgonen.

    Ang det här med gröt så håller jag med både Irma och Johjen. Fast jag kör även köpegröten ibland. Hipps eftersom den är ekologisk. Sen har inte Semper maltidextrin i sin gröt så det är nestles produkter man ska undvika framför allt. De har både maltextrakt och majsstärkelse i sina. Billig skit rent ut sagt smile5.gif Sempers är bättre men bara vissa produkter i deras sortiment är ju ekologiska så vi gillar Hipp här smile1.gif

    Ha det bra alla!

    Kram


    Känner igen det du beskriver att blir det mycket intryck så blir det oroligt på kvällen. När det t ex kommer över kompisar som vill gulla med honom så blir det väldigt jobbigt för honom på kvällen som om han blivit lite överstimulerad. Han får då väldigt svårt att komma till ro och det tar lång tid att få honom lugn.

    Vi har ju skaffat oss vår vardag jag och Douglas och han är rätt känslig för störningar verkar det som.
  • Bell13
    johjen skrev 2015-05-04 10:41:57 följande:

    Hur har ni andra det idag?
    Vi har det ok, Adam sover just nu och jag dricker kaffe och deklarerar. smile1.gif
    Har också beställt lite från ekologiska barnmatsbutiken, HIPPS havregröt och tillskottsblandning (typ ersättning som jag tänkte kan vara bra att testa då det blir svårare att pumpa nu) och ekologisk skrädmjöl. Igår gjorde jag storkok och lagade köttpure, laxpure, frikadellar, olika grönskaspureer, sås, fruktpure och kokade potatis som man lätt kan värma till. Mamma och hennes man var här och passade Adam under tiden då sambon var ute på jobb. Om någon hade frågat mig för 5 år sedan så hade jag aldrig trott att jag skulle göra barnmat själv men det är ändå ganska lätt när man väl kommer in i det. Men det tar tid och kommer köpa lite brukmat och komplettera med för jag vill inte alltid stå en heldag i köket per vecka!
    Adam sover lite oregelbundet just nu, häromnatten sov han 8 h i sträck, i natt vaknade han 3 ggr. Fick ingen Alvedon igår för jag tyckte han verkade bättre i munnen men idag har han tagit sig en del i munnen igen så får se vad vi gör i kväll.
    På fredag ska vi på en öppen klass i babysim för första gången! Lite nervös och kommer åka själv men det ska nog gå bra. Något speciellt som jag bör tänka på förutom att Adam är mätt och utvilad? Adam kan ju inte sitta själv ännu så lite orolig hur jag ska göra i omklädningsrummet och duschen, kan ju inte lägga honom golvet/marken direkt..
    Kram på er!


    Om du åker bil kan du ju ta med babyskyddet och vira in honom i en handduk och ha honom där i under tiden du byter om.
  • Bell13
    Danisen skrev 2015-05-04 17:36:34 följande:

    Vi sitter på barnakuten nu... !!misstanke om rs virus från vårdcentralen så dom skickade hit oss Med remiss. Håll tummarna för henne.


    Men Lillan hoppas att det inte är rs och att ni snart får komma hem igen.

    Kram
  • Bell13

    Kan spädbarn vara förkylda utan att vara sjuka? Douglas har varit förkyld ett par dagar med mycket nysningar och hosta (torrhosta) hörs när han andas att han har snor i näsan, snarkar även när han sover.

    Imorse när vi vaknade så pep det när han andades och jag vet inte om det är ett dåligt tecken?

    Han äter som han brukar, har inte feber och verkar inte slö eller hängig.

    Vi har en lite dragig lägenhet där det blåser in luft hela tiden och jag tänker att han ska vänja sig vid det. Han är ju inte van vid något ännu, han är ju bara 3 veckor.

  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2015-05-05 09:56:40 följande:
    Håller med Danisen! Det låter precis som han är förkyld och såklart sjuk (förstår inte riktigt din fråga). Om det piper när han andas ska ni träffa läkare och kolla upp detta och får han feber likaså. Så små ska man ju alltid uppsöka läkare för om de får feber, likaså pipig andning eller rosselhosta. Han är ju jätteliten och då viktigt att ta detta på allvar. Sen ang snor osv så kommer det sällan ut ur näsan när de är så små, de sväljer istället eller så åker det ner i lungorna om man har otur. Därför bra att kolla upp. Kör koksalt och låt honom sova med huvudändan högt, ligga på ditt bröst, i babyskyddet eller liknande. Det hjälper till vid aning och är avsvällande.

    Kram
    Vad jag menade var att hans allmäntillstånd inte är påverkat.

    Jag ska ringa till vc och se vad de säger. Jag visste inte heller att de inte är snoriga i näsan. När jag fick min mellandotter var hennes storasyster ledig från dagis i tre månader och var hemma med oss så vi fick inte dagisbakterier förrän långt senare så jag är inte van
  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2015-05-05 13:15:50 följande:
    Då förstår jag smile1.gif vanlig förkylning är ju ingen fara men håll koll på andning och feber. Problem där så ta kontakt med Bvc för råd alt Vc/läkare. Kolla in barnakuten.nu också. Där står mkt bra. Kram
    De tycker det låter som en ofarlig förkylning men jag fick en tid till imorgon just to be safe. Jag tycker det är svårt att veta vad som är normalt och inte.

    Hans navel blev lite kletig och jag tvättar med alsolsprit ett par ggr om dagen och BVC sa att jag ska hålla uppsikt eftersom så här små barn inte har nåt immunförsvar så kan de bli väldigt dåliga. Tänkte då att den här förkylningen inte var så oskyldig ändå. Nu har jag ringt och förklarat och imorgon ska de lyssna på honom för säkerhets skull. Kan tänka mig att vi fått komma idag om han varit sämre t ex om han haft feber eller inte haft aptit och ätit ordentligt.
  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2015-05-06 06:35:55 följande:

    Hur är det med er? Pigg Lovisa vaknade 5.30 imorse. Har bajsat två ggr så nog magen som spökade. Lyckades söva om henne efter första lasset men vid 06 kom ett nytt och efter det var det kört. Bara vi vakna här ännu. Lovisa övar sig på att krypa och jag skulle vilja sova... Ja, ja, snart blir det frukost smile1.gif


    Godmorgon, Douglas sover men jag är vaken. Byter hans blöja mellan 05.00 till 06.00 han vaknar alltid då och vrider och vänder sig och då är den alltid fullkissad. Jag har svårt att somna om efteråt men ska se om jag kan lägga ifrån mig honom (han sover alltid på mitt bröst) och ta mig lite frukost och plugga lite grann

    Kram
  • Bell13
    johjen skrev 2015-05-08 07:33:16 följande:

    Idag för ett år sedan gjorde vi RUL och fick veta att vi väntade en liten pojke! Nu ligger han här bredvid mig och är snart 7 månader. Vilken lycka! Tänk vad bra det blev och hur fort tiden går! smile1.gif

    Kram på er!


    Tycker själv att det är magiskt när jag ser på honom. Den 17 april förra året fick vi vårt andra missfall och just det missfallet kom att bli det värsta och svåraste jag nånsin gått igenom i hela mitt liv. Nästan ett år senare föddes Douglas och det känns lite overkligt men lyckan är ju helt enorm.
  • Bell13

    Övandet i vagnen har gett resultat, igår gick vi på en 1,5 h promenad och i torsdags somnade han själv i vagnen och det gjorde han även igår.

    Det är dock nåt på gång för han är ganska strulig när han ska sova hemma. Han har svårt att komma till ro och han bara sliter i bröstet eller spottar ut nappen och skriker.

    Enligt wonderweeks är det hans första utvecklingsfas om 6 dagar men jag tänker att det kanske kan börja lite tidigare för vissa barn.

    Han äter annars mer dagtid och kvällstid de senaste dagarna och det gör att han bara äter en gång på natten kl 02.00 och sedan vid 06.00 vilket inte gör mig så mycket även om det spänner en del i brösten då.

    Vi har det väldigt bra och jag lär känna honom mer för varje dag. Nästa vecka ska vi börja träna i vår babybjörn, han har ett stort närhetsbehov.

  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2015-05-10 20:15:41 följande:
    Va roligt att höra smile1.gif Kram

    Ps. Har du lagt in BF-datumet i appen? Dvs inte då han föddes.
    Jag la in bf i appen ju mer jag lär känna honom desto bättre går det. Vi provar oss fram.
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015