Inlägg från: KN75 |Visa alla inlägg
  • KN75

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2021-06-20 20:15:40 följande:
    Sverige har en demokratiskt vald regering. Att läsa (totalitära) synpunkter om att regeringen aldrig borde ha tillsats är rätt vidrigt.
    Demokratiskt vald regeringen när människorna som lade sin röst inte visste att de röstade på detta regeringsalternativ???
  • KN75
    Talmansrundan skrev 2021-06-20 21:12:28 följande:

    Man ihjälskjuten på uteservering.

    Ska man fråga Damberg om det är negativt? kunde varit värre? eller positivt?


    Frågar du Damberg så kommer han med en mycket snårig förklaring som inte är något svar, men hans utläggning kommer troligen innehålla orden "mer positivt", så som partiapparaten lärt honom säga, även i de fall han pratar om skjutningar och döda människor.
  • KN75
    K Markatta skrev 2021-06-21 16:03:45 följande:

    www.svd.se/mer-dysfunktionellt-an-i-danmark

    Dysfunktionellt, kollaps, brist på kontroll. I internationella medier skräds inte orden om Stefan Löfven som i dag fälldes i en historisk omröstning. Händelsen har fått stor uppmärksamhet världen över.


    Ja sådana ord som
    Dysfunktionellt, kollaps, brist på kontroll
    är ju sådana ord som både våra grannländer och internationella media har använt om Sveriges politik nu under flera år, särskilt när man ha beskrivit Sveriges nya samhällsproblem.

    I internationella turistsammanhang onämndes Sverige ofta som liknande en idyll till för bara 10 år sedan, jag tom med för 5 år sedan.
    Men nu, med Sveriges accelererande samhällsproblem, där vår fruktansvärda kriminalitet och skjutningar ofta omnämns internationellt, så varnas det allt oftare i internationella turistsammanhang för Sverige, oftare än att vi som för inte alls länge sedan omnämndes som liknande en idyll.

    Numera berättas ofta att Sverige har mycket större kriminalitet och mycket värre samhällsproblem än t ex Norge och Finland, och tom mycket värre än Danmark.

    Dysfunktionellt, kollaps, brist på kontroll
    är utan tvekan benämningar som stämmer väl in på Sveriges statsminister, stämmer in på villervallan i den Socialdemokratiska regeringen, stämmer väl för landet Sverige och för våra nya samhällsproblem.

    Sveriges innevånare har inte förtroende för S-regeringen, framförallt inget förtroende gällande den viktigaste frågan som är kriminalitet/integrationspolitik.
    Internationella medier har uppenbarligen inte heller längre förtroende för landet Sverige och för Svensk politik.

  • KN75
    Missermajser skrev 2021-06-21 18:02:57 följande:
    Regeringen har varit idioter men jag kan inte precis påstå att den regering som häll låda till 2014 var var bättre. De kappvändande nytillskotten i oppositionen har ju inte heller imponerat. 
    Du kan tycka det och jag ger dig åtminstone delvis rätt gällande tiden före 2014. Men sedan dess har det ändå gått 6-7 år där utvecklingen i Sverige har varit en fullständig katastrof, t o m mycket sämre än de som höll låda dessförinnan.

    Men jag för min del är helt övertygad att en M/KD regering,
    med i den viktigaste frågan stöd i riksdagen från SD,
    hade varit mycket mer framgångsrika i att agera mot Sveriges fruktansvärda samhällsproblem.
    Sämre hade det ju absolut inte kunnat bli!

    Om jag skulle önska något inflytande från Socialdemokrater så skulle jag, i den viktigaste frågan, önska mycket starkt inflytande från det danska Socialdemokratiska partiet.
    Danmark har verkligen agerat i den viktigaste frågan. Extremt stor skillnad mot den svenska S-ledda regeringens totala fiasko.
    Ingen annan regering har väl någonsin låtit ett 4% extremist-parti få så extremt stort inflytande och detta inflytande är väl en mycket stor del i det totala fiaskot.
    Förtroendet är i botten.
  • KN75
    Missermajser skrev 2021-06-21 18:12:12 följande:

    Öka befolkningen i den takt man gjort är en av de mest rasistiska saker som skett i Sverige. Jag avskyr begreppet intersektionalism men i detta fallet kan man faktiskt använda det på så viss att det rent logiskt skapar rasism. Tar man emot mer folk än det finns jobb och bostäder så är rivaliteten, kriminaliteten och rasismen en ganska given reaktion. Därför anser jag C tillsamman med alla som stod bakom det för rasister i större bemärkelsen än vad de extremare varianterna av nationalkonservativa är.


    Ja, du har rätt i en hel del av det du skriver.
    Men inte att förglömma att Sveriges extremt generösa bidragssystem och extremt generösa välfärdssystem är en grundsten för kriminaliteten och för vår nya katastrofala samhällsutveckling.

    Bidragen och välfärdssystemet är den viktigaste orsaken till att så många har valt att resa till Sverige, orsaken till att man har valt att passera flera säkra och icke krigförande länder för att vi stället välja att resa ännu längre bort till det avlägset belägna Sverige.
    När grunden är att alla människor i hela världen, vem som helst, har rätt att resa in i Sverige och ta del av de bidrag och det välfärdssystem som landets skattebetalare har jobbat ihop, så får vi givetvis en helt osund befolkningsökning och en helt osund invandring.

    Sveriges sedan tidigare uppbyggda välfärdssystem och bidragsystem var aldrig avsett för och aldrig finansierat för att användas på detta sätt.
    Systemet missbrukas, pengarna räcker inte till människorna som en gång var med om att bygga upp systemen utan de får idag inte den tillgång till systemen som det från början var tänkt.
    I stället används/missbrukas innevånarnas pengar till "befolkningsökningen", till det fruktansvärda vårdbehov och behov av välfärd som följer med denna "befolkningsökning", till bidrag till alla dessa arbetslösa, till ett fruktansvärt överutnyttjande av Sveriges välfärd och bidragssystem.

    "Befolkningsökningen" i Sverige har lett till fruktansvärd kriminalitet, till fruktansvärd arbetslöshet och till fruktansvärt stor ökning av bidragen.
    Många gängkriminella, många människor i klansamhällen som lever utanför Svensk lag och utanför det Svenska samhället, många människor överhuvudtaget i utanförskapsområden, lever i mycket hög utsträckning på bidrag från det Svenska välfärdsystemet, de lever alltså på oss skattebetalare.

    Det nya Sverige har blivit ett land där vi skattebetalare finansierar de kriminella med bidrag samtidigt som de slipper arbeta och i stället har tid och möjlighet att bedriva kriminell verksamhet, som direkt drabbar oss skattebetalare. 
    Vi har skaffat oss ett samhälle som behöver rekordmånga poliser och rekordmånga fängelser, allt ska betalas med höjda skatter och med skattebetalarnas pengar (inte med de kriminellas pengar!).

    Är Sverige och dess innevånare världens mest korkade?
  • KN75
    nihka skrev 2021-06-22 19:10:44 följande:
    Men ingen sida vill ha med SD i en regering. Hur svårt kan det vara att greppa? Björn Söder kommer inte att få skriva ens skyltarna till riksdagens toaletter.
    Jag tror tvärtom att både M och KD nu börjar se så allvarligt på Sveriges samhällsproblem, alla har insett att kriminaliteten, samhällsproblemen och alla ökande problem inom välfärden är direkt knutna till den misslyckade invandringspolitiken. Magnituden av samhällsproblemen har äntligen börjat sjunka in. Och för att på riktigt kraftfullt och tillräckligt effektivt sätt kunna börja ta itu med Sveriges viktigaste fråga så skulle det vara utmärkt om även SD ingick i en M/KD/SD-regering.
    Jag är övertygad att rätt många kloka människor tänker så, även inom M och KD, men man är också fullt medveten om problemen som det skulle medföra. Dock är jag övertygad att man i en gemensam regering skulle klara att motverka eventuella problem och det skulle vara fullt möjligt få ganska acceptabel ordning även på SD.

    Gällande att få till handlingskraft i den för väljarna viktigaste frågan, om man enbart begränsar sig till den viktigaste frågan, så skulle det faktiskt och i praktiken vara utmärkt om SD ingick i en regering. Ja faktiskt en förutsättning.

    Men media, med Public Service i spetsen, och med dem opinionen är ännu inte redo för att SD ska ingå i en regering. Det fattar de kloka människorna i såväl M som KD och det fattar man till och med själva inom SD. Alla greppar det, precis som du skriver.
    Tiden är ännu inte riktigt mogen.
    Tyvärr måste vi i Sverige alltså acceptera att inte ens en M/KD-regering kan hantera den allra viktigaste frågan på fullt så kraftfullt och effektivt sätt som den stora majoriteten egentligen önskar.

    Åtminstone inte ännu.

    I Danmark hade det säkert varit möjligt redan idag.
    Där hade till och med S-regeringen i motsvarande situation kunnat sitta kvar för där har Socialdemokraterna hanterat den viktigaste frågan så mycket bättre och mer i enlighet med väljarnas önskan. Därför har man väljarnas stöd.
    Där hade nog S även fått fullt stöd av sina väljare att bilda regering tillsammans med SD, om det hade varit aktuellt.
    Danmark ligger långt före Sverige. Det Danska Socialdemokratiska partiet ligger ljusår före det svenska när det gäller den för väljarna viktigaste frågan.

    Men så småningom kommer kanske sanningen och tiden även till Sverige och till svenska media?
    Kanske någon gång också till Socialdemokraterna? Men innan dess har de väl minskat till långt under 20%, så som den stora majoriteten (76%!) tror i den andra tråden.

    Om nu inte svenska S lyckas med sin strategi att bli räddade av alla dessa nya röster som kommer från nya väljare, bl a från nya klaner, i den s k "befolkningsökningen". Men det är väl i så fall deras enda räddning, samtidigt som det skulle vara Sveriges fortsatta väg i samma riktning mot undergång?
  • KN75
    nihka skrev 2021-06-22 22:23:22 följande:
    Nej, ingen vill ha med sunk-SD pga av deras nazistiska rötter och tonläget som alltsomoftast låter 1930-tal. 

    Sveriges viktigaste fråga är sjukvården. Nä, SD är inget speciellt gällande sjukvårdsfrågar så vi klarar oss utan dem även fortsättningsvis Glad
    V, som i VPK, verkar ju du och många vilja acceptera och att ha att göra med.
    Trots deras rötter och trots att de långt senare än 1930-talet var kommunister och hyllade de kommunister som mördade och förtryckte långt många fler miljoner människor än nazismen.

    Jag fördömer nazismen.
    Men till skillnad mot dig är jag också ärlig och fördömer kommunismen ännu starkare eftersom de har varit, och som än i denna dag är, mycket värre och mördat många fler än nazismen.

    Självfallet är det i Sveriges riksdag demokratiskt invalda partiet SD, i Sveriges riksdag som vilar på stark demokratisk grund, minst lika accepterat parti som sunk-V med deras kommunistiska rötter, eller för den delen 4%-partiet MP som i vissa frågor är långt mer extrema än både V och SD.

    Sveriges viktigaste fråga är inte sjukvården, även om den är mycket viktig. Nästan samtliga senare undersökningar visar att lag och ordning tillsammans med integrationspolitiken är den viktigaste frågan.
    Numera kan ingen ärligt försöka förneka sambandet mellan integrationspolitiken och kriminaliteten och detta är i snart sagt varje undersökning det som Sveriges väljare anser vara det allra viktigaste.

    Sjukvården är också en mycket viktig fråga för väljarna.
    Och numera är det väl känt att en mycket stor del av problemen i sjukvården beror på att vårdbehovet har ökat så oproportionerligt, har ökat mycket mera än vad som bara kan förklaras av befolkningsökningen. Den "befolkningsökning" vi fått i Sverige, framförallt sedan den s k "flyktingkrisen" 2015, har inneburit ett helt oproportionerligt ökat behov av sjukvård, tandvård, vård av psykiskt sjuka, vård av fysiskt handikappade och snart sagt av all sorts vård, så vårdkrisen har accelererat ännu mera.
    Eftersom Sveriges välfärd utnyttjas ännu mera av så väldigt många av de som står för de senaste årens "befolkningsökning", det är så extremt få av dem som arbetar och betalar skatt samtidigt som det är så väldigt många av dem som behöver t ex mycket bidrag, mycket sjukvård och mycket utbildning, vilket gör att kostnaderna har ökat katastrofalt, så det finns inte pengar för att klara vare sig den Svenska sjukvården eller välfärden.
    Så sjukvårdsfrågan är viktig och även problemen inom sjukvården hänger mycket starkt samman med den misslyckade integrationspolitiken, så som kriminaliteten också gör.
  • KN75
    Padirac skrev 2021-06-23 19:05:55 följande:
    Sjukvården verkar vara den fortsatt viktaste frågan för väljarna enligt detta

    novus.se/novus-svensk-valjaropinion/valjarforstaelse/viktigaste-politiska-fragan/

    "Sjukvården ligger fortsatt i topp som en av de viktigaste frågorna för väljarna, följt av lag och ordning och invandring/integration. Jämfört med föregående undersökning från april i år minskar sjukvården signifikant i viktighet med 6 procentenheter, vilket är den enda signifikanta förändringen som förekommer i den här undersökningen.

    Nedan visas de topp tio viktigaste politiska frågorna enligt svenska folket.

    ...

    Att sjukvårdsfrågan minskar i viktighet gör att de frågor som därefter anses vara viktigast såsom lag och ordning, invandring/integration och skola och utbildning blir relativt viktigare för väljarna. Lag och ordning och invandring/integration ligger fortsatt kvar på en andra (51%) respektive tredjeplats (50%) och även skola och utbildning (48%) ligger på en liknande nivå på en fjärdeplats."

    Sen kommer det i inlägget jag citerar en rad påståenden som verkar vara hämtade i SDsvansens oc hvurmarnas undervegetation: Hae du några som helst belägg för att de senaste årens kostnader för att ta emot migranter är orsak till att det inte finns pengar till välvärd och sjukvård?

    Jag föreslår att du tar de siffror du hittat (kanske på?) och presenterar dem så att de kan kollas


    Du har fel, igen och igen...

    Läs en gång till det som du själv länkar till,
    och läs en gång till det av dig själv citerade.

    Eftersom du har så svårt så ställer jag upp på ett vänligt och förstående sätt och hjälper dig: 
    "en av de viktigaste frågorna"

    Men du klarar inte att förstå, eller försöker medvetet lura mig och andra, när du påstår "den fortsatt viktigaste frågan".

    Ser du nu och klarar du att förstå skillnaden mellan:
    A)  "en av de viktigaste"
    B)  "den fortsatt viktigaste"

    Du har fel medan jag alltså hade rätt i mitt tidigare inlägg när jag skrev, citat:
    "Sjukvården är också en mycket viktig fråga för väljarna."
    Det jag skrev stämmer väl överens med ditt eget inlägg med "en av de viktigaste".
    Men ditt påstående om att det det skulle vara "den fortsatt viktigaste" är alltså fel, vilket du mycket riktigt själv tydligt har visat.

    Det går självfallet finna enstaka undersökningar som tycks avvika. Det beror som vanligt på vad den som presenterar undersökningen vill visa beroende på vilket syfte den har.

    I dag råder det ingen tvekan om att de allra flesta politiker och de allra flesta väljare kopplar ihop lag och ordning/kriminalitet/integrationspolitik. 
    Till skillnad mot för bara något enstaka år sedan så finns det idag knappast någon som längre kan blunda för sanningen. Du är idag en av få som fortfarande fortsätter med att försöka dölja och förneka sanningen.

    De allra flesta, nästan alla som hörs i något enda sammanhang, erkänner idag att det egentligen är en och samma fråga.

    Tidigare var det fler, som liksom du, försökte dölja och förneka sanningen genom att dela upp alla problem i små olika enheter. På så sätt lyckades man ibland få sjukvårdsfrågan enskilt att verka större och viktigare än den gemensamt viktigaste frågan.
    Men det lyckades alltså bara genom ren manipulation då man medvetet försökte dölja och förneka sanningen genom att dela upp den viktigaste frågan i flera små.

    Som sagt, vissa avvikande undersökningar kan genom att skapa en illusion komma till helt olika resultat, beroende på vad man har som mål att visa med undersökningen.
    Det tror jag inte är okänt för någon.
  • KN75

    I den av Padirac visade artikeln framgår tydligt att den viktigaste frågan är en gemensam fråga. Man skriver det i en och samma mening:

    "Lag och ordning och invandring/integration ligger fortsatt kvar på en andra (51%) respektive tredjeplats (50%)"

    De allra flesta politiker, de allra flesta väljare, vilket tydligt framgår i dagens debatt där nästan alla som hörs säger samma sak, kopplingen går inte längre att dölja och förneka, den viktigaste frågan är i verkligheten en och samma fråga. 
    Man försöker skapa en illusion genom att dela upp den viktigaste frågan i två olika delfrågor.
    Men i en och samma gemensamma mening konstaterar alltså Novus ett den gemensamt viktigaste frågan är helt överlägset den viktigaste frågan.
    51% + 50% = 101%. (101% !!!)

    Det är anmärkningsvärt att någon vänsterbliven i propagandasyfte fortfarande inbillar sig att människorna skulle vara lättlurade eller dumma, att människor i allmänhet inte skulle förstå.
    Några enstaka verkar fortfarande inbilla sig att det går att lura människorna genom att dölja och förneka sanningen medan det är uppenbart att alla mycket enkelt kan räkna ut att 50 + 51 = 101.

  • KN75

    Politisk färg, Wikipedia


     


    Moderata samlingspartiet: blå
    Kristdemokraterna: blå och vit
    Sverigedemokraterna: blå och gul

    blå, gul, vit är alltså färgerna där blått är gemensamt och mest framträdande hos alla tre partierna. (Ingen annan färg förekommer).
    Gällande uttryck om färger i samband med dessa partier blir alltså uttrycket icke korrekt och missvisande om man i sammanhanget väljer att nämna några andra eget påhittade färger.

    Sveriges socialdemokratiska arbetareparti: röd
    Vänsterpartiet: röd
    Miljöpartiet de gröna: grön
    Centerpartiet: grön
    röd, grön är alltså färgerna. (Ingen annan färg förekommer).
    T ex uttrycket "en röd/grön röra" kan anses vara korrekt, det anger rätt färger då det inte innehåller någon egen påhittad färg.

    sv.wikipedia.org/wiki/Politisk_f%C3%A4rg

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?