• ellisellinor

    Bonus Mamma på heltid, inga barn sen förut.

    Hej Mrsfrozen


    Jag känner sorg för ditt bonusbarn när jag läser ditt inlägg, men samtidigt är glad för att det finns en stadig pappa och att du finns där för den här lilla tjejen. Vilken mardröm till liv den här flickan skulle ha om hon bodde med sin mamma på heltid eller deltid, eftersom det är så rörigt. Vilken tur att ni tar ansvar!


    Det är inte lätt att vara förälder idag och barn är krävande. I denna situation är det vårdnadshavarana som har skyldighet att tillgodose barnets behov, inte du.


    Det är sorgligt hur du beskriver mor och dotter relationen, med tanke på anknytningen. Jag undrar hur mamman skulle beskriva sin relation till dottern och på vilket vis hon tillgodoser barnets behov. Det du beskriver låter som de har bristfällig kontakt, i övrigt hur hon är med dottern framkommer inte.


    Vill fadern till barnet ha en förändring gällande umgänget? Isf kontakta familjerätt och då får föräldrarna göra upp en umgängesplan. Ett litet barn behöver trygghet och kontinuitet i kontakten med sina föräldrar och det behöver ske regelbundet. Flickan behöver få veta när hon ska till sin mamma och det behöver ske kontinuerligt.


    Jag förstår att du som bonusmamma har ställts inför en helt nu vardag än vad du är van vid och att du vill ha egentid med din partner. Farmor och farfar kanske kan ta flickan någon helg, så att ni får lite egentid. Men i detta så måste man se till flickans bästa och det är ni som är hennes trygga punkt i livet.


    Läs på om barns utveckling och fortsätt med det fina som ni gör, kontakta familjerätt och be om hjälp.


    Lycka till, ni tar ansvar!

Svar på tråden Bonus Mamma på heltid, inga barn sen förut.