• tuntemattomana

    Köpa hus med väldigt orättvisa barnrum! Hur skulle ni göra?

    Vi har senan ett par månader börjat titta på hus då vi är redo att köpa.Vi har nu hittat ett hus som uppfyller de flesta av våra krav och som passar vår budget.Vi får båda en bra magkänsla och tidigare ägaren har varit noggrann och huset verkar vara i toppskick. Ingen renovering behövs.Dock finns det en sak jag hänger upp mig lite på..


    Vi har ett barn och planerar i framtiden ett barn till. I huset finns 2 ?barnrum? varav det ena är stort och fint. Det andra är kanske hälften så stort och man får in en 90 säng och kanske något mer men rummet är verkligen litet. Hur gör vi nu..


    Den ena barnet kommer få ett toppenrum och det andra ett mindre kul rum..Kanske finns möjlighet att bygga ut men vet inte om vi har råd med det eller om det är onödigt..


    Det är ett hus på landet och på tomten, ca 10 m från huset finns en gäststuga som är typ 60 kvm!Den är uppdelad på två och vi har tänkt att ena delen kanske kan funka som ?lekrum? när barnet med litet rum vill ha hem kompisar eller liknande.


    Men då funderar jag på om man vill att två barn är ute i ett eget hus och leker utan att man har koll på dem? Detta får väl inte ske när de är 4 men kanske när de är 8-9? Men ändå?


    Jag vet inte vad jag tycker.. Borde vi leta nytt hus? Hur hade du gjort?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-03-19 10:56
    så jag slipper upprepa mig-
    det går inte in en dubbelsäng i lilla barnrummet, annars hade ju vi föräldrar kunnat ha det som sovrum.
    det går inte att slå ut någon vägg för att få det lilla rummet större.
    inget rum på nedre plan fungerar att ha som sovrum, om vi inte vill vara utan vardagsrum - inget alternativ!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-03-21 10:23
    nu blev huset inte aktuellt av andra skäl så tack å hej för mej!
    men nu vet jag iaf att det är viktigt för mig att barnen får likvärdiga rum!
  • Svar på tråden Köpa hus med väldigt orättvisa barnrum! Hur skulle ni göra?
  • jenny99

    Vi köpte hus av anledningar att ha större och fler sovrum,det kändes viktigt för hela familjen med bättre utrymme.Ni får känna efter vad som är viktigt för er.Vi flyttade ochså ut på landet,mer hus och tomt för pengarna men ändå affär,bibliotek,bad och skola nära.Det var ochså viktigt för oss.Vi har haft stor användning för vårt större hus då vi har rum och platser för allas vänner/våra syskon som gärna kommer och gärna stannar.Bägge barnen tar dessutom stor plats och är oerhört sociala så det känns skönt att låta de vara det utan att det stör någon.Kanske ni kan göra det lilla rummet större?I vårt hus hade tidigare grannar byggt en vägg och på så vis gjort ett extra sovrum och mindre vardagsrum vilket passade oss.

  • Pescetarian

    Det ni ska tänka är LÄGE.

    Är läget perfekt, så köp huset. Man kan alltid bygga om och bygga ut.

  • somewhat

    Vi har lite så hos oss också, ett mindre rum och ett större och sen vårt sovrum. Nu är våra barn 3 och 4 år och det stora rummet är deras lekrum och i det lilla så får man, med lite vilja, in två 60 cm sängar och två nattduksbord mellan, hyllor över det för att skapa lite yta och sen har jag försökt göra ett mysigt sovrum åt dem med avsikt att få ett rum där man slappnar av, kanske läser men framförallt sover och då behövs det ju inte mer än så. Lekrummet är stort och där kan de härja fritt. Vi har dock en källare som vi tänkte renovera så att i framtiden kan vi föräldrar få ett sovrum där och barnen får då två lika stora rum och deras nuvarande sovrum får bli arbetsrum eller nåt för det går inte att få in en dubbelsäng där. Har ni kanske möjlighet att bygga ett rum åt er när barnen blir större? Kan huset växa med er? Det var viktigt för oss, blandannat såklart.

  • micromat

    Ev kan dom dela på stora rummet och ha lilla som lekrum? Trist att det inte gick att flytta någon vägg annars hade det varit en lösning.

    Kolla upp redan nu innan ni köper huset om det går att bygga ut..

  • nevermind

    Om de är nära i ålder kan de ju ha ett som sovrum och ett som lekrum?

    Sen när de ska sova separat får ni väl fråga dem... Mindre barn har mer leksaker, ett större behöver bara ett skrivbord och sin laptop. Eller nåt.

    Dessutom så kan de turas om. Man kan byta rum vet ni...

  • Anonym (cissi)

    Samtidigt beror det ju på hur länge ni vill bo där. Eller om ni tror att ni kan bygga ut? Själv tänker jag alltid långsiktigt och problemet jag ser är att det kanske inte är så kul för en 13 åring att ha ett pytterum medan syskonet har ett normalstort.

  • pigglet

    Våra barn sov i ett rum (alla 3) och så hade de det stora rummet som lekrum. Var så tills vi flyttade förra året, då skulle äldsta fylla 12.
    Så först skulle jag nog sätta in en våningssäng i det lilla rummet och ha det som barnens sovrum.

    Sedan, om man vill att de ska ha varsitt rum, så skulle jag bygga en vuxensäng i det lilla rummet. Vi vuxna sover bara i vårt rum, är just aldrig in där på dagarna, därför har vi alltid haft det minsta rummet. Och om du mäter gissar jag att rummet är minst 160 cm brett - du skriver ju att det kanske går in något mer än en 90 säng? Man behöver ju inte ha sängram osv, utan bara sängarna och så kryper man liksom upp i sängen via fotänden eller sidan, vilket som nu passar bättre beroende på hur rummet ser ut.

Svar på tråden Köpa hus med väldigt orättvisa barnrum! Hur skulle ni göra?