Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-04-22 15:55:05 följande:

    Om jag förstår saken rätt så är bilden tagen under en demonstration för att förbättra villkor för palestinska fångar i Israeliska fängelser (villkor som bl.a. Amnesty international har kritiserat).  Ulvskog var där i egenskap av vice ordförande i Europaparlamentets Palestinadelegation. Ulvskog har efteråt beklagat att hon höll upp den här bilden och förklarat att hon inte visste vem det föreställde.


    Jag håller med om att det var oförlåtligt korkat av henne att hålla upp en bild på en terrorist och på så sätt låta sig användas i propaganda.  Jag noterar också att Marita Ulvskog kommer lämna EU Parlamentet vilket jag tycker är bra.


    Citerar Cornucopia:

    "Det positiva är att med rätt metoder så kan man lura i en socialdemokratisk politiker i princip vad som helst. Och få dem att posera med ett foto på precis vem som helst. Någon faktakontroll kommer de aldrig göra. Att få en lämpligt begåvningsutmanad socialdemokratisk politiker att posera med ett foto på lämplig person, en sk omstridd palestinier, som SVT kallade massmördaren och terroristen, bör vara ganska enkelt och lämnas som en övning åt läsaren."
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-04-22 16:07:42 följande:
    Du får skilja på majoriteten och minoriteter.

    Att den västerländska folkfriheten, kulturen och värdegrunden vilar på dito historia är en självklarhet. Vad skulle dessa ting annars vila på? Och den västerländska historien är kristen och det är väldigt lätt att se gemensamheterna även i ett sekulariserat västland. Någonting som blir mer uppenbart när vi relaterar till någonting fundamentalt olikt, som exempelvis länder där hinduism har varit lika präglande.

    Att vi ser på människor som om de bar på ett lika värdefullt som okränkbart värde beror på att Nya Testamentet predikar ett sådant budskap. Om du inte tror mig så kan du alltid prova att predika om allas lika värde men i de delar av Indien som fortfarande upprätthåller kastsystem.

    Att pastor Åke Green förhåller sig till utdaterad teologi förändrar inte varifrån fröt som växte upp till en relativt högre tolerans för varandras olikheter kommer ifrån. Den kristna västvärlden var först med att förespråka olika former av jämlikhet mellan människor av en anledning... och det började sekunden som Bibeln blev tillgänglig för den breda massan (i takt med läsförståelsens utbredning).

    Det är den kristna majoriteten som har avgjort vad den kristna värdegrunden innebär och den har varit en social framgångssaga som många har anammat.

    Ett liknande budskap återfinns även inom islam och i att underkasta sig det högre och låta det högsta vara högst för alla och en var. Det saknas dock en del pusselbitar för att budskapet ska få ordentlig genomkraft men närhelst muslimer har haft tillgång till Koranen själva så har det mynnat ut i någonting snarlikt... för majoriteten.

    Vi har långt ifrån enbart ont att hänvisa till Abraham. Långt ifrån.

    Ps. Jag har dålig koll på judendom men Rebeck­aZ70 kanske vill tillägga någonting å den saken - det vore för min del väldigt uppskattat och kul att ta del av. Ds.
    Word!

    Jag återkommer om judendomen, har fullt upp med att fira Pesach
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-04-22 19:20:24 följande:

    Ungefär lika besvärande som när Moderaternas Fredrik Reinfeld lät en känd islamist som innan han blivit riksdagsman gjort sig känd för mycket kontroversiella åsikter (bla försvar av kvinnomisshandel) få förtroendeuppdrag i Sveriges riksdag.


     


    Så besvärande?

    Mitt förtroende för Reinfeldt naggades rejält i kanten pga denna islamist, och då var han inte ens utsedd till minister.

    Men då vet jag att du såg allvarligt på din statsministers inkompetens när det gäller att utse ministrar.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-04-22 21:46:20 följande:
    Jag vet inte om jag missar det som du vill påpeka men artikeln består av ett snapshot av dagens tillstånd som kokas ner till två slutsatser: 1.) att religion och våldtäkter inte korrelerar med varandra och 2.) att feminism/jämställdhet dämpar våldtäkter/sådana jämställdhetsproblem.

    Ja, det går väl i stort att skriva under på. Men tanken på jämlikhet uppstod inte ur ett vakuum och det fanns anledningar till varför tankarna kring jämlikhet kunde avancera så progressivt i västvärldens kulturer.

    När jag skrev det föregående inlägget så menade jag dock jämlikhet i ett bredare spektrum än mellan specifikt kvinna och man. Det är dock fundamentalt så varför inte hålla det så.

    Har du läst Kvinnostaden av Christine de Pizan? Som djupt kristen inför en kristen publik så argumenterade hon för kvinnans sak med hjälp av Bibeln. Det var med bildning och inte minst med teologisk bildning som hon på 1400-talet kunde fäktas mot dåtidens småpåvar... hennes förståelse för Bibeln respektive teologiska bidrag var oklanderlig, småpåvarna var tvungna att vika sig i debatt för att inte göra narr av sig.

    Där planterades första fröt (för jämlikhet mellan kvinna och man) och kristendomen var hennes främsta vapen liksom plattform. Hade hon istället studerat Dharmapadda och övriga buddhistiska skrifter liksom haft buddhismen som plattform... hade det sett väldigt annorlunda ut (bättre eller sämre kan vi bara spå kring, men vi vet att ingenting dylikt sprang ur den österländska delen av världen och kom inte att göra det på länge).
    Ska lägga Christine  de Pizan på minnet!

    Judendomen har utveckalts ordentligt sedan Toran, om man jämför Moseböckerna så finns det väldigt lite som stämmer överens med hur moderna judar lever, inte ens de mest ortodoxa följer den bokstavligt.
    Tolkningarna har förändrats i och med att judendomens moraliska värderingar utvecklats. Nya tolkningar är inte bara legitime, utan det är g-ds avsikt att människan skall söka efter nya betydelser.
    För min egen del är det intressant att studera hur förbudet mot homosexualitet förändrats, Reformjudendomen tillåter äktenskap mellan 2 personer av samma kön, något som också Israelisk lag gör. Även ortodox judendom accepterar homosexualitet, men då för att det sägs vara något som personerna inte kan hjälpa och därför inte ska behöva lida för.
    Det finns hur mycket som helst att skriva i ämnet, jag har en släng av dyslexi, och tycker det är väldigt ansträngande att skriva långa texter, du får gärna fråga om det är något annat...

    Jag kan ju såklart inte veta bestämt, men det finns de som hävdar att judendomens förmåga till förändring och anpassning till den aktuella tidsepoken varit en bidragande del i att så många innovationer kommit just från den judiska befolkningen. Israel räknas som den femte mest innovativa nationen i världen, trots att vi inte är fler än 9 miljoner invånare.

    Själv är jag inte troende, men min älskade är troende i den reformistiska judendomen och vi accepterar och respekterar varandras livsåskådning.


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70

    Förresten, KD och V ska hålla en gemnesam presskonferens idag, ska bli intressant att läsa om vad den handlade om!


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-04-23 07:00:20 följande:

    Ebba Busch Thor (KD) gick i en kristen friskola som drevs av den sekten livets ord. Livets ord förkunnade öppet, en lång tid in på 2000-talet, att homosexuella var syndare..

    De flesta religioner bygger på en likartad etik och generellt sett är invandrare mer religiösa än svenskar. Den fråga jag tycker att vi ska ställa oss är om våra förorter behöver mer eller mindre religion? Till skillnad från KD och Ebba Busch Thor har jag landat i att förorterna skulle må bra av MINDRE religion och mer sekulär humanism.

    Sedan är min uppfattning att den sexuella frigörelsen kom till TROTS (inte p.g.a) att det svenska samhället vilar på en kristen grund.


    Tänka sig att EBT, trots att hon gick i den krstna friskolan du föraktar, kom att bli en av de mest framgångsrika partiledarna i landet, som varanna svensk har stort eller mycket stort förtroende för.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-04-23 09:19:06 följande:
    Få se nu.. En misslyckad målare blev en framgångsrik ledare i ett försök att bygga ett imperium som skulle efterträda det tyskromerska riket... Ett tag.. Enorm uppslutning från folket.. Fruktansvärda följder.

    Så framgång i sig är inte den avgörande faktorn för att bedöma en person, kan jag tycka.

    Nu är EBT skolad i kristenhet, målaren var nazist och det är enorma skillnader.

    På samma nivå av förtroende som EBT ligger på har SL, FR och andra partiledare legat. Det är alltså inte en fråga om Livets ord eller LO, Metall osv som lägger grunden för förtroendet. Det är ngt annat. En personlig egenskap som går fram. Trots Livets ords skolning.
    Fann du någon speciell tillfredställelse i att få nämna den böhmiske korpralen i samband med EBT eller var det bara ännu ett kapitel i avdelningen brunsmetande av KD?
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Digestive skrev 2019-04-23 09:20:05 följande:
    Kände inte till det här progressiva drivet som du beskrev men det går egentligen hand i hand med förhållandet till kunskap/studier/studera skrifterna.

    Jag verkligen älskar det förhållandet till kunskap. Vid ett studiebesök som jag har nämnt tidigare så förklarades det att judendomen inte riktigt har en tydlig bild av något himmelrike... utan det handlar i stora drag om att fortsätta studera skrifterna tillsammans/ihop med G-d.

    Bilderna jag får i huvudet är som en sketch tagen ur The Simpsons. I synagogan mässar de godtrogna judarna som vanligt - vilket i själva verket innebär att studera texterna, som det förklarades på studiebesöket - och jorden går plötsligt under. Ingenting förändras, ingen rör en min... men G-d stiger långsamt upp strax i bakgrunden - Heaven.

    Kvinnostaden är helt klart läsvärd. Det kan bli lite långrandigt med alla exempel som tas upp men vi moderna människor är väl lite bortskämda med överflöd av kunskap/information/fakta... dåtidens människor (även de litterära) lär dock ha tappat hakan av fascination. Man missar ingenting essentiellt om man hoppar över en del bland/i dessa exempel och skumma efter sådant som kittlar istället.

    Magin uppstår när man har läst till sista bokstav och börjar stänga igen boken. Att med DEN kraften fråga efter det hon gör bryter ner mig i tårar. Lägg det på minnet tills du väl läser boken: med DEN kraften.

    Finns som pocket.

    Något av det mest sympatiska med judendomen är att vikten läggs på livet, inte livet efter detta som knappast ens nämns i Torah.
    i Pirkei Avot : "Denna värld är en farstu som leder till Olam ha-Ba, den kommande världen", men hur denna kommer att se ut är oklart. Din liknelse om Simpsonssketchen måste jag komma ihåg att nämna för vår Rabbi, han har en otrolig humor och skulle säkert uppskatta den
    Ett annat sympatiskt drag är traditionen att ifrågasätta sin egen tro och religion och att ständigt utvecklas.


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-23 07:57:44 följande:

    Förresten, KD och V ska hålla en gemnesam presskonferens idag, ska bli intressant att läsa om vad den handlade om!


    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/v-och-kd-kallar-till-gemensam-presstraff

    "Vänsterpartiet och Kristdemokraterna sätter gemensam press på regeringen. Syftet är att få till stånd en utredning om penningtvätt efter SVT Nyheters avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbank."

    Mycket bra att två partier som ofta står långt från varandra kan hitta gemensamma beröringspunkter och arbeta utifrån dem.

    (Vissa har ju ondgjort sig över att KD sagt sig vilja samarbeta med V i frågor där de tycker lika.)
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-04-23 18:33:49 följande:
    Ja vilken jättepress..

    Det är inte en alltför avancerad gissning att KD krattar i manegen och att man inom kort kallar till gemensam presskonferens tillsammans med SD..
    FDFMGA skrev 2019-04-23 19:31:59 följande:
    Javisst, ett utspel som kommer att underlätta en kommande KDSD-presskonferens.

    Jag har lite svårt att förstå varför V bidrar till att kratta manegen för KDSD-samarbete.

    Signalpolitik? Men de har ju redan förklarat att de kommer att medverka till att fälla regeringen om vissa punkter i samarbetsprogrammet mellan S, MP, C och L genomförs.

    Här tycks KD ha dribblat upp V på läktaren.
    Vilka fantastiska konspirationsteorier som serveras. 

    Tänk om allting inte handlade om SD? Vad trist ni skulle ha det...

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?