Inlägg från: Anonym (Före detta asienbo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Före detta asienbo)

    Sex av tio risprodukter innehåller arsenik. Äter du ris?

    Anonym (Risälskaren) skrev 2015-03-02 09:26:45 följande:

    Jag älskar ris! Jag skulle kunna äta ris många gånger i veckan. Detta med arseniken i marken gör mig grymt ledsen men känner större oro för alla asiater som i alla tider och alla måltider äter ris. Hur blir det för dom? Borde inte den här upptäckten kommit för länge sen eftersom en sån stor del av befolkningen äter ris dagligen? Undrar man ju..


    Asien är det kanppst något nytt med tungmetaller och gifter i mat. Och det här med riset har man vetat om utomlands tidigare. Bara det att Sverige valt att kolla upp det nu.

    Har själv bott i Kina och skulle inte ens drömma om att ge mitt barn icke importerad mat (gör även kineserna själva). De har inte Livsmedelsverket där om man säger så.

    Läs lite mer här

    www.consumerreports.org/cro/magazine/2015/01/how-much-arsenic-is-in-your-rice/index.htm

    Dagens gamla asiater blir gamla. Men de första föroreningar är relativt nya pga hur vi människor förstör. Där börjar tex nu barn under tio år få lungcancer! Sidospår men... Menar bara att om det fortsätter såhär vet man nog inget om framtidens medellivslängd.
  • Anonym (Före detta asienbo)

    Nej det vet jag. Inte besprutning men det har (om jag minns rätt) inte alltid funnits i jorden i så höga halter utan det beror på föroreningar som påverkat jord och vatten.


    Tecum skrev 2015-03-03 19:34:58 följande:

    Du har missuppfattat, arsenik är ett grundämne som finns i jorden och tas upp av växten. Det har inget med besprutning att göra.


Svar på tråden Sex av tio risprodukter innehåller arsenik. Äter du ris?