Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-06-05 12:07:03 följande:
    Spot on!!!!!!!

    (Monologen är mer regel än undantag där på den användaren dock, och ett par till är nära de med att ha en 100% monolog över diskussionen, en del börjar bara prata om annat istället och whataboutism, inte för det är större skillnad.)
    Ja, jag uppfattar det som att det handlar som att sprida desinformation, propaganda och skapa polarisering.i det svenska samhället - samma skribent som menade att det hade mer effekt att ljuga om sakförhållanden  har uttryckt önskan om en radikal omstart av samhället - och har dessutom anfört Kremltrogna TASS som trovärdig källa för hur jublande glada de Ukrainabor som bombas sönder och samman skulle bli av det ryska anfallskriget mot Ukraina 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-05 14:16:13 följande:
    Det skadar aldrig att påminna om att socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk. 
    Maktpartiet gör allt för Makten. 
    Du glömmer Ulf Kristersson - M (och KD och nu L) är beredda att bilda regering med ett parti bildat av nazister, fascister och rasister  - et tparti som fortfarande har aktiva nazister och högt uppsatta medlemmar med nära band till Krelm. (M)aktpartiet som liksom von Papen är beredd att göra allt 

    www.expressen.se/nyheter/hedi-frieds-besvikelse-pa-kristersson-sa-naiva-/

    "Hédi Fried, 95, föddes i Rumänien och kom till Sverige i juli 1945 efter att ha överlevt koncentrationslägret Auschwitz, där omkring en miljon judar dog under andra världskriget. Sedan dess har hon föreläst om sina upplevelser. 


    – Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap, sa hon till DN efter mötet med Kristersson.


    Några månader svarade även Moderatledaren på frågan kring ett samarbete med Sverigedemokraterna, ställd av Aftonbladet.


    – Mina värderingar är inte SD:s, jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD, sa Ulf Kristersson till tidningen i januari 2018.2

  • Padirac
    Xenia skrev 2022-06-05 15:54:27 följande:
    Har inte förtroende för någon, varken regeringen eller oppositionen. Vem i hela världen kan man lita på?

    Magdalena Andersson talar om om "oansvarighet". Men hur oansvarig är hon själv som säger att hon och hela regeringen avgår om Morgan Johansson blir fälld?
    Oppositionen med SD i spetsen missbrukar KU och misstroendeförklaringar dp MJ genomfört den politiks oms regering och riksdag röstat fram. - jag uppfattar det som att MA menar att om de ska hålla på så får de ta det ansvar de påstår att andra inte tar.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-06-06 00:16:36 följande:
    Studier? Nej, det är inte nödvändigt. Det räcker med att jämföra resultaten under Donald Trump respektive Joe Biden - som man numera vet motsvarar varandra.

    Sedan kan du tycka vad du vill om trivialiteter som hur Donald Trump skötte sina politiska möten, vad han sa på dem och hans uppseende i allmänhet - som uppenbarligen har varit ovidkommande för resultaten.

    I praktiken grundar du bara dina åsikter på känslor och bias - någonting låter dåligt i dina öron, du gillar inte Donald Trump och då blir de faktiska resultaten ointressanta för dig.

    Kan du överhuvudtaget nämna en enda bra sak som Donald Trump gjorde/lyckades med under sin tid som president? Jag tvivlar på det.

    Larmet gällde en potentiell säkerhetsbrist på flygplatser och myndigheter på grund av personalbrist i pandemins spår. Varken mer eller mindre av informationen som det - mig veterligen - har rapporterats om.

    Skulle du säga att stressfaktorer och underbemanning kan påverka kvalitén på ett arbete negativt?
    Det behövs inte jämföras med någonting annat än vad som faktiskt skett för att det skall vara objektivt.

    Det objektiva har inte med vad jag eller du eller någon annan anser eller har för uppfattning om Trump.

    Att du anför dessa saker menar jag visar tydligt att du inte har en aning om vad objektiv eller opartisk betyder i sammanhanget.

    Så det handlar om köer och underbemanning?  Eller handlar det om människor som blir sjuka under en pandemi?

    Ja, i pandemin vinter/vårvinter 2022 var många drabbade av sjukdom - det gäller också SÄPO  - men det har inte med dagens köer på de svenska eller europeiska flygplatserna att göra. Det är det företags som anlitats för att genomföra säkerhetskontroller på arlanda som inte har anställt den personal de behöver i tid. SÄPOs och andra myndigheters handläggning av säkerhetskontroller mm är sedan våren tillbaks på normala.  För övrigt har alla större flygplatser i Europa liknande problem.

    Jag tror inte att det är rimligt att lägga ansvaret för detta företags brist på framförhållning på regeringen eller på justitieministern - de har som sagt ingenting med det operativa arbetet att göra. de skjuter till medel och skriver regleringsbrev till myndigheterna.  

    Misstroendet för MJ bygger för övrigt på att oppositionen ogillar MJ personligen, de kan trots allt som gjorts med straffskärpningar och polisens ökade resurser de själva eferfrågat inte säga någonting bra. De kan så att säga inte göra en objektiv bedömning av saken, de är känslostyrda.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-06-06 00:24:59 följande:
    Det är väl hyckleriet som är illa liksom stundtals nödvändig politik som får halta efter på grund av hycklerit i fråga.

    Fenomenet i allmänhet har även dåliga vibbar:
    Idolbild?  Känlsostyrd
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-06-06 17:53:46 följande:
    Nej respektive nej, men din respons är det senare.
    Jag uppfattar att idolbilder på Stalin är ett exempel på känslostyrd argumentation. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-06-06 22:01:41 följande:
    Din förståelse för andras känslor ser något begränsad ut när du menar att jag har idoler som ger mig dåliga vibbar.
    Notera att jag inte sagt något om dina känslor för eller mot dina idolbilder. 

    Alla har olika känslor och olika sätt att förhålla sig till sina känslor och också olika sätt att framkalla sina känslor.

    Vilka känslor du har för idolbilden av Stalin du lagt in i tråden som någon sorts referens till diskussionen om förtroendet för regeringen har jag precis som du skriver ingen som helst kunskap om - och utan kunskap om dina känslor är det rimligt att tro att jag inte heller har någon förståelse för dessa 

    Om det känns bra får du gärna dela med dig av dina känslor. Det finns säkert någon som är intresserad och andra som kan få en bättre förståelse för dina känslor 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-09 08:09:19 följande:
    Apropå att posera med fel personer.

    Den småfete sölvesborgaren fick utstå kritik för sitt poserande med Ultima Thule.

    Tvingas jag välja mellan UT's folkölsbrölande och en kriminell pekare som rapar så väljer jag faktiskt UT.
    Ja, en del väljer nazisympatisörer

    andra väljer Putin, eller Kremls media TASS, eller svensk alternativmedia som gårt Kremls ärenden och åter andra väljer att gnälla på regeringen för att det ger mer effekt än att peka på var problemen finns.

    Alla är olika.
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-06-12 12:24:31 följande:
    Det här gjorde Morgan Johansson bra!  Flört
    hahaha

    Det verkar som att 'rikets säkerhet' upprätthålls på Sveriges framsida i alla fall
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-06-13 18:04:43 följande:
    Hur många möten har regeringen haft med andra statligt ägda företag som exempelvis Vattenfall? Jag gissar på att det inte är 0.

    Samtidigt ska vi luras till att tro att blott ett möte mellan regeringen, statligt ägda företag och eventuellt en myndighet - för att tillsammans reda ut/motverka problem - skulle innebära ett ministerstyre.
    Flash Gordon skrev 2022-06-13 17:07:15 följande:
    Man kan ju tycka att en statssekreterare hade kunnat lagt ett par timmar på ett sådant möte när situationen nu är som den är.
    Digestive skrev 2022-06-13 16:59:34 följande:
    Bedrövligt när det är så lite begärt och direkt oanständigt att inte ens höra av sig.
    Flash Gordon skrev 2022-06-13 10:39:55 följande:
    Nähä, regeringen gjorde såhär istället

    Man sket helt enkelt i att dyka upp på ett möte om problemen.

    Inte en enda liten statssekreterare orkade man skicka. Man svarade inte ens på mötesförfrågan.

    .

     


    www.dagensps.se/weekend/resor/krismote-om-kok.../

    .

    "Ansvaret för att koordinera bör enligt Stockholms Handelskammare ligga hos regeringen, som de menar borde tillsätta en krisgrupp. Inbjudan hade också gått ut till tre ministrar, infrastrukturministern Tomas Eneroth (S), justitie- och inrikesministern Morgan Johansson (S) och näringsministern Karl-Petter Thorvaldsson (S), alternativt deras statssekreterare om ministrarna inte kunde närvara personligen. Men ingen alls från regeringen dök upp eller hörde av sig, uppger Stockholms Handelskammare för Dagens PS."


    Uppgifterna i den länked artikeln är delvis falska och missledande

    Ja, resenärerna har återommit till flygpltsen snabbare än de tidigare uppsagda säkerhetskontrollanterna som nu har andra anställningar har kunnat ersättas med nyanställda som har klarat säkerhetskontrolelr och utbildats.

    Det är inte Swedavia som rekryterar personal till säkerhetskontrollerna - tjänsten har upphandlats och det är en externa part som anställer och utbildar för och sedan genomför säkerhetskontrollerna p åflygplatsen

    Det tar inte flera månader för en kandidat att genomgå en säkerhetspröving hos SÄPO - det tar lika lång tid som under tidiagre normala förhållanden - 3 veckor?  

    Det är inte lång kö hos SÄPO för att en kandidat skall genomgå en säkerhetsprövning, se ovan.

    Ja, de personer som saknar och nu söker arbete vill inte vänta på en 3 veckor lång säkerhetsprövning plus ytterligare säkerhetsprövning på ett par dagar då de hittar andra anställningar där de kan påbörja sin anställning tidigare.

     

    "Problemen har uppstått då resenärerna återkommit till flygplatsen efter pandemin i snabbare takt än statliga Swedavia lyckats rekrytera personal till säkerhetskontrollerna. För att kunna arbeta med säkerhetskontroller på Arlanda måste en kandidat genomgå en säkerhetsprövning hos Säkerhetspolisen – som kan ta flera månader då det också är kö hos Säpo. De långa köerna till säkerhetsprövning hindrar också rekryteringen, menar Stockholms Handelskammare – kompetent personal hinner på några månader skaffa andra jobb på en het arbetsmarknad."

    Hur ser avtalet mellan Swedavia och säkerhetsföretaget ut? Vilka villkor finns för att avtalet skall vara uppfyllt?

    Är regeringen rätt part för handelskammaren eller finns det andra parter som handelskammaren borde vända sig till?  Swedavia? Säkerhetsbolaget?

    Att tumma på säkerhetsprövningarna -  är det lösningen på problemet? Vilka andra problem kommer med det?

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?