• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    villsågärna38 skrev 2015-02-01 11:24:04 följande:

    Himmel vilken natt!! Satt på toan en gång i timmen till 02.30. Och sen ville Lovisa amma 02.30, 04,30, och 06.30. Har iaf vänt nu och inte blivit värre så lindrig magsjuka trots allt. Kunnat sova på dm också. Väldigt skönt! Men den här helgen blev ju ingen höjdare direkt


    Usch då låter som en jobbig natt! Hur mår du nu? Ja denna helg blev ju inte som man hade tänkt sig.. Har också fått sova några timmar på förmiddagen och varit ute och gått själv med hunden i vackert vinterväder och känner mig lite piggare nu! Snart kommer våra föräldrar hit på middag så hoppas helgen slutar bra! Kram och krya på dig!
  • johjen
    Hoppfulla Fia skrev 2015-02-01 15:28:59 följande:

    Hade en liten dust med min pappa precis. Jag har lite svårt när Olle blir ledsen när han är hos andra. Det handlar inte om att jag inte tror att andra, i det här fallet min mamma, inte klarar av att ta hand om ett gråtande eller upprört barn, utan om att när mitt barn är ledset eller ur gängorna vill jag finnas där. Det värker i hjärtat och även om jag inte heller längre kan trolla bort det som är jobbigt så vill jag ha honom i min famn. Jag brukar försöka låta min mamma och andra nära släktingar/vänner få en stund på sig att själva försöka bryta gnället men hör jag att det inte går så vill jag hellre ta honom själv. Jag tror att han mår bättre av att få vara hos mig eftersom det är jag som är med honom 24/7 och framför allt så mår jag bättre. Hursomhelst blev min pappa sur och tyckte att jag skulle låta mamma ha Olle medan jag åt fast han var upprörd och att hon minsan hade uppfostrat 3 ungar och nog visste vad hon gjorde. Jag försökte förklara hur jag kände och då tyckte han att barn inte far illa av att få gråta lite och han snart skulle lära sig att det inte var någon idé!!!! Jag sa att vi har olika sätt att se på uppfostran och kommer från olika skolor. Då vart han ännu surare och menade på att vi minsan hade blivit bra ungar etc. Jag försökte behålla lugnet och förklarade att jag inte skulle lägga mig i hur han har valt att uppfostra sin barn(mig och mina syskon) och att han skulle göra det samma för mig eftersom vi uppenbarligen hade läst helt olika utvecklingspsykologiska teorier och forskning. Då surnade han ihop helt och så var det samtalet över. Någon som känner igen sig????


    Känner igen mig delvis och tror att både mamma och svärmor blir lite provocerade ibland när jag praktiserar fri amning och de har många gånger påpekat att oj då ska han äta nu igen? Jag har sagt att forskningen gått framåt och att de gjorde efter bästa förmåga när de blev föräldrar och vad man trodde var bäst då. Tror att de, våra föräldrargenerstion tar det som att de har gjort något fel när vi vill göra annorlunda med våra barn. Du kan ju dra liknelsen med vad som har hänt med trafiksäkerheten sedan i allafall jag var liten, där har forskningen gått framåt och barn sitter inte hursomhelst i bilen längre. Vi överlevde ju att inte sitta i babyskydd och hade inte alltid bälte på sig (jag låg och sov på hatthyllan i bilen när pappa körde på motorvägen!) men forskningen har gått framåt och så skulle man ju aldrig göra idag.

    Hade gjort precis likadant som du gällande om Adam blev ledsen i någon annans famn och tycker du gjorde helrätt som även försökte förklara för din pappa varför. Vill han inte förstå det eller ta det personligt så är det ju hans problem men förstår att det känns jobbigt att det ska bli tråkig stämning pga det. Det är ditt barn och du gör som du vill och vad du tror blir bäst, precis som dina föräldrar gjorde!

    Kram
  • johjen
    Hoppfulla Fia skrev 2015-02-01 21:46:15 följande:

    Va härligt att ni tycker det är roligt. Hade hoppats att Olle skulle kommit ut den värsta fasen innan vi började men det får bli som det blir. Han är en solstråle mellan varven så vi hoppas att vi kan pricka in det. Kommer att köra tidig promis i morgon och ordentligt med vila innan så han är pigg så ska det nog bli bra. Då vet jag att det inte något annat som jag borde ha kommit på att packa. Jag är rätt trög i huvudet av allt gap på dagarna.

    Skönt att du mår bättre VSG och ni som inte får sova önskar jag en bra natt så ni får ladda batterierna.

    Johjen: hur mår lilla Adam idag då?


    Adam mår bara fint vad vi märker. Tack för omtanken! Varit precis som vanligt idag och glad och skrattar men också lite gnällig mellan varven vilket är precis som han var innan igår. Men usch har sett bilden framför mig när han stöper i golvet flera gånger i natt och idag och ryser vid tanken att det kunde gått riktigt illa..
  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-02 10:20:18 följande:

    Hur mår ni idag tjejer? Jag är trött men mycket piggare och med riktig matlust igen. Jätteskönt!! Lugn natt med. Jag sov från 21-07 med två amningar vilket var välbehövligt. Känner mig som ny!!

    Ha en skön dag!

    Kram


    Tack det är fint här! Adam sov från 21 till 03:30 och sen till 06 då han ville maratonamma till kl 07.. Sen fick sambon ta honom så jag fick sova till kl 09, så skönt. Snart ska vi ut på en liten promenad och sen in och handla lite gott till ikväll då jag fyller år idag.. Hade familjen på middag igår och ikväll blir det bara lilla familjen som firar . Så tacksam att få fira min 39 års dag som mamma! <3

    Skönt att du känner dig lite piggare Villsågärna!

    Kram
  • johjen

    Tack för alla gratulationer!

    Lelle, för oss blev det bättre när Adam var runt tre månader och han hade några nätter då han sov 5-7 timmar i sträck. Men även rutinerna blev bättre och från att ha somnat mellan 22-00 somnar han nu mellan 20:30 till 21:30. Nu har han haft någon vecka då han vaknat ofta igen men i natt sov han 6 h i sträck. Så håll ut, det blir bättre även om jag förstår att det känns tufft nu. Kram

  • johjen
    Danisen skrev 2015-02-02 17:22:29 följande:

    Grattis på födelsedagen Johjen

    Haha jag som tyckte att vår natt var bra. Inte om man jämför med er natt till idag iaf haha.

    22.30-03.00 sen vadet täta amningar som vanligt. Men det va skönt att få 4h iaf


    Tack!
  • johjen
    Hoppfulla Fia skrev 2015-02-03 08:08:40 följande:

    Stort grattis i efterskott Johjen! Hoppas du hade en fin dag. Kram


    Tackar!
  • johjen

    Usch lider med er som inte får sova! Jag får sova några timmar i alla fall men snittar väl en 5-6 h per natt så utvilad är man ju inte direkt. Igår la vi oss sent och Adam och jag kom helt i ofas så sovit typ 4 h. I morse gick sambon upp tidigt och frågade om det var ok att han gick ut och sprang. Adam hade precis somnat efter amningen och jag tyckte att det var ok. 2 min efter sambon gick ut genom dörren vaknade han och började hålla låda så det vara bara till att gå upp. Sambon sprang en timme, strech och dusch på det och sen när han skulle ta Adam 30 min så jag kunde lägga mig och vila så somnade han, Adam alltså och jag kunde inte sova alls.. Ja så kan det gå och nu sitter jag här i soffan med en pigg bebis medan jag själv är ganska så trött. Blir att lägga sig tidigt ikväll och kanske sova en sväng på dagen om det går.

    Kram på er alla kämpar!

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015