Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2016-05-04 17:06:18 följande:
    Att man har lite problem med bemanningen på sjukhusen på sommaren när alla vill ha semester samtidigt är ingenting nytt.

    När det gäller att "skrika" efter folk så är det inte vilka som helst som det skriks efter utan personer med rätt utbildning och erfarenhet.
    Kallar du avsaknaden av 90.000 inom vård, skola och omsorg för lite?
    För att inte tala om prognosen på flera hundra tusen  som kommer att saknas de närmaste åren, som ingen idag vet var vi ska hitta.
    Nä, det är i det närmaste panik efter personal året runt, bara för att enbart klara det svensk lag föreskriver, så att det inte blir samhällsfarligt.

    Ja det är väl klart att det skriks efter rätt personal, och tyvärr så sitter massor av dom fast i asylboenden, det vet man, och dom vill företag och myndigheter komma åt, men det går för långsamt, trots ett ökat tempo för att göra dom tillgängliga, men det räcker ändå inte.
    Och det är inte fråga om speciellt högutbildat folk, utan t.ex folk med kompetens inom hantverk och anläggning.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-05-04 13:47:11 följande:
    Vad ska de 67 personerna investera i, bostäder och flyktingförläggningar i Sverige, svensk sjukvård, svensk järnväg, svenskt försvar...? Vilka är avkastningsmöjligheterna?
    Ja, t.ex, möjligheterna är oändliga Världen över, bara fantasin sätter stopp.
    Men det här är folk som är mer intresserade av makt och snabba klipp än långsiktig avkastning, så då blir pengarna liggande, helt "värdelösa" för alla.

    Det är väl märkligt att de två länder som vi ofta gnäller och klagar på, d.v.s Kina och Indien, är de länder som ensamma står för nästan allt av de framsteg i Jordens välfärd som sker idag.
    De som verkligen skulle kunna göra skillnad, dom sitter mest och tittar på..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-04 19:46:55 följande:
    Se där! Den ondskefulla marknaden har talat.
    Ja nu blev du väl glad, där fick du ett smakprov på vart kommande skattehöjningar kommer att behövas.
    Ja så här går det, när välfärden har monterats ner av Alliansen, då drabbas Sverige av brist på det mest basala, och vi tvingas till akuta åtgärder för att klara att upprätthålla vården.
    Nästa steg kan bli att utlösa lagen som skyddar oss mot sanhällsfara, och då tvingas arbetarna till sina jobb, eller att hamna inför skranket med åtal om arbetsvägran/utllösande av samhällsfara.., eller vad det nu kommer att heta i åtalen..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-05 07:54:01 följande:
    Dessa "man" har alltså lyckats identifiera ett hundratal sjuksköterskor och socionomer bland de invandrare som kommit hit. Se länk till SKL:s studie tidigare i tråden. Det kompetens-regnar inte mer än så.

    Myten om kompetensregnet är dagens version på 90-talets myt om ingenjören som kör taxi.

    .
    Vi har redan idag 400000 arbetslösa i Sverige och snart kommer kanske 50000-100000 till att gå till arbetsförmedlingen så fort de fått uppehållstillstånd i Sverige.
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    70% av dagens arbetslöshet är invandrare som inte jobbar. Denna siffra kommer med all säkerhet att stiga ytterligare eftersom det är ju dessa invandrare som reser hit idag som kommer att öka på arbetslösheten när de lämnar mottagningssystemet.

    Vi har alltså redan skapat ett samhälle där vi kommer att ha en stor grupp, primärt bestående av invandrare, som bara kommer att driva omkring på dagarna, arbetslösa. Inte ens om vi lyckade utbilda och sätta folk i alla bristyrken går situationen att rädda upp mer än hjälpligt. Arbetslösheten är helt enkelt för stor redan idag.

    Så antingen behåller vi systemet och det samhället som det ser ut idag och då kommer vi att få ett än mer delat samhälle än idag. Eller så ändrar vi regelverket radikalt och exempelvis skapar en låglönemarknad för även dessa att å ett jobb.

    Det är valen. Dit har vi kommit.

    Tack vare att man inte ville/kunde ta till sig alla varningssignaler som skickats ut av alla dessa "SD:are" i samhället i åratal.
    .

    Faktum är att redan för nästan 10 år sedan (2007) varnade "sverigedemokraten" Anders Lago i Södertälje för att deras kapacitet var på bristningsgränsen. Alla de system-problem han beskrev i Södertälje då, det har vi idag på riksnivå efter en tydlig uppskalning på invandringen sedan en fyra-fem år tillbaka.
    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kommunalr...

    Man kan inte gärna förvänta sig att det system som kraschade i Södertälje i mitten på 00-talet skall fungera bättre på riksplanet 10 år senare.

    Systemen måste förändras och därmed är den svenska modellen, som vi känner den, till stor del död.

    Av Reinfeldt kan jag faktiskt nästan tänka mig att det var medvetet för att krossa systemet, men av övriga handlade det nog mer om en naiv missriktad välvilja, en lagom dos ideologisk faktaresistens och så denna rädsla för att bli kallade för "sverigedemokrater" av vänstertrollen i debatten.
    Men herregud, har du svårt att fatta vad jag skriver?
    Igen då, det finns massor med folk som skulle kunna anställas, men dom sitter fast på flyktingförläggningarna i minst ett år (senast uppgift jag har), och det är folk med vana från hantverk och liknande som sitter där, men du ältar bara på om de brister vi hade redan innan flyktingkrisen, men som nu har förvärrats ytterligare.

    Dessa människor finns inte att få tag på nånstans, dom behöver vi utbilda själva, så det är en helt annan fråga än de jag pratar om.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-05 11:13:22 följande:
    Du hade hellre sett att bemanningsföretag gjort vinst istället?
    Jag hade heller sett att inte Alliansen flyttat våra skattepengar till det "svarta hål" dom nu ligger i.
    Lagt dom på generella löneökningar för vårdpersonal, och tillhandhållit billiga attraktiva utbildningar inom dessa områden.

    Tänk på att Alliansen hade 8 år på sig att göra nåt åt ett problem som alla visste om och som skulle öka, men Allianse valde att sänka skatten, med hänvisning att det privata skulle lösa alla våra problem.
    Och hur gick det, jo vi blev av med både skatteintekter och vård, och som bonus så får vi nu alla betala för det, genom försämrad vård och ökade vårdkostnader.

    Att det ska vara så förbannat svårt att inse, att det privata är inte intresserat av att lägga pengar på vård eller omsorg, om vi/staten inte betalar med våra gemensamma skattepengar.
    Vissa saker ska vi driva själva med egen personal och med egna pengar.
    Vill det privata göra samma sak, ja då ska vi inte lägga ett enda öre i bidrag till driften.
    Undantag finns, men det är som sagt undantag, och dom ska vi givetvis använda oss av.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    misil skrev 2016-05-05 11:32:09 följande:
    Jag har själv varit med om en klassresa tack vare min fars hårda slit från underklass i mina barndomsår till övre medelklass i tonåren.
    Där min far gjorde karriär inom ett medelstort företag för att sedan starta eget och därför hade stort kontaktnät av andra företagare,finnar hade ett väldigt gott rykte hos företagare som arbetsamma med hög arbetsmoral om valet stod mellan en finne och en svensk så valde man helst en finne.
    Skillnaden mot idag är att bland flyktinginvandrare så har endast 34% ett arbete efter 15år i den statistiken ingår även flyktinginvandrare som sysselsätts med skattefinansierade åtgärder dvs ett förtäckt bidrag som putsar arbetslöshets siffrorna.
    Om man delar upp i olika grupper män,kvinnor,svenskar,invandrare för att en grupp ska hamna på plus minus noll så behövs det att 72%  inom gruppen har heltidsarbete om man förenklar.
    Svenska män klarar detta och går starkt plus även arbetskrafts invandrare,men svenska kvinnor gör det inte pga större andel deltidsarbete högre grad av sjukskrivningar och mer vab och flyktinginvandrare är sämst i klassen.
    Att svenska män gått så starkt plus har gjort att det minus svenska kvinnor gått inte har varit något problem eftersom det inte varit så stort,men att man nu kopplar på alltfler vagnar med minus till dragloket gör att det inte orkar dra och istället börjat backa,vilket leder till att välfärdsstaten måste skäras ner med osthyvel dvs lite här och lite där.
    Om man tror att höjda skatter leder till lyckoriket har man glömt bort hur Sverige utvecklades efter Palmes övertagande där man lät den offentliga sektorn växa ohämmat till den ofantliga sektorn genom skattehöjningar,vilket tvingade Sverige till devalveringar för att upprätthålla svensk exportindustris konkurrenskraft genom denna kortsiktiga och konstgjorda andning.Många har glömt att Göran Persson under 90tals krisen med sin sanering av ekonomin tvingades ta beslut om att ge över 100.000 inom den offentliga sektorn sparken,tyvärr verkar minnet vara kort hos vänstern som menar att vi återigen ska låta den skattefinansierade offentliga sektorn växa genom skattehöjningar,vad dessa glömmer är att det är dom privata företagen och dess anställda som betalar för den offentliga sektorn och dess anställdas löner dvs en sjuksköterska som betalar skatt på sin lön skattar för redan skattade pengar.
    Att vår offentliga/statliga sektor har/har haft problem kan jag hålla med om, men jag hoppas du är medveten om, att Sverige aldrig ens varit i närheten av samma storlek som USA har på sin offentliga/statliga sektor.
    Ändå har USA inte ens lyckats ordna en hygglig välfärd för alla sina medborgare, så gnäll inte för mycket på den svenska modellen, den har trots allt tjänat oss mycket väl, och står sig fortfarande långt bättre än vad du kan hitta i de flesta länder idag.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2016-05-05 01:07:35 följande:
    Det är klart att det finns en sjuksköterskebrist när det finns fler jobb för sjuksköterskor än det finns sjuksköterskor. Man kan ju inte räkna med alla som jobbar för läkemedelsföretag, säljer medicinsk utrustning, forskar, undervisar, administrerar osv osv osv som tillgängliga för sjukvården och direkt patientkontakt för de behövs ju också där de är. 
    Ja det spelar ingen roll om så alla i Sverige skulle vara utbildade sjuksköterskor, så länge dom änd inte vill ta något av de jobb som finns inom den sektorn.

    Jag antar de flesta av oss har nån form av utbildning som dom inte nyttjar i sitt dagliga arbete, så det går inte att hänvisa till att det finns utbildat folk, när dom ändå inte vill jobba med det som har en utbildning för.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-05-05 12:23:35 följande:
    Dubbeltänkande tror jag Orwells kallade fenomenet.

    Mycket vanligt bland SD-aktivister och skrikhöger. Jag har fått uppfattningen att de inte ens är medvetna om detta, att kunna argumentera för två sinsemellan oförenliga ståndpunkter samtidigt är snarare regel än undantag för somliga.

    Att besöka ett sjukhus numer innebär för den som vill se att man blir varse att delar av sjukvården skulle ha kollapsat om det inte vore för invandrare.
    Det är inte bara skrikhögern som tappat stinget, Alliansen verkar även dom helt ha somnat in och har inte längre minsta idé hur dom ska driva opposition/oppinion.
    En gång i tiden hade dom faktiskt nya idéer, men nu är det helt tomt, och det är bara lite lamt tjafs om det gamla vanliga skattesänkandet och minskade bidrag.., och visst om en timmes mer undervisning för småungar.., hur fan kan dom ha blivit så trötta som Alliansen är nu?

    Och som ett brev på Posten så verkar dom även glida isär, troligen p.g.a av frustration och idétorka.
    Det ska bli intressant å se vilke fråga som kan tänkas bli deras gemensamma valstrategi.., just nu verkar det då inte finnas nåt alls, som dom kan bygga sin valrörelse på.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-05 14:38:52 följande:
    Vad har du för märklig bild av världen? Har du någonsin varit i ett u-land? Annat än på någon turistort då?

    Kina och Indien som nästan de enda länder där välfärden växer? Tror du det? Verkligen?
    .

    Vi har en liten andel länder, mestadels i botten, där välfärden sjunker eller är icke-existerande. Länder som Somalia, Södra Sudan, Syrien, Venezuela, Ryssland, Afghanistan. Gemensamt för dessa länder är normalt sett en "konflikt" av något slag.

    Sedan har vi en liten andel länder i toppen där välfärdens utveckling antingen stagnerat eller till och med backar. Länder som Sverige, där köerna till vården nu ökar, skolan försämras och där infrastrukturen tappar i kvalitet.

    Men resten av länderna, kanske en 150 stycken. Där växer välfärden. Där blir livet bättre och enklare. Folk får vatten och avlopp. Folk får telekommunikationer. Folk får mediciner. Fler barn går i skolan och medellivslängden ökar.
    Ha ha ha, jag/vi har bott i U-länder.

    Och nu läste du fel igen, det är Indien och Kina som bidrar mest med utvecklingen av välståndet i Världen, alltså inte att dessa är de enda länder som växer.
    Men hade de rikast personerna investerat sina pengar istället för att samla dom på hög, så hade troligen ren fattigdom varit nästan helt avskaffad.

    Fakta är att det finns mer pengar/rikedom än nånsin tidigare samlade på hög i Världen, pengar som skulle räcka till att avskaffa fattigdom och allsköns elände, och det skulle dom rikaste kunna göra med god avkastning, men dom vill helt enkelt inte.., i mina ögom är dom usla affärsmän/företagare, med nån märklig villfarelse om att rikedom är detsamma som mesta möjliga pengar liggande på hög.
    För mig är det ett enormt slöseri med resurser, pengar ska arbeta, annars kan man lika gärna vara utan dom.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-05 14:43:28 följande:
    Vi har mer pengar än någonsin i den svenska skattekistan. Ändå ökar köerna i vården, infrastukturen slits allt mer utan underhåll och barngrupperna på dagis större.

    Det är inte mängden skatte-pengar utan hur dessa används.
    Visst är det till en del så, och det har jag påpekat, att vi måste förändra beslutsgången, så att den är anpassde till dagens snabba förändringar.
    Allt tar för lång tid nu, och för många är inblandade i beslutsgången, det sättet fungerade tidigare, men är nu föråldrat, och i det närmaste oanvänbart.
    När väl besluten kommer, så är dom ofta inaktuella, och så får man göra om allt en gång till, och sån´t kostar massvis med pengar.

    Men givetvis så måste det även finnas pengar i tillräcklig mängd, så skatteintäkterna måste hållas på samma nivå som vi behöver investera och kunna betala för den välfärd vi vill ha.
    Och den delen kommer vi alltid ha olika åsikter om, men en sittande regering måste ges verktyg för att kunna uträtta nåt, idag fastnar det ofta i remissinstandser och långa beslutsvägar.
    Och allt behöver inte ältas i det oändliga, så nån måste ta tag i krånglet och göra så vissa saker kan åtgärdas på direkten, utan att alla ska kunna lägga sig i.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?