• Bottis

    Bonus Mamma på heltid, inga barn sen förut.

    Hej.
    Bonusmamma till tre. De är 14, 16 och 18. Jag har funnits i deras liv sedan 8 år tillbaka. De bor hos oss på heltid pga tråkiga omständigheter med en biomamma som lämnat sina barn i sticket och inte alls träffar dem. Det är snart två år sedan hon träffade sina barn och före det så var inte relationen den bästa.

    Här fungerar det för att jag har en bra relation med barnen. De säger själva att jag är mer mamma än vad deras riktiga mamma är. De lyssnar på mig, säger jag till så gör de som jag säger och jag har aldrig någonsin fått höra "Du är inte min mamma så jag behöver inte bry mig vad du säger." och jag tror aldrig jag kommer få höra det.

    Jag tror det är viktigt att man som bonusförälder vågar ta ansvar och kräver sin plats. Och att man tillsammans med pappan bestämmer regler för vad som gäller så det inte är pappan som själv styr och kör sitt race för då skulle jag känna mig väldigt utanför.

    Egen tid har vi inte så mycket tillsammans då vi även fått ett gemensamt barn som nu är tre. Vi har inte heller möjlighet till barnvakt så egen tid är att träna på egen hand eller när barnen sover.

Svar på tråden Bonus Mamma på heltid, inga barn sen förut.