Inlägg från: Pescetarian |Visa alla inlägg
  • Pescetarian

    Babysitter eller babygym?

    Till en nyfödd rekommenderar jag mammans (och pappans) närhet.

    När barnet blir större och behöver aktiveras för att träna upp motoriken, så rekommenderar jag ett babygym framför någon typ av stol eller sitter.

  • Pescetarian
    Pastella skrev 2015-02-27 21:26:53 följande:

    Om man bara skall skaffa det ena så hade jag skaffat en bra sitter. Guld värt att kunna sätta barnet i när man vill bre en macka, eller sätta vid toadörren(med dörren öppen) när man är nödig.


    Fast nu gällde det ju ett (nyfött!?) barn som ska _aktiveras_. Då är ju helt klart ett babygym att föredra. Bebisar måste få utveckla motoriken och den utvecklas hundra gånger bättre i babygym än i en babysitter.
  • Pescetarian
    Pastella skrev 2015-02-28 11:28:12 följande:
    Ett nyfött barn behöver inte aktiveras eller träna på motoriken alls. Det räcker gott och väl med intrycken de får genom att ligga i famnen och titta sig omkring. Nu gällde det ett barn som var nyfött nu och behövde något om ett par månader och då är ju absolut ett babygym mer aktiverande än en sitter, även om jag fortfarande tycker att golvet är bättre. Vi har aldrig haft någon användning av några babygym då inget av våra barn har legat nöjda på rygg. Jag tycker fortfarande att om man bara skall skaffa det ena så är en sitter mer praktisk, träna på motoriken och vara aktiv kan vara ändå. Det finns mycket att pilla på i ett hem.
    Ja, läs mitt första inlägg, där jag redan uppmärksammat detta. I inlägget du citerade skrev jag "(nyfött!?) barn".


Svar på tråden Babysitter eller babygym?