Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2019-11-24 16:08:15 följande:
    Tja, gärna president för min del. Offentliga ämbeten ska inte gå i arv.

    Föreställ dig/er att Iraks försvarsminister ljugit sig till ett amerikanskt medborgarskap och tillskansat sig bidrag under falskt namn. Jag gissar att ett antal tjänstemän och ministrar fått sparken och ev fängelse. Skulle någon här bli utpekad så blir det myspaus nåt år (lex ygeman).

    Ja det ämbetet kan ju faktiskt bytas ut...


    Ytterligare en öppna era hjärtan gubbe som kom hit 2009 och fick medborgarskap 2015!
    Jag har inga problem att se att en del av ansvaret för det vilar även på politiker som inte har någon ministerpost för närvarande. Men nej jag tycker Sverige är ett bra land även om det sett bättre dagar!


    Jag tror säkert att du kan få både visum och uppehållstillstånd eller t.o.m söka politisk asyl i USA. 


    Ha det så trevligt!

  • Missermajser
    Purple Haze of Sweden skrev 2019-11-26 15:18:43 följande:

    Nu är iof sig tråden 4 1/2 år gammal men mitt svar november 2010 bli - Nej, verkligen inte!

    Men det visar väl iof även alla tillgängliga opinionsundersökningar som gjorts sista året!

    Personligen tycker jag att regeringen borde angå med omedelbar verkan!


    Jag tycker också att regeringen borde avgå fast jag tror vi tycker det av helt olika skäl.


    Dels tycker jag att de draman om It säkerhet och annat som väckte misstroendeförklaringar existerade på grund av beslut tagna tidigare av alliansregeringen. Nu skulle de själva fått skörda konsekvenserna av sin tidigare politik gällande migrationsfrågorna och avregleringarna i sjukvården. Det skuller varit riktigt roligt att se M, KD och SD eller rent av de gamla allianspartierna sitta i mediestormen utan att kunna skylla ifrån sig. 


    Nu får sittande regering ta skiten i stället och de som faktiskt satt i gång det slippa undan. 

  • Missermajser
    FDFMGA skrev 2019-11-26 20:29:33 följande:
    Stundtals - och på sistone allt oftare - är jag faktiskt benägen att hålla med dig.

    S kunde ju lämna över till Lööf och Sabuni med krav på en rättvisare fördelningspolitik, restaurering av Arbetsförmedlingen, betydligt mer restriktiv syn på arbetskraftsinvandring till arbeten där man mycket väl skulle kunna tänka sig att arbetslösa i Sverige skulle kunna slussas in, etcetera.

    Ja det är både och!


    Sen har jag ju vissa andra problem med S som jag inte vet riktigt hur jag ska kunna skaka av mig.


    "Avregleringen följdes av en mycket kraftig ökning av bankernas utlåning. Detta anses, av vissa, vara en stor bidragande orsak till den fastighetsbubbla och ekonomiska överhettning som uppstod under slutet av 1980-talet.[1][4] Avregleringen har ibland beskrivits som ett misstag som starkt bidrog till den höga arbetslöshet och ekonomiska kris (Finanskrisen i Sverige 1990?1994) som Sverige gick igenom i början av 1990-talet."


    https://sv.wikipedia.org/wiki/Novemberrevolutionen_(Sverige)


    Göran Perssons omfattande skuldsanering efter 90-talskrisen bör också läggas till under socialdemokratins klädsamma pragmatism. Det, tillsammans med avsåndstangande mot kommunismen och folkrörelsertaditionen, har tjänat både den ekonomiska liberalismen och den liberala demokatin i Sverige väl."


    https://www.liberaldebatt.se/2013/05/liberalismen-inom-socialdemokratin/

  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-11-27 22:40:47 följande:
    Haha, på nivå med Björn Söders (SD) utsaga om Zlatan Ibrahimovic - att han inte kan ses som svensk på grund av sättet han går på. :)
    Anser inte Björn Söder att Zlatan inte kan vara svensk därför att han saknar den sk svenska nationens kultursjäl eller var det sättet han stod på?
  • Missermajser
    Kverulant67 skrev 2019-12-05 22:49:26 följande:

    Detta sker bara i det vänsterstyrda Sverige!


    "Vi araber är här för att ta över ditt fucking land så gå ner på dina fucking knän och sug min kuk din svenska lilla hora." Så uttryckte sig en arab i ett videoklipp. Nu har en 53-årig skåning som reagerade på klippet genom att skriva "arabkräk" dömts till dryga böter för "hets mot folkgrupp".


    Det var den idag nedsläckta Facebookgruppen "Politikfakta" som våren 2018 publicerade klippet, som visar två invandrare som uttalar sig om "svenska horor".

    ? Allahu akbar, din hora, säger männen bland annat i klippet.


    Den idag 53-årige skåningen blev upprörd över klippet och bestämde sig för att kommentera det.


    "Äckliga arab Kräk försvinn härifrån", skrev han.


    Mannen polisanmäldes sedan för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp av skattefinansierade "Näthatsgranskaren". 

    Det är ju lite märkligt att den sk näthatsgranskaren (som har blivit påkommen av lamotte med rätt tveksamma saker) bara anmäler när vi vanliga fått nog.....


    För det första så kacklar högerpopulister sådan skit över hela världen mot varandra. Inget unikt för ditt "vänsterstyrda" Sverige.
    Folk som gillar att hålla på och provocera varandra hänger i märkliga facebookgrupper. Sånt ligger väl på Lamottes nivå och passar bra in i hans värld.


    Gillar du det inte så släpp dravlet och umgås med vänner och familj istället.

  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-12-14 16:27:10 följande:
    Jag tror att de flesta är med på att man kan sålla ut hur många som gillar S ur gruppen som inte gillar SD. Alltså >>kan<< som i att det är matematiskt möjligt - vilket du i grunden påstår att det inte är.

    Det är dock bättre att jag gör ett tårtdiagram - FDFMGA:s omöjliga tårta kan vi kalla det för:



    Och visst kan jag definiera tårtan och dess bitar:

    75% eller då hela tårtan = den del av befolkningen som inte gillar SD.

    25%-biten = den del av befolkningen som inte gillar SD men gillar S.

    50%-biten = den del av befolkningen som varken gillar SD eller S.

    Det faktiska >>päronet<< som inte kan vara en del av denna tårta är de 25% som gillar SD. Denna grupp är sin egen tårta och vad som saknas för att dessa 75% ska bli 100%.

    Då kommer frågan: brukar du själv få en större tårta om du skär ut och lägger en bit av den på tallrik, men sedan lägger tillbaka biten igen? :)
    Oj vilken högintellektuell nivå ni har fört denna diskussion till. Självaste Arkimedes tappar ju byxorna. Förvånad
  • Missermajser

    En liten visa om äpplen och päron tillägnad forumets storslagna matematiker! :)





    ?????? ???.: ?.??????? ??.: ?????? ?????????? ?????????? ?????? ? ?????, ??????? ?????? ??? ?????. ???????? ?? ????? ??????, ?? ??????? ????? ?? ??????. /2 ????????, ????? ???????? ??? ???????? ?????? ????, ??? ????, ???????? ??????, ??? ????, ??? ?????? ???????. /2 ?? ??, ?????, ??????? ???????, ?? ???? ?? ????? ??????? ?????: ? ????? ?? ??????? ?????????? ?? ?????? ??????? ??????. /2 ????? ?? ???????? ??????? ???????, ? ???????, ??? ??? ????, ????? ?? ????? ??????? ??????, ? ?????? ?????? ????????. /2 ?????????? ?????? ? ?????, ??????? ?????? ??? ?????. ???????? ?? ????? ??????, ?? ??????? ????? ?? ??????. /2

  • Missermajser
    FDFMGA skrev 2020-01-10 11:30:21 följande:

    Och överskottet i statens budget förra året blev 112 miljarder kronor och statsskulden minskade med 119 miljarder kronor.

    Det kommer mig att tänka på en oförskämd bankman som när han gick igenom vår ekonomi sa "här finns det utrymme för ett rejält sparande".

    Mitt förtroende för regeringen och deras samarbetspartier skulle öka om man insåg att Sveriges ekonomi är så stark att det finns utrymme för rejäla satsningar.


    Folkbildning, humanare sjukförsäkringssystem och bostadsbyggande vore väl några av de satsningar som skulle ge mig hoppet tillbaka om politikerna.
  • Missermajser
    K Markatta skrev 2020-01-13 22:34:17 följande:

    Nu reagerar till och med S-politruken Dan Eliasson på Regeringen Löfvens sölande:

    www.expressen.se/nyheter/dan-eliassons-skarpa-kritik-till-politikerna/

    Dan Eliassons skarpa kritik till regeringen

    Den mångåriga myndighetschefen och tidigare S-statssekreteraren Dan Eliasson är trött på att vänta på de långa utredningar som politiker allt oftare tillsätter. Det säger han från scenen i Sälen, där Folk och Försvars rikskonferens pågår. Vad gäller försvaret har han aldrig sett något liknande, säger han.


    Jag förstår inte riktigt hur han menar när han säger att Rysslands konflikt med Georgien Ukraina påverkar hotbilden från främmande makt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?