Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2020-01-14 18:15:34 följande:
    Brukar lyssna på hans monsterhit från 1979 Glad

    ">

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-08-03 07:00:51 följande:
    Det där skulle man lätt kunnat skratta åt om det inte vore så tragiskt. Till och med mer tragiskt än de aktuella ministrarnas floskler.

    Väl förberedda för flat-skatt nu då.


    Man hörde ju Milton Fjollman tugget för några år sedan. Vi har en "frivilligt vald arbetslöhet" så man skulle ordna incitament som fick bort friktionen på arbetsmarknaden. Det blev viss lite kinkigt med konsekvenserna i den nyliberala lekstugan. Nu piper alla som fått vad de önskar ser jag!


    Dom som skulle konkurrera om jobben kom på att det var lönsammare att sälja kokain än att svabba golven. Sen visade det sig viss att det gick lätt att smuggla puffror inom EUs inre marknad som alla gnäller om röstat ja till....


    Nu när M rantar runt i konservativa filttofflor så åtgärdar Sveriges nya höger kriminaliteten lätt som en plätt. Varenda borgerlig stat har ju lysande siffror i sin statistik i fråga om kriminalitet.


     

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2020-10-09 12:48:57 följande:

    Och just när man talar om trollen (hej förresten alla sossar i trollfabriken) så kommer beskedet:

    M accepterar  den misstroendeförklaring som V lägger.

    V+KD+M

    Fattas bara SD då.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/86m99A/kd-redo-att-vacka-misstroende-mot-regeringen

    "I en kommentar på Facebook skriver Ulf Kristersson att M ställer sig bakom en missförtroendeomröstning."

    Så nu kommer sossarna att sätta in charmoffensiven mot V för att få dem att dra tillbaka hotet om misstroende.


    Jag ser helst att regeringen fälls trots att jag står långt till vänster på skalan. MP, C och L måste bort från regeringspositionen. Borgerlig politik skall skötas av en borgerlig regering och därmed adresseras rätt inför kommande val. 

  • Missermajser

     


    Jag undrar om det inte skulle vara nyttigt för blåbruna, brunblå och BennyHinndemokraterna att regera i minoritet. Lustgasen skulle ta slut snabbt och det skulle bli riktigt svettigt för dem. Om S dessutom vid framtida skandaler vägrar att själva komma med misstroende förklaringar utan låter dem sitta kvar fram till valet så är i alla fall min övertygelse att S kan regera utan borgerlig majoritet efter nästa val. 


     

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-20 20:32:14 följande:
    Du vet mycket väl att det är äganderätten jag försvarar.

    Tycker du det är bra att ta bort den kommunala vetorätten gällande slumpkraft?

    Ja?

    Nej?
    Vindkraften är väl si så där men det vore ju fantastiskt om kommunerna kunde socialisera precis vad de vill även om små äganderätts fjompor håller på och larvar sig.
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-22 06:27:29 följande:
    Det kan inte bli bättre

    Socialisten lyckas tydligt visa varför socialism = ondska!

    Med liberalismens fantastiska tryne så har vi NAIRU, ökad kriminalitet, för stor invandring, extrem arbetslöshet, angreppskrig i mellanöstern, resursslösande och diverse andra dumheter. Så ja, liberalismen = godhet.


    Jag tror bestämt att jag i så fall föredrar ondskan... :)

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-23 08:31:45 följande:
    Tja, du har ju alltid Venezuela som ett exempel på hur det går i stater där äganderätten åsidosätts. Ren och skär ondska som borde passa dig som handen i handsken.

    Har du hittat resten av smörjan i proletären? Eller är det någon annan sagotidning som gäller numera?
    Tja det finns en uppsjö av alternativa verkligheter. För din del så passar nog den gamla fantasy fanzinet och palemhatarblaskan Contra. 
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-23 13:26:31 följande:
    Förstår att det kan kännas skrämmande och otäckt för dig att det finns en plattform för de som är motståndare till kollektivism och socialism. Gulagläger för oss hade väl smakat mums för dig? Lite som omskolningslägren i dagens Kina?

    Ja just det... Bortsett från förebilden contras våldtäkter och terror som är det så mycket att hålla reda på i allt virrvarr.


    Kapitalismens massmord är lite besvärligt att räkna.


    Döda människor av kapitalistiska regimer genom folkmord, massmord, förintelsekrig, svältpolitik, rasism och klasspolitik: ca 455,8 miljoner utan att ens ha räknat klart. 


    Men Reinfeld var väl rätt förtjust i Kina.... www.svt.se/nyheter/nyhetstecken/fredrik-reinfeldt-besoker-kina


    Själv är jag lite mer skeptisk men dom har nog mer respekt nätt nattväktarljusen som drömmer om natten.


    Vad som smakar mums mellan glykol och handsprit så är väl handspriten att föredra.

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-26 11:46:00 följande:
    Nu visste jag väldigt lite om svenska Contra innan du började svamla, men till och med en socialist borde förstå att en svensk organisation som bildades 1975 knappast kan ha Contras ( som startades 1979) i Nicaragua som förebild.

    Hittar du allt ditt svammel i proletären? Trodde de var lite mer intellektuellt kapabla än att blanda ihop kolonialismen med klassisk liberalism.

    Jo jag brukar höra det precis som kommunister brukar hävda att de aldrig hann uppnå ett klasslöst samhälle. Liberaler skyller ofta på att marknaden inte varit tillräckligt fri eller att det inte var rätt sorts liberalism. De gillar heller inte att förkapitalistiska stadier räknas in. Nu finns det ju gott om exempel även gällande de senaste hundra åren.


    Appropå cont


    Tokliberaler antog jag att de brukar gilla både Contra och Contras trots den senares förseelser då de anser att våldet tjänade ett gott syfte.... 

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2020-10-28 11:02:34 följande:
    Nu är jag inte lika våldsfixerad som socialister, kommunister och andra anhängare av totalitära ideologier typ nazister och islamister.

    Tyvärr gjorde jag dig besviken denna gång. Våld är ingenting jag förespråkar annat än i självförsvar. Knappast det Contras i Nicaragua pysslade med.

    Förlåt, då misstog jag mig! Kaffe


    Jag glömde bort att nattväktarstaterna inte är i behov av några våldsmonopol som håller reda kringtrykande reservarbetskraft som inte har någon privategendom. Alla fastighetsbolag återinvesterar helat tiden och bygger så fastighetspriserna sjunker för att de är så snälla.


    Alla större företag som haft stort kapital och vinner konkurrensen ökar hela tiden sin produktion så att det ska finnas jobb och sänker sina priser för att folk ska köpa och vinsterna minska....


    Ingen privatkapitalist skulle nyttja sitt kapital till att reglera marknader till sin fördel, sådant gör ju bara dumma stater eller förskräckliga folkstyren ....Solig

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?