• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Danisen skrev 2015-01-27 18:15:15 följande:

    Halleda vad ni skrivit tjejer inte läst allt.Hinner inte nu heller. Men jag skickar massa kramar till er alla fantastiska mammor <3

    Jag är dö spänd på morgon dagen, t.om nervös. Maja ska få sitt 3 månaders vaccin. Vet ni hur snabbt efter sprutorna dom eventuellt kan få feber? Jag har köpt hem alvedon om I fall att. Men har minsann glömt sån doserings sked eller vad det heter?! Får köra inom apoteket på vägen hem tror jag.


    Märkte föga på Adam, kanske att han sov lite mer dygnet efteråt. Kommer gå jättebra, lycka till! Om Maja skulle känna av något tror jag det kommer inom 4-6 timmar efteråt (har för mig att Bvc-sköterskan sa det)
  • johjen
    Irma01 skrev 2015-01-29 06:53:49 följande:

    Vilken skit natt (

    Och inte ens pga sonen!

    Ibland blir jag så trött på maken...


    Oj, vad har hänt? Kramar till dig!
  • johjen

    Danisen, smörjer med ekologisk babyolja och installera om det behövs. Adam är lite torr men får inte så ofta röda blöjveck.

  • johjen

    Hoppfulla Fia, jobbigt och synd om lille Olle! Har inget direkt nytt att tillägga utan tror på det som Villsågärna skrivit, lägga tidigare, amma till sömns i ett mörkt rum, ligga kvar en stund tills han riktigt somnar in. Hoppas det går bättre snart!

  • johjen

    Irma, förstår din frustration och håller helt med att våra män inte alltid förstår hur vi har det. Min käre livskamrat stack ut och sprang en morgon för inte så länge sedan efter jag hade haft en tuff natt och skulle behöva lite avlastning. Då han har lågsäsong just nu kan han öppna butiken kl 10 istallet för 8 och då kan man tror att han vill spendera den extra tiden med sin son.. Han förstod inte att jag behövde avlastning för när han vaknade sov vi men inte 20 min senare när han var på väg ut genom dörren. Klart att de inte kan läsa våra tankar men lite kan de väl tänka själva? Annars försöker han hjälpa till så gott det går men det är ju alltid hjälpa till som är grejen och inte ta fullt ansvar. Vi planerar ju att sambon ska vara hemma till hösten och det tror jag blir bra och att han förstår mer då!

    Annars är det bara till att prata, prata och prata som gäller och försöker som du inte bara ta det när man är i affekt. Hoppas det känns lite bättre och att ni får en trevlig kväll tillsammans!

    Kram

  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-01-29 16:49:41 följande:

    Hur har ni det idag tjejer? Storasyster tillbaka på förskolan idag och var jätteglad för det. Lovisa däremot har sovit nästan hela dan (då hon inte ammat). Är både förkyld och pruttar avgrundsfisar Men inga kräkningar och inte bajsat mer än vanligt så har väl fått en mild variant av magsjukan eftersom hon är vaccinerad. Hade ju bara hunnit få 2/3 doser. En av 1,5-åringarna på dagis hade varit hemma en vecka fick jag höra idag så är återigen glad att vi vaccinerade. Det räcker ju med feber, förkylningar och öroninflammationer osv Och inte att förglömma vattkoppor, huä. Tog en vecka, blä!! Underbart att få lite egentid idag iaf. Duscha i lugn och ro och fixa till håret. Man blir glad för det lilla ibland

    Ha en skön kväll!

    Kram


    Vi har det bra tack! Hoppas även Lovisa kryar på sig snart. Vi har varit på öppna förskolan på babyrytmik vilket Adam tyckte var både kul och läskigt! Nästa vecka börjar vi på babymassage, får se vad han tycker om det. Mycket intryck på öppna förskolan och sen lunch med sambon på hans jobb och när vi sen skulle åka hem kl 13:30 så hade Adam knappt sovit något sedan han vaknade 08:30. Skrek hela vägen hem, sen gick jag och la mig med honom i vår säng, ammade tio min sen sov han i 2,5 h. Efter det ammade han i 45 min och är nu pigg och glad igen! Imorgon blir det barnvagspromenad med andra mammalediga från öppna förskolan, lördag 40 års fest som vi kommer vara med på hela familjen en liten stund och på söndag kommer min familj hit plus svärmor då jag fyller år på måndag.. Fullt ös med andra ord!

    Hoppas ni alla har det bra och får sova i natt!

    Kram
  • johjen
    Längtar12345 skrev 2015-01-29 21:25:56 följande:

    Skönt att höra att det är fler som ammar massor varje dag.... :)


    När Adam var sex veckor ammade jag 10-12 ggr per dag.. Undrade också varför bvc sa att du skulle försöka amma var tredje timme men läste förklaringen till det. Adam hade lite dålig teknik ibörjan och fick inte i sig allt han behövde så fick stödmata med ersättning tills han var två månader. Tycker du gör helt rätt med napp om det funkar för er! Ersättning kan man ju också ge men vill du slippa det så kanske du kan testa och pumpa så din man kan ge henne bröstmjölk? Hoppas du får en god natt! Kram
  • johjen
    Längtar12345 skrev 2015-01-29 22:23:32 följande:

    Hehe min bvc ssk är av den äldre skolan kan man säga. En annan anledning jag fick till mig var att om jag små-ammade hela tiden fick hon bara i sig den tunnare 'för-mjölken' som inte var så fet och som också skulle göra henne mer gasig i magen. Jag kör på och ammar när hon vill det. Ska kolla Amningshjälpen igen. Hon vill helt klart ha mer mat på kvällen och då brukar det bli fri tillgång. Har nog tänkt lite att om jag proppar henne full med ersättning på kvällen så kanske hon håller sig lite längre.

    Tror jag egentligen att jag har gott om mjölk för häromnatten fick jag pumpa ur 1,5dl ur ena bröstet då jag vaknade av att det höll på sprängas.... Haha. Nu ska jag kolla in sagogrynet.....

    Godnatt till er!


    När Adam ville amma ofta, ibland flera gånger i timmen så erbjöd jag honom samma bröst i ca 2-3 h i sträck så kallad blockammning. Då fick han i sig även den feta mjölken och blev mer nöjd. Ett litet tips bara!
  • johjen

    Tuff natt här, bortskämd med några veckors relativt ok nätter det senaste så lite knäckt nu.. Adam vaknat var tredje timme, första gången hade jag sovit 1,5 h orkade inte vänta på att han skulle amma färdigt, somnade vaknade efter 1,5 h att jag låg konstigt och händerna bortdomnade, la över Adam i hans säng, han vaknade efter 1,5 h och så fortsatte det hela natten.. Får sova en sväng i em em!

  • johjen

    Ja sömn ja det är en lyxvara nuförtiden!

    Precis nattat Adam och hoppas på en bättre natt i natt, så trött idag. Varit på barnvagspromenad och fika med mammagruppen idag, trevlig men jag måste verkligen sluta jämföra mig med andra för alla barn och situationer är olika..

    Sov gott folk!

    Kram

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015