• KillBill

    70 år sedan Auschwitz befriades: Finns det risk att Förintelsen upprepas?

    Svenska motståndsrörelsen (Svensk, högerextrem gruppering) har under natten spärrat av ett flertal mediehus runt om i Sverige för att störa eller stoppa uppmärksammandet av förintelsens slut.. Je Suis Charlie är redan glömt.


     


    Hotet hittar vi idag ibland extremisterna vare sig de är religiösa eller politiska. Att hävda att hotet  bara kommer från en gruppering eller ett håll är bara löjligt.

  • KillBill
    Gert skrev 2015-01-27 16:41:56 följande:

    Dessutom kan ju TS visa en källa när hon påstår att rasism ökar i samhället. Tvärtom minskar rasism i samhället. Skrämselpropaganda mot SD gissar jag.

    www.expressen.se/debatt/varfor-provocerar-det-att-rasismen-minskar/


    Du baserar ditt uttalande på en åsikt. Här kan du ta del av den motsatta uppfattningen. Rasistiska organisationer ökar mer än någonsin i Sverige och hatbrotten ligger på alarmerande hög nivå:


    www.svd.se/nyheter/inrikes/fn-varnas-for-sveriges-okade-rasism_3661644.svd[svd]-[tf__1501]-[integration]-[aftonbladet_debatt]-[debatt_debattamnen_samhalle]-[29]


     


     
  • KillBill
    BengtH skrev 2015-01-27 20:21:13 följande:

    Förintelser pågår hela tiden. I sovjetiska Gulag dog miljoner fångar, I Kambodja & Angola begicks folkmord. Nån som hört talas om Srebrenica ?

    Tyvärr är det bara Auschwitz som uppmärksammas, varför ?


    Kanske för att det skedde närmare oss både sett till avstånd och kulturellt? 


    Jag vill inte förringa Srebrenicamassakern men sett till antal dödade går det inte riktigt att jämföra den med nazisternas utrotning av 6 miljoner judar. 

  • KillBill
    Anonym (Wake up!) skrev 2015-01-27 21:22:03 följande:
    Du vill inte, ändå gör du det! Allting kan bara jämföras när det står i relation till något annat. I detta fall som alla andra där förtryck existerar, majoritet kontra minoritet och du klargör ganska tydligt med ditt uttalande om var du lägger ditt parti. Det är ingen skillnad på din jämförelse än på en jämförelse Hitler kanske gjorde då han stod i valet mellan 6 miljoner judar och 6 miljarder icke judar.
    Om en massaker sker nära eller ej har inte heller med saken att göra. Mord är mord och är lika hemskt oavsett vem eller hur många det drabbar. Sorgen kan vi dela kollektivt, men var och en måste bära smärtan själv! Att dela sorg och att bära smärta är däremot inte samma sak! I smärtan är vi alltid ensamma, en minoritet.

    Jag svarade på varför jag tror att Auschwitz blivit mer uppmärksammat än exempelvis Srebrenica. 

    Varken du eller jag har facit men jag tror att det kan förklaras av att platsen för andra världskrigets vidrigheter ligger närmare oss än Gulag, Srebrenica och Kambodja. Dessutom så tror jag att antalet döda har betydelse om man ser till hur vidrigheter uppmärksammas. Hitler utrotade 6 miljoner judar. Vilket ska jämföras med kanske 7-8 000 dödsoffer i Srebrenica. 

    Självklart kommer inte heller högerextremisten Anders Behring Breivik massaker på 77 människor i framtiden uppmärksammas lika mycket som händelserna i Auschwitz Gulag, Srebrenica och Kambodja

    Varför tror du att Auschwitz blivit mer uppmärksammat än Srebrenica?


     

  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2015-01-27 23:09:28 följande:
    Precis.
    Men det får man inte benämna. Det är ju bara nazismen som är hemska och dumma om man skall tro de som är så duktigt "pålästa" och "utbildade".  *suckar*

    Det där med att folk skulle negligera folkmord som skett i kommunismens namn existerar i huvudsak  bara i era hjärnor. 

  • KillBill
    Anonym (Ashkenazi84) skrev 2015-01-27 23:45:31 följande:

    Nej, inte förintelsen när det gäller just judiska folket.
    Visserligen pågår det förföljelser av judar och de värsta är tyvärr inte SD som svenska medier försöker få folk att tänka på i första hand, utan militanta muslimer. Men judar har ju trots allt Israel att flytta till, som en överlevande till Auschwitz sa i synagogan idag, vi har Israel som livlina så jag tror inte förintelsen kommer ske igen.
    Jag blir trött på Islam är fredlig religion fjäsket där man blundar för Hamas och andra militanta islamist gruppers snack om att vilja driva judarna till havet o förinta dem, samtidigt som man endast kastar sten på SD och säger att de är de värsta nazisterna i historien. Det var inte SD eller ett annat "högerextremistiskt" parti som dödade judarna och karikatyr tecknarna i Paris. De var fundis muslimer. Värt att komma ihåg.


    Vem förnekar att det finns hat och trackasserier mellan muslimer och judar? Det finns dock exempel  på det motsatta. jag tycker att det var så skönt att läsa om de muslimska ledare som i förra veckan, efter  det att SVT:s "Uppdrag granskning" belyst de antisemitiska trakasserier som judarna i Malmö får utstå, uppvaktade den judiska församlingen i Malmö med blommor och uttalade sitt stöd.

     

  • KillBill

    Jag får känslan av att vissa beklagar att ämnet för denna träd och helst skulle vilja att fokus riktades mot andra folkmord. Varför inte skapa egna trådar för dessa vidrigheter? De flesta människor ogillar ju alla brott mot mänskligheten lika mycket!

    De högerextremister som är påväg att kidnappa denna tråd för att spy ut sitt hat mot muslimer är vidriga och detta urskillningslösa hat mot muslimer påminner starkt om hur nazisterna såg på judarna under 2:a världskriget.

    Denna tråd handlar om Auschwitz och om främlingsfientlighet. Låt tråden handla om detta och spåra inte ut i OT.

  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2015-01-28 09:52:01 följande:
    Frånvaro av bevis är inte ett bevis.

    Vad i den lilla korta meningen du citerade påstod jag något om "kommunismen" och satt och hävdade att man "glömmer vad kommunismen har gjort"?

    Jag kan inte minnas att jag använde ordet "kommunism" i det inlägget som innehöll tre rader..

    Jag skrev bara enkelt och rakt på sak, med en skvätt sarkasm ja.

    Och du sitter helt utan jävla underlag och anklagar mig för att jag har,  "Helt missat"..

    Som sagt, Frånvaro av bevis är inte ett bevis.
    Du har inget som kan bevisa att jag har missat något bara för att jag skrev de meningarna.

    Men hallå. Du höll ju med Gert som försöka flytta fokus från nazismen till kommunismen (se nedan)!


    Förstår du inte att gemene man tycker att det är  mycket märkligt att börja prata om kommunismens brott mot mänskligheten i en tråd som handlar om främlingsfientlighet, ökad rasism och utanförskap?


    Alla håller med dig om att kommunismens brott också var vidriga men det gör ju inte Nazismen brott mindre vidriga. 


  • KillBill
    BengtH skrev 2015-01-28 10:55:53 följande:
    Det dog 60 miljoner människor under andra världskriget, en tiondel av dem var judar. 
    Vad vill du säga med det? Försöker du förminska nazisternas brott mot mänskligheten? Vidrigt i så fall!
  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2015-01-28 18:13:38 följande:
    Exakt huvudet på spiken här.

    Vem och i vilket gudars-/gudsnamn  och/eller ideologier folkmord utförs i är skit samma. 
    Ett folkmord är ett folkmord.

    Gôtt att det finns folk som klara av att tänka längre än vad näsan räcker och inser att all form av folkmord är fel och det är inte bara "nazismen" som är hotet enbart eller är värsta..



    Varför insinuerar du att det finns folk i denna tråd som inte anser att all form av folkmord är fel? Det stämmer inte! Det går inte att debattera med dig om du sitter och hittar på saker.

Svar på tråden 70 år sedan Auschwitz befriades: Finns det risk att Förintelsen upprepas?