• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    [quote=74732958][quote-nick]villsågärna38 skrev 2015-01-23 09:26:17 följande:[/quote-nick]

    Här har jag kört med lite terapi för Lovisa då jag vill att hon ska gilla babyskyddet igen och nåt har hänt för de senaste dagarna så har hon inte skrikit. Hon har fått åka utan overall med bara filt på. Har en liten speldosanalle (den vi fick med vagnen från Babyplus i Holland - nån mer?) som spelar och hon har mobil och skallra. Verkar vara kul att ligga där igen. Puh!!!

    [/

    Vilken bra terapi villaägarna, kanske ska jag anamma den? Adam är inte så förtjust i babyskyddet heller men när vi väl kommer i rörelse och i bilen så funkar det ok! Har klipt i en fleecefilt så det är hål för själva bältet och lägger om honom som en mjuk taco. Sen om bilen är varm lossar jag på filten. Detta funkar om vi åker kort, åker vi lång får han bara ha vanliga kläder på sig annars blir han alldeles för varm. Undrar när man kan ta bort nackstödet? Han är inte helt stabil i nacken ännu så får väl dröja ett tag.

  • johjen

    Irma, spännande att läsa om Viktors utveckling! Han är ju nästa exakt en månad äldre än Adam och så "bra" att få lite tips i förväg. Vi har liknande rutiner, sambon gör Adam klar för natten och kommer till mig och vi ammar i min säng innan han somnar. Blir intressant och se om han reagerar likadant!

  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-01-23 10:37:43 följande:

    Is i magen vännen!! Jag hade inte sagt nåt nu. Hade velat veta vad som händer först. Är det inte 6 månaders varsel man ska ha ang föräldraledigheten? Och su gjorde ju inget fel, du var hemma pga din och barnets hälsa. Oempatisk chef om hon inte fattar det.

    Sen tror jag att det är bara första året man kan ta ut ledighet samtidigt och få ersättning, kolla det just in case. Efter barnet blivit 1 behöver man ta ut 5 dar i veckan också för att behålla sin SGI så man får snåla lite på dagarna innan om man vill vara hemma länge.

    Det blir säkert bra!

    Kram


  • johjen

    Två månader innan måste man lämna besked och jag kan absolut vänta.

    Har man inte 30 dagar som man kan få ersättning samtidigt? Hur som helst så håller min sambo på att sälja/avveckla sitt företag och han kommer förhoppningsvis få lite för det så han kommer i så fall bara vara ledig utan ersättning och jag ta föräldrarpenning så det ordnar sig ändå.

    Kram

  • johjen

    Ja man vIll ju inte missa de dagarna och om det blir så vi tror blir sambon ledig från midsommar och vi kan ta samdagar ihop fram till Adams ettårsdag. Vi har knappt haft någon semester ihop förutom två resor till USA på de snart fyra åren vi varit ihop så vi längtAr efter att var lediga alla tillsammans.

  • johjen

    Samtalet med chefen gick bra! Jag kommer få en justering på min tjänst vilket innebär att jag slipper resa så mycket och det är ju toppen med tanke på att vi nu har Adam. Min chef sa att hon tänkt på mig under processen med ny organisation och förstått att min situation var ohållbar när jag kom tillbaka så det var ju bra gjort av henne. Dock kommer jag fortfarande ha 45 min bilkörining enkel väg till jobbet så kommer nog gå ner i tid ändå för att inte få så långa dagar.. Kändes t o m lite kul att prata jobb igen och trivs ju bra på min arbetsplats och mina uppdragsgivare och chefen sitter i Sthlm så hon hänger inte över axeln direkt..

    Adam är underbar! Så glad, nöjd och fin han är just idag mitt lilla hjärta! Vi har varit ute och promenerat i underbart vinterväder, sol och några minus men vindstilla så härligt. Sen åt jag en god fisksoppa till lunch och satt och såg ut över havet med Adam vid min sida som skrattade och jollrade. Får nästan nypa mig i armen.. <3 Adam ligger just nu i babygymmet och rört på sig 90 grader!! Så härligt att se hur han utvecklas!

    Hoppas ni alla haft en fin dag!

    Kram

  • johjen

    God morgon alla fina och tappra kämpar!

    Vågar nästan inte skriva att Adam sovit från 21:30 till 02:30 och sen från 03:30 till 07:30. Men så har det inte alltid varit och kommer inte heller att vara säkert så gäller att passa på och njuta. Nu ligger vi alla i våra respektive sängar, Adam, sambon, hunden och jag och sambon tittar på morgontv, Adam leker med sin fjäril, hunden sover och jag surfar på min telefon. Härliga helgmorgon!

    Angående läggningen så kämpade jag länge med att lägga Adam tidigare men sedan jag testade att lägga honom senare vid 21 så har det funkat mycket bättre. Vi brukar sänka tv och lugna ner stämningen någon timme innan läggdags och sen blöjbyte och pjamas på och direkt till.min säng där jag ammat honom till söms. Funkar för oss just nu men bara varit så 1-2 veckor. Innan somnade han i min famn i tv soffan och vi kunde sätta på pjamas redan kl 19 i tron att han skulle somna. Så det tog nästan 3 månader innan vi hittade någon slags rutin och det kan ju lika gärna ändra sig imorgon men verkar som det funkar just nu med tanke på att Adam sover bra.

    Kram

  • johjen

    Underbart med resa Villsågärna! Vi kommer nog inte iväg förrän till hösten tyvärr.. Sambon vill lägga all tid på att sälja företaget och det är nu fram till försommaren som han har på sig. Däremot planerar vi längre resa i september!

  • johjen

    Vi har också hyrt hus i Spanien i september via min pappas jobb. De har ett hus i Puerto Banous utanför Marbella som har fyra sovrum, pool mm. Pappa och hans särbo och bror med familj ska dit också. Har varit mycket där i min ungdom då en av mina barndomsvänner haft hus där. Jag och sambon är lediga samtidigt då och planerar att bila ner och ta god tid på oss och stanna mycket på vägen och kanske vara ute 3-4 veckor sammanlagt! Någon som bilat långt med en liten? Adam kommer vara ca 11 månader då.

  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-01-24 11:32:21 följande:

    Vi bilade ner till södra Polen då storasyster var drygt ett år. Skulle ner på ett bröllop. Mellanlandade i Skåne där farmor och farfar bor och tog sen båten över. Gick bra men går inte att köra för långa pass med barn som är drygt ett. Inte vår dotter iaf i den åldern Kan inte säga att långbilande direkt var att rek i den åldern men det går. Hon var 14 månader och kollade på Teletubbies på dvd lite också då vi åkte dagtid. Rek att köra kväll/natt annars.

    Sommaren har vi inte planerat klart ännu men blir nog hus i Frankrike och så Österlen en del. Maken blir ledig ett par månader ihop med mig i sommar

    Kram


    Ja Adam kommer vara 11 månader då som sagt och vi tar kiel färjan från gbg så då kommer vi en bit ner som start. Sen hade vi ju tänk stanna på vägen och inte köra så långt varje dag och passa på när han sover. Kan tänka mig att man kan köra typ 2 h i sträck sen paus. Vi får ladda med leksaker mm och ta det i hans takt. Eftersom vi har huset en vecka i Spanien så kan vi komma lite när vi vill, i fall det tar någon dag extra.

    Sommaren blir ju till att vara hemma med lite utflykter, vi bor ju i ett sommarparadis så svårt att åka härifrån då! Funderar dock om man ska byta hus med någon familj typ på gotland eller liknande men förhoppningsvis har vi börjat bygga ut till sommaren så det får nog vänta.
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015