• Aki

    Snitt innan graviditet

    Jag ringde till MVC och bad om en tid hos Aurora. Någon månad senare fick jag träffa en Aurora-BM och vi pratade i ca 30 minuter. Hon sade att det var tortyr att tvinga kvinnor till en förlossning mot deras vilja och jag fick ett muntligt snifflöfte.

    När jag väl blev gravid gick det fort. Jag sade redan på inskrivningen att jag redan hade varit hos Aurora och ville ha ett läkarsamtal så fort som möjligt. Eftersom jag hade varit hos Aurora redan innan jag blev gravid togs min rädsla till 100% på allvar och jag fick en tid hos överläkare för beslut i vecka 16. Det samtalet tog 5 minuter. Jag var jättenervös inför att träffa en gammal manlig överläkare på 60+, man han var verkligen jättego och helt förstående.

    Jag erbjöds Aurorakontakt och terapi men tackade nej. Min BM bokade in mig på ett extra samtal för att stämma av angående rädslan runt vecka 30, jag lät henne boka in mig för att det inte skulle bli tjat och sedan gick jag hem och bokade jag av mötet.

    Mina tips: ta ett samtal  med Aurora direkt, det räcker med en planerad graviditet, och var tydlig med att ett snittlöfte är en nödvändighet för att du ska våga bli gravid på nytt.

Svar på tråden Snitt innan graviditet