• mira05

    Min heder.

    Usch vad jobbig sits, jag kan förstå att du slits mellan två världar, och saken är ju att även om dina föräldrars tillvägagångssätt kan va och kännas felaktigt, så är nog deras motiv i alla fall inte att vara elaka eller göra livet surt för dig ? de vill ditt bästa men gör det på fel sätt.


     


    Det är väl tyvärr baksidan för oss med föräldrar från mellanöstern, deras kärlek är så stark, för stark och ibland krävande och kvävande!


     


    Jag har inte ett kort och gott svar här, för ämnet är så komplicerat, att väga sina egna intressen högt är såklart viktigt, men vi är också uppfostrade med vissa värderingar som ibland gör livet svårt för oss i det svenska samhället.


    De har gjort oss en stor tjänst, de har gett oss ett liv och en framtid i ett land med långt fler möjligheter än i vårt hemland ? men våra föräldrar är också människor med ett lite annat synsätt än oss och kulturkrocken i familjen upplevs nog som jättesvår av båda parter. De känner att de "förlorar" oss, och vi känner oss instängda.


     


    Konfliktlösningen blir så jäkla svår, det har jag själv erfarit under mina 30 år som  - och det gör jag tyvärr fortfarande.


     


    Skriv gärna ett meddelande till mig och du vill skriva av dig eller diskutera vidare?.

Svar på tråden Min heder.