Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-04-22 17:00:26 följande:
    Problemet är att till och med de mest frenetiska motståndarna till Sverigedemokraterna verkar ställa upp mer och mer på samma intoleranta mentalitet.

    Det finns fortfarande ingen som helst politik i verket när man hälsar på en reporter eller hälsar överhuvudtaget.

    Det är vackert att även du ställer dig bakom fördomarnas leva och låta vara. När det passar så verkar det smaka riktigt bra.
    Jag vet inte om du missförstår avsiktligt...
    Vad jag försöker förklara för dig, är inte mina personliga åsikter, utan hur det funger i verkligheten för politiker.
    Ska du företräda ett politiskt parti, så måste du göra det på ett sätt som gynnar partiets politik, och då får mycket av den egna identiteten stryka på foten.
    Längre än så har vi inte kommit i Sverige, och ännu mindre vad gäller andra delar av Världen.

    Jag förstår inte varför du tjurar till på det jag säger, det är ju den verklighet som politiker befinner sig i, och måste agera efter.
    Det har inget att göra med vad du eller jag tycker, utan om att agera så att det parti man representerar inte skadas, eller mister möjligheter att framföra sin politik..., du ser väl själv hur illa det går om man avviker från det.

    Det är ingen idé att slåss mot väderkvarnar, det leder alltid till ett nederlag.
    Och när nu Världen ser ut som den gör, då är det ett måste att agera efter det, förändra får vi göra på annat sätt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-04-22 17:24:08 följande:
    Religion och kultur är i grunden ett och samma. De är oupplösligt förenade. Den som vill kan försöka inbilla sig något annat men även ateister påverkas av den religion som finns i det omkringliggande samhället. Det handlar enkelt uttryckt om de värderingar och den omvärldsbild som ett visst samhälle har och har inget med själva utövandet att göra.
    Vilket trams, det finns ingen som helst anledning att dra in religionen i politiken.
    Att det finns delar som går att visa även finns i nån religion är inte samma sak som att politik och religion hör samman.
    De som gör den kopplingen är alltid själva religiösa, och som vill koppla ihop religion och politik, eller så har dom nån suspekt agenda.
    Så vill man lägga in religiösa aspekter i politiken, ja då kommer det utan undantag att skapa en konflikt, där en hel drös religiösa kommer att ha åsikter om rätt/fel.
    Praktexemplet är abortfrågan, som alltid blir indragen i de religiösas åsikter, även om den tas upp som en rent politisk fråga.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    oOOo oOOo skrev 2016-04-22 18:35:28 följande:
    Ja riktigt pinsamt och inte blir det bättre av att han är statsminister.
    Ha ha, där fick du solklar ledning i året tävling om FL sämsta inlägg.

    Du ska hålla dig ifrån att försvara uppenbara sanningar om ditt kära SD, om du vill vinna respekt hos dina meningsmotstådare.
    Men du får gärna fortsätta för min del, idiotiska ställningstaganden ang SD det får fler och fler att lämna det partiet.
    Så jag får väl så lov att tacka dig för hjälpen att avveckla SD.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-04-23 10:34:10 följande:
    Ja, så du menar att "vi har alltid haft det så och det kan vi inte ändra på"? Självklart uttrycker du också en personlig åsikt när du skriver så. Annars hade du propagerat för förändring, eller beklagat att förändring inte är möjlig. Om nu MP påstår sig stå för tolerans, och själva uppenbarligen tolererat detta beteende i flera år, borde de då inte försöka förklara och försvara beteendet? Jag tycker den överväldigande konsensus som uppenbarligen finns kring detta är väldigt intressant. Här går gränsen för toleransen tydligen. Ja, någonstans ska den ju gå.
    Som jag så tydligt skriver, "förändra får vi göra på annat sätt"...

    Väderkvarsfajter leder ingenstans, utan skapar bara problem och tar fokus från sakfrågorna, när det gäller MP så blev det deras politiska budskap som fick stryka på foten, alltså det värsta som kan hända ett politiskt parti.

    Ja jag uttrycker personliga åsikter, helt grundade på egna verkliga erfarenheter från Jordens alla världsdelar.
    Så jag är väl medveten om hur lätt det är att göra fel, och vikten av att tänka på hur man agerar och hur man formulerar sig.
    För min egen del har det bara kostat ett stukat ego och en del lärpengar, men för politiker och ett politisk parti kan det bli ödesdigert att inte följa dom oskrivna regler som finns där, vare sig vi gillar dom eller inte.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2016-04-23 13:08:31 följande:
    Medan de lärde tvistar har du helt klart för dig att den syn du ställer dig bakom gäller som "vedertagen anständig definition". smile2.gif

    "Uttrycket är kontroversiellt och ständigt omtvistat":

    ulfbjereld.blogspot.se/2015/05/finns-det-nago...
    Ja vissa tar sig då ren förvånande rättigheter, men hänvisar man samtidigt till Wiki som ett sanningsforum, ja då blir det inte mycket bättre än att hänvisa till Avpixlat.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2016-04-24 09:22:35 följande:
    Wiki är bra tycker jag men man behöver vara uppmärksam på att vem som helst kan ändra i texten så man kollar gentemot fler källor.
    Det är en regel som bör användas mer än nånsin tidigare, nu när vem som helst kan manipulera sanning.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-04-24 09:59:34 följande:
    Tja, MP väljer själva vilka strider de vill ta och inte. någon väderkvarn är det dock inte. Men det är icke desto mindre intressant att gränsen var så tydlig i detta fallet, att symbolvärdet var så stort, och att Fridolin och en del andra inte förstått det. ibland hävdas att det inte finns någon svensk kultur. Nu gjorde det tydligen det. Frågan är om diskussionen är slut här.

    Nej diskussionen är och kommer inte att sluta på mycket länge, tvärtom så kommer vi att få se allt mer av sån´t här trams.
    Varför beror på att om vi håller oss till politiken, så handlar det om taktik som givetvis har som avsikt att flytta fokus från det politiska innehålllet, till frågor som man vet kommer att uppröra.
    Och då finns i Sverige några områden som är bättra att ta till än andra, vilka det är orkar jag inte dra, det vet nog de flesta iaf, och tyvärr så verkar vi även få det amerikanska paradnummret SEX som nästa sak att smutskasta polititker och andra makthavare med.

    Jag är säker på det har med globaliseringen att göra, och att den vill alla politiker ska utvidgas och bli än mer omfattande, undantaget de som liger långt ut på nån kant.
    Och med det så krymer politilkernas möjliheter att påverka i det stora, dom förändringarna görs över gränserna och med många inblandade, och kan inte förändras av en enskilld regering, inte utan att det går åt helvete eller öht inte kan förändras.

    Kvar återstår de mindre sakerna, och dom bryr sig inte väljarna så mycket om, alltså behöver man ta till nåt skamgrepp där man enkelt kan kammma hem några poäng.
    Jag tycker det har varit väldigt tydligt den här våren, där den ena futtigheten efter den andra har avlöst varandra, saker som i eg mening helt saknar politisk betydelse.och dom inte på något sätt påverkar vår vardag, men som upprör många av andra orsaker.


     


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-04-24 14:35:00 följande:
    Det är klart att med facit i hand är det alltid lätt att diskutera om något hade kunnat göras annorlunda. Vad hade hänt om inte Migrationverket 2013 (tror jag det var) avgjort att alla flyktingar från Syrien skulle få permanent uppehållstillstånd.

    Jag tror inte det skulle ha inneburit så stor skillnad. Lika många hade säkert flytt över Medelhavet och nästan lika många hade fortsatt genom Europa till Sverige.

    Men är det relevant att låta invandringspolitiken bli som en gammal gubbe som förgrämd sitter och suckar över allt i hans liv som hade kunnat blivit annorlunda om bara...
    Det värsta är att vi nu har ett långt värra flyktingproblem än vad som var fallet under förra året, och nu finns inte ens nånstans för flyktingarna att ta vägen.
    Det finns bara en väg att gå, och det är ett gemensamt EU ansvar, men den vägen är väl antagligen stängd.., åtminstone tills England folkomröstat, efter det kanske vi får tillbaka fokus på flyktingarna, men fan vet.

    Än har man inte ens börjat tala om den just nu ökade strömmen flyktingar från Afrika, allt gäller bara Syrien, eller iaf det mesta.
    Men vad händer om det går som vissa befarar, att vi får se samma mängd komma över Medelhavet från Afrika?
    När vi/EU inte ens kan/kunde hantera den futtigt lilla ström flyktingar som kom till EU i fjol (0,2% av Europas invånarantal).
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-04-26 10:12:50 följande:
    Jag hoppas fortfarande på att den diskussionen ska komma. Det finns ändå tecken på att man börjar tala om konsekvenser på lite längre sikt.
    Så nu är det alltså dags att ta fram spåkulan igen?
    Eller är det så att du eller någon du vet, kan förutsäga framtiden, den som de sk experterna haft så fullständigt fel om bara de senaste två åren.
    Dom har ju dömt ut Sverige och gastat om katastrof och en nära förestående undergång för Sverige, men tväremot deras profetior så går nu Sverige bättre än på årtionden..

    Nä tacka vet jag de som lever i nuet, och agerar på de problem som dyker upp och/eller med visshet kan säkerställas, jag har fått nog av experters och politikers vilda gissningar, sånt kan spelare och börsspekulanter få hållas med.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-04-26 12:52:51 följande:
    Du menar alltså att riksdag och regering INTE ska vidta åtgärder för att integrera, och ordna resurser till de stora grupper som kommer ut på bostadsmarknaden, arbetsmarknaden och i utbildningssystemet om 1-2 år? Att riksdag och regering inte sk försöka göra prognoser kring vilka yrken det kan bli brist på arbetskraft inom, hur stora elevkullarna kommer att bli ect ect ect. Utan bara sitta och vänta på att det blir kris någonstans? Jag håller inte med.

    Men nu är du väl ändå ute och sneseglar ordentligt, det du nämner är ju i högsta grad påtagliga problem som inte behöver nån spåkula för att åtgärda.
    Det är bara att sätta igång och rätta till problemen, men tyvärr ska allt dras i varenda jävla långbänk som finns.
    Det finns ju massvis mad färdiga förslag och åtgärder som bara är att sjösätta.
    Men det enda som tycks duga för oppositionen är att sänka skatter och (ingångs)löner, allt annat tycks för dom vara fel.
    Trots att det inte finns ett enda företag som anställer annat än den personal som behövs.
    Så låglönejobb och lägre ingångslöner kommer inte att ge ett enda sketet jobb.

    De som påstår det, kör bara med det vanliga politiska spelet om sänkta skatter, avgifter och löner, och det kommer dom att fortsätta med, om så allt det blir noll i kostnad.

    Och nej, regeringen ska inte göra några prognoser om vilka yrken som behövs, det ska företagen göra, och vi ska ge det dom vill ha av arbetskraft.

    Men då kommer det att bli ett sjuhelvetets liv på oppositionen, för att styra över ungdomar mer handfast till utbildningar där det saknas arbetskraft kommer aldrig att tillåtas få hända.
    Samma sak med bostadsbyggandet, (även om det ser ut att ha lossnat lite), även där blir det gnäll om vi skulle bygga och driva bostäderna i egen regi, markanaden ska lösa dt kommer det att vrålas från oppositionen.
    Och hur det har gått med både skola, vård och omsorg, och bostadsbyggandet när marknaden fritt fått härja ser vi resultatet på nu.

    Givetvis kommer aldrig Alliansen att erkänna det, utan dom kommer att säga att problemen finns inom det offentliga/statliga.., som om problemen funnits om inte allt hade privatiseras och ansvaret skjutits över på det privata och dess marknad.

    Jag förstår inte att det ska vara så svårt att inse, att det privata och marknaden inte är intresserade av att göra nåt som inte ger snabb avkastning, allra minst det som ska göras för vår gemensamma välfärd, där vill inte några riskkapitalister sartsa några pengar.
    Iaf inte om dom inte får statliga garantier och en massa subventioner, och då kan vi lika gärna göra det själva, vi står ju ändå för alla pengar och risker, och då är bättre att vi åxå äger det.


     


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?