• lövet2

    Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?

    Tills barnet började skolan, ja. Nu har det förstås inte riktigt gått efter mina planer i det fallet, men tanken var i alla fall att börja jobba deltid när den yngsta började skolan och så småningom gå upp till heltid.

  • lövet2
    tulip skrev 2015-03-04 22:33:52 följande:
    Kan det kanske skilja lite mellan olika förskolor tror du??

    Det skiljer enormt mycket! Jag bor i ett så pass litet samhälle att det egentligen bara finns ett dagis att välja på, och vid den tidpunkt då det var aktuellt för vår del, så var det ett mycket dåligt dagis. Ingenting fungerade, grupperna var för stora, personalen grälade över huvudet på både barn och föräldrar och de tappade bort ungar flera gånger per år.
    Min bror bodde däremot där det fanns flera valmöjligheter. De satte dottern på ett dagis först, men sedan bytte de, när de upptäckte att hon varken åt eller drack på hela dagarna (8 timmar och hon var bara 1 år!) utan att personalen brydde sig. Efter ännu ett misslyckat försök, så hittade de ett dagis som funkade bra och där dottern trivdes.

    En annan släkting, som ivrigt försökte övertyga mig om hur bra det var med dagis, blev tyst när det kom fram att en ur personalen var alkoholiserad och hade varit stup i fyllan vissa dagar när släktingens barn var där (det var ett privat dagis och tydligen hade den övriga personalen täckt upp för honom så inga föräldrar skulle upptäcka spritproblemen).

    Men ja, jag är säker på att det finns riktigt bra förskolor också. Jag tror bara inte att de är i majoritet.

  • lövet2
    Anonym (***) skrev 2015-03-06 09:29:00 följande:
    Men allvarligt! "Tappade bort ungar flera gånger per år"...jag tror du överdriver en hel del nu.
    Märkligt att alla som vill vara hemma har hört så mycket skräckhistorier om dagis.
    Nej, det är ingen överdrift. Min son fyllde 4 år och blev erbjuden 15 timmar gratis i veckan. Självklart tackade jag ja till det, för vem vill inte ha en gratis barnvakt så där lagom mycket? Dessutom ansåg jag att han träffade för få barn och att det var dags för honom att pröva på det där med flera barn åt gången.
    På ett halvår hände det 3 gånger att han dök upp här hemma. Han gick ut genom grinden på dagis och promenerade hela vägen hem, och ingen personal efterlyste honom. Tyvärr var han inte den enda ungen som försvann. 2 barn gick in i skogen, och där fick de leta i flera timmar. För att inte tala om när hela barngruppen med förskollärare tog en lång promenad - och 2 sovande barn glömdes kvar ensamma i lokalerna. Det var en förälder som hittade dem. Då hade de vaknat, hittat tuschpennor och ägnat sig åt att rita fina bilder på varandra.
Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?