Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-08-02 15:43:37 följande:
    Jag misstänker de ska yla om valfusk om de förlorar valet, vad nu det ska ge någon.
    Öka misstroende och polarisering  i andan att ingenting är overkligt och allt är möjligt.  Det är ju ett antal av skribenterna som framhåller att saker är sanna av det enkla skälet att det inte finns bevis för att de är osanna.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 18:38:57 följande:
    Valfusk, intern utbildning av internet-troll som sedan jobbar på forum likt detta, "valskolor" i utsatta områden där väljarna leds fram til valurnan ...


    aktuelltfokus.se/har-gor-den-fore-detta-sd-toppen-bort-sig-avslojar-sig-sjalv-som-troll/

    "INRIKES | Den före detta SDU-ordföranden, SD-toppen och nationalistiska chefredaktören, Jimmy Windeskog har kommit ut som ett så kallat internet-troll på Twitter. I en kommentar på Twitter råkar Windeskog nämligen bekräfta bilden av att nationalister sysslar med så kallade troll-konton som politisk arbetsmetod.

    Det var när Jimmy Windeskog försökte håna författaren och journalisten Henrik Arnstad som det gick snett för den forna ideologen. Windeskog väljer att håna Henrik Arnstad för att Arnstad hade blockerat honom på Twitter. Mitt i hånet råkar han däremot försäga sig själv."


    Jag tror att det i det ryska samhället används samma typ av argumentation - att det är inhyrda motståndare som protesterar mot desinformation från post-truth-propaganda-spridare - du kan säkert läsa om det på TASS

     
    Padirac skrev 2022-08-02 14:14:19 följande:
    Mer saker som är värda att komma i håg:

    Enbart SD och deras anhängare har drivit konspiragionsteorin om valfusk, skapat sidor i sociala medier för att samla in falska uppgigfter om valfusk ch sedan försökt använda sina egna konspirationer som underlag för att det förekommit valfusk.  

    aip.nu/sd-drev-pa-teorin-om-valfusk-2018/


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 18:46:09 följande:
    Här är en intern notis från sossarna angående deras arbete med "kampanj på nätet"

    Här på forumet har den anmälts av S-partiarbetarna som "reklam" för att inlägget skall tas bort - även om det vore "reklam" för deras part - det är givetvis inte reklam.

     


    Ingen politisk rörelse i Sverige har större närvaro på sociala medier än partier SD som bildades av nazister, fascister, rasister och vitmakt. kommunikationsavdelningen på Katarinagatan i Stockholm är ökänd för det stora antalet troll som spred dynga, lögner och rasism på forum, kommentarsfält och sociala medier. Efter valet 2018 fick en stor del av de trollande anställda sluta - valrörelsen var över.   

    www.scoopmagasin.se/artiklar/recensioner/nar-sverigedemokraterna-vann-internet

    "På Sverigedemokraternas landsdagar i Örebro nyligen lade partistyrelsen fram ett förslag om att tillsätta en arbetsgrupp för ”demokrati, medier och yttrandefrihet”. I inriktningsdirektiven framgår mellan raderna att det man vill slå vakt om till stor del verkar vara rätten att slippa massanmälas och bannlysas från Facebook. För att förstå varför detta blivit en viktig yttrandefrihetsfråga för ett stort riksdagsparti är boken Sverigevänner upplysande.

    Ända sedan genombrottet för stora centraliserade sociala medier som Facebook för cirka tio år sedan har Sverigedemokraterna haft ett enormt försprång till de övriga riksdagspartierna. Andra uppstickare som Feministiskt initiativ och Piratpartiet kopplade också ett bättre grepp om opinionsbildningen i sociala medier vid 00-talets slut, men har inte lyckats omsätta det i politiskt inflytande bortsett från varsin period i Europaparlamentet.


    Sverigedemokraterna har det som bekant gått bättre för, och framgångarna har de i mycket sin internetbaserade kommunikationsstrategi att tacka för.

    Jonathan Lundberg berättar om olika aspekter av den svenska nationalistiska rörelsens opinionsbildning med fokus på det senaste decenniet. Om SD:s egen kommunikationsavdelning, som vuxit från en enda anställd till som mest 35 personer med dagliga nyhetsmöten där man bestämmer vilka nyheter från etablerade medier man ska dela i sina egna kanaler med egna politiska budskap som kommentarer. Om de Facebookgrupper som SD inte vill kännas vid att de driver men som för en utomstående betraktare verkar väldigt koordinerade med de officiella.

    Om de populistiska och rasistiska sajter som tidigare var så viktiga för partiet och i flera fall grundades med stöd av partitoppar, men som i dag existerar mer vid sidan av partiets direkta kontroll. 

    ...

    ”Sverigevänner” är berättelsen om den nationalistiska och invandrarfientliga rörelsens opinionsbildning på nätet. Läsaren får veta väldigt lite om hur andra partier och grupperingar agerar online, förutom att de helt klart inte lyckas lika bra"

  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-02 18:53:34 följande:
    Häromdagen Twittrade den Kristdemokratiska riksdagsmannen Magnus Jacobsson om att han inte skulle stödrösta på Miljöpartiet. Helt uppenbart råkade han posta inlägget från sitt ordinarie konto och inte från sitt trollkonto smile2.gif
    HAHA

    Att KD och M radikaliserats är uppenbart - men bland SD och deras följare är det helt ok att bli påkommen med lögner bara lögnaren nekar i vetskap om att alla vet att det är en lögn och nekandet är falskt.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 19:01:26 följande:
    Det är via denna typ av interna kurser som Socialdemokraterna rekryterar troll från hela rörelsen: Unga Örnar, ABF, facket, de lokala partidistrikten och så vidare.

    "Skrivbordskämpar" som de kallar sig i en partimotion till Stockholms Arbetarekommun.

    2018 dök de helt plötsligt upp i klasar kring juni-juli ungefär. De var väldigt genomskinliga och avslöjades snart nog på i stort sett vartenda forum. Det var stor cirkus på Flashback. Glad

    Även här dök ett par upp. 

    Sensmoralen: när någon hyllar S oavbrutet och hatar och hånar den blå-gula oppositionen - då kan man ta sig en funderar på om det är ett S-troll man har i flödet, eller inte.
    SD försöker som vanligt att skylla sina egna brister på andra - är edt inte nazism så är det 'nätkampanjer'

    Ett mejl som Aftonbladet tagit del av visar att partiledningen vid rekryteringen av Joakim Wallerstein år 2014 informerades om att han vill ägna sig åt nätkampanjer ”utan tydlig avsändare”.



    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/1koV4J/sd-drev-hemliga-trollsidor--pa-facebook

    "Sverigedemokraterna krossar konkurrenterna på sociala medier.

    Men samtidigt har man drivit flera Facebook-sidor under dold avsändare.


    Enligt kommunikationschefen Joakim Wallerstein ”hjälper” partiet fortfarande sidor – bland annat genom att sponsra inlägg med annonser

    ....


    Joakim Wallerstein har i en intervju med Expressen tidigare erkänt att SD drivit sidor under ”olika varumärken”. I dag förnekar han att SD ”driver Politiskt Inkorrekt” – eller någon annan sida.


    – Vi har inte tid, helt enkelt. Däremot stöttar vi och ger material till sidor vi gillar, säger Wallerstein till Aftonbladet.


    Är Politiskt Inkorrekt en sån sida?


    – Jag tänker inte gå in på det för gör jag det kommer ni hänga ut eller misstänkliggöra dem.


    Men hjälper ni andra sidor?


    – Det händer. Vi hjälper till att sponsra sidor med annonser. Men det vanligaste är att vi delar dem för att hjälpa till att få spridning. Ibland delar vi saker Aftonbladet skrivit också, men det betyder inte att jag står för allt ni skriver.


    Varför är ni inte öppna med vilka sidor ni hjälper?


    – I en ideal värld skulle vi kunna lista vilka vi hjälper men så funkar det inte i Sverige. Man misstänkliggör visselblåsare. Det är anledningen till att vi inte berättar vilka sidor vi hjälper.


    Du ser inget principiellt problem med att driva opinion under falskt namn?


    – Nej, inte principiellt. Är man ett litet parti har man inte så många alternativ än att driva opinion på olika sätt.


    Ett mejl som Aftonbladet tagit del av visar att partiledningen vid rekryteringen av Joakim Wallerstein år 2014 informerades om att han vill ägna sig åt nätkampanjer ”utan tydlig avsändare”. Det har partiet också gjort under flera år. Under supervalåret 2014 drev SD minst sju olika Facebook-sidor som spred partiets politik – och smutskastade motståndare. Det har tidningen Expressen tidigare rapporterat, och bekräftas av mejl som Aftonbladet tagit del av.

    ...

    SD:s kommunikationsavdelning har under Wallersteins styre växt kraftigt – och flyttat ut från riksdagskansliet till SD:s högkvarter."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 19:01:26 följande:
    Det är via denna typ av interna kurser som Socialdemokraterna rekryterar troll från hela rörelsen: Unga Örnar, ABF, facket, de lokala partidistrikten och så vidare.

    "Skrivbordskämpar" som de kallar sig i en partimotion till Stockholms Arbetarekommun.

    2018 dök de helt plötsligt upp i klasar kring juni-juli ungefär. De var väldigt genomskinliga och avslöjades snart nog på i stort sett vartenda forum. Det var stor cirkus på Flashback. Glad

    Även här dök ett par upp. 

    Sensmoralen: när någon hyllar S oavbrutet och hatar och hånar den blå-gula oppositionen - då kan man ta sig en funderar på om det är ett S-troll man har i flödet, eller inte.
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 18:56:01 följande:
    Det här är också ett exempel på Socialdemokraternas öppna notiser om utbildning av egna nät-troll

    Inte heller det här är alltså reklam även om de bägge partiarbetarna tidigare har anmält detta som just "reklam".

    För att vara extra tydlig med detta har jag målat över datumet, som var i januari 2022

     


    När SD försöker skylla på andra beror det på att de själva är djupt insyltade i samma agerande

    www.dagensmedia.se/medier/digitalt/familjeliv-hackat-igen-sd-troll-spammade-forumet-med-propaganda-6093924

    "Stampen-sajten Familjeliv har återigen hackats. Den här gången flödade forumet över av propaganda för Sverigedemokraterna.

    Ämnen i artikeln:


    Familjeliv MediaStampen

    För tredje gången i år har Familjeliv utsatts av en hacker-attack.


    Söndagens attack började med att budskapet "SD 2015" dök upp i ett stort antal trådar på forumet."


    ekuriren.se/eskilstuna/sd-politikern-nina-drakfors-var-trollfabrikens-ansikte-utat-jag-har-lamnat-gs

    "SD-politikern Nina Drakfors var trollfabrikens ansikte utåt: "Jag har lämnat GS" ‒Jag är ingen trollmamma.Det säger SD-politikern Nina Drakfors, 45, som till nyligen varit Granskning Sveriges enda ansikte utåt. Hon säger att hon lämnade Granskning Sverige redan i december. Men hon fortsätter att stötta deras metoder och hylla dem på Twitter."

    Arbetet MOT troll motsätter sig SD naturligtvis till

    www.vf.se/2021/06/14/sd-kritiska-till-utbildning-mot-troll-vill-man-tysta-den-politiska-debatten/ 

    "SD kritiska till utbildning mot troll: ”Vill man tysta den politiska debatten?”"



  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-03 14:41:19 följande:
    Det är därför det skulle behövas rensas ut alla som upprätthåller detta system.
    Vad är det för utrensningar du pratar om? 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-04 10:23:12 följande:
    Det finns f'n i mig inget parti som hycklar så obehindrat som Socialdemokraterna

    En minister som förklarar att nu ska man minsann vända på alla stenar (efter åtta raka år vid makten) men att det behövs "en bred diskussion" utan att sätta en massa "etiketter" 

    Och det säger han efter att själv ha försökt hindra debatten och satt etiketten "rasist" på alla som fört den diskussionen de senaste 15 åren

     


    Flash - varför utelämnade du twittraren - vem citerar du? Varför visar du inte vem du citerar?  
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-04 10:23:12 följande:
    Det finns f'n i mig inget parti som hycklar så obehindrat som Socialdemokraterna

    En minister som förklarar att nu ska man minsann vända på alla stenar (efter åtta raka år vid makten) men att det behövs "en bred diskussion" utan att sätta en massa "etiketter" 

    Och det säger han efter att själv ha försökt hindra debatten och satt etiketten "rasist" på alla som fört den diskussionen de senaste 15 åren

     


    Ok. det är Shekarabi du citerar

    Vad i sak menar du är hyckleri - är det inte du som nu sätter etiketten hycklare på en person som du inte håller med?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-04 12:18:38 följande:
    "Jag är inte rasist"

    (Ygeman försöker övertyga journalisterna på TV4)


    " target="_blank">



    Lägger sedan till "... sluta fylla på med människor som saknar egen förmåga ..."
    Åkesson vill inte heller kalla sig rasist - Åkesson pratar inte om förmågor utan om härkomstKräks

    www.dn.se/nyheter/politik/loofs-till-akesson-hur-uttrycker-du-dig/

    "Integrationsfrågan rörde upp starka känslor hos flera av partiledarna. SD-ledaren Jimmie Åkesson sa att invandrare inte får jobb eftersom de inte passar in i Sverige.

    – Hela integrationsdebatten har i alla dessa år handlat om jobb. Bara invandrarna får jobb kommer allt att lösa sig har de sagt. Det händer ju inte, det blir inte så. Därför måste man ställa sig frågan, varför är det så svårt för de här människorna att få jobb?Det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige. Det är klart att det då är svårt att få jobb, sa Åkesson."


    Åkessons bruna politiska hemvist är dock (ö)känd

    sverigesradio.se/artikel/akessons-ilska-kallar-du-mig-nazist

    " I en diskussion använde Per Bolund (MP) termen blåbrun, vilket upprörde SD:s partiledare Jimmie Åkesson. ”Vem är brun, frågar jag? Kallar du mig för nazist? Är jag nazist?”, säger Åkesson."

    blåbrun


    (politik) som rör politiskt samarbete mellan traditionella konservativa högerpartier och främlingsfientliganationalsocialistiska eller populistiska partier, där blå representerar konservatismen och brun traditionellt representerar nationalsocialismen men med en modern tolkning även kommit att representera främlingsfientlighet och/eller högerpopulism.

    Ygeman egna ord i intervjun med DN

    "Anders Ygeman vill inte betona ursprung lika mycket. Han tror egentligen att andra faktorer – som arbetslöshet, utbildningsnivå och kriminalitet – är viktigare när ett bostadsområdes utsatthet ska avgöras.

     


    – Men de socioekonomiska faktorerna har också en etnisk dimension, eftersom runt 75 procent av de långtidsarbetslösa har utomnordisk bakgrund.


    Ministern ser framför sig att andelen boende med utomnordisk bakgrund ”kanske ska vara ett av fem kriterier” i klassningen av utsatta områden."

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?