Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/sa-gick-det-till-nar-kaplan-sparkades/

    Huvudskälet till att statsministern bestämde sig för att sparka bostadsministern var Kaplans dåliga omdöme, enligt Expressens källor.

    Stefan Löfven blev rasande när han i torsdags förra veckan fick klart för sig att Mehmet Kaplan inte ens försökt ta hjälp av sina medarbetare för att kontrollera gästlistan inför den kritiserade middagen där fascistgruppen Grå Vargarnas ledare deltog.

    - Om man inte tar hjälp av sin stab eller ens försöker att kolla upp detta, då har man klantat sig rejält, säger en uppgiftslämnare.

  • K Markatta

    Vice statsminister Åsa Romson förklarar ordvalet "olycka":

    - Olyckan är att vi fick en väldigt hård debatt kring integrationen och kring hur samhället växer med olika religioner sida vid sida och den diskriminering som kom

  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2016-04-19 09:48:47 följande:
    Fast det är rätt förståeligt ändå att han inte brydde sig om att kolla.

    Kaplan har umgåtts i dessa islamist och stor-turks-kretsar alltid. Utan att någon knorrat om det innan. Som ledamot i MP:s styrelse, som Riksdagsman och som minister.

    Så varför skulle det helt plötsligt vara något problem med saken nu?

    Han har regelbundet umgåtts med sådan grupper som Milli Görüs, AKP, Grå Vargarna, Tümsiad. Han har kämpat för Turkiets intressen och mot Israeliska, kurdiska och armeniska intressen. Och detta har varit offentligt och känt i åratal.

    .

    Så blev det ett liv om det NU?!
    Frågan blir då hur mycket av det som varit känt för Stefan Löfven sedan tidigare. Det skulle faktiskt kunna vara så att Stefan, som kastats in i politiken ganska nyligen, inte fått den här typen av information av sina närmaste medarbetare trots att han är statsminister.
  • K Markatta

    Vad gör egentligen Gustav Fridolin när han inte lägger ner all sin kraft på att förbehållslöst  försvara personer som umgås med fascister och turkiska regimens agenter, jämför israeler med nazister samt bjuder in antisemiter till riksdagen?

    Ja, alltså, hur sköter han sitt ansvarsområde i regeringen som är utbildning? I valrörelsen lovade han ju att fixa svenska skolan på 100 dagar och vad det var, samtidigt som han frenetiskt viftade med en kolbit för att visa hur viktigt han tyckte det var att Vattenfalls brunkolsverksamhet inte säljs och drivs vidare, något som nu kommer att ske med Fridolin i regeringen.

    Tja, idag läser man t.ex. följande:

    www.svd.se/stora-avhopp-fran-lararutbildningen/om/sverige

    Stora avhopp från lärarutbildningen

    Många lärarstudenter hoppar av utbildningen. Nästan två av fem blivande ämneslärare för årskurs 7-9 slutar innan examen, visar en ny undersökning från UKÄ som SvD tagit del av. Störst är avhoppen bland manliga studenter - var fjärde antagen väljer att sluta förskollärarutbildningen.

    Lärarbrist, sjunkande studieresultat och stökiga klassrum. Krisen i skolan har fördjupats det senaste året och bristen på kompetenta lärare är akut. Det var bilden som UKÄ tidigare i år målade upp av lärarkrisen. Då räknade man med att antalet nya elever på lärarutbildningen borde vara 8 000 fler per år än i dag för att täcka framtida behov.

  • K Markatta

    Jag förväntar mig naturligtvis inte att Fridolin ska "åtgärda" avhopp från lärarutbildningen som skedde år 2013. Däremot bör han ta till sig av rapporten som pekar på att många studenter hoppar av och att det dessutom finns en könsobalans i avhoppen. Det är fler män än kvinnor som hoppar av vilket i alla fall enligt mig inte är önskvärt.

    Vad gör Fridolin åt detta? Vad gjorde han under de första 100 dagarna som han skröt så mycket om att han skulle göra under valrörelsen?

  • K Markatta
    Rataxes skrev 2016-04-19 20:52:08 följande:
    Dockteatern fortsätter, en blivande partistyrelseledamot vägrar ta kvinnlig reporter i handen.

    www.tv4.se/nyheterna/artiklar/framtidsnamn-i-...

    för säkerhets skull: tinyurl.com/z2eqh97
    - Men du kandiderar till miljöpartiets partistyrelse och de vill bryta upp de patriarkala strukturerna i samhället, vill du också göra det?

    - Ja, absolut. Grejen är så här.... vad är patriarkala strukturer? Det är normer... Normer som vissa majoriteter uppbär.

    ----------------

    Det där med "patriarkala strukturer" kan man alltså bekvämt distansera sig ifrån, oavsett hur man själv agerar, så länge man inte är en otäck vit medelålders heterosexuell man.
  • K Markatta

    svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Hubertus

    Hubertus är ett mansnamn, den latinska formen av det forntyska namnet Hubert, med betydelsen ljust sinne. Namnet har använts i Sverige sedan mitten av 1600-talet, men är numera ovanligt, bara omkring 150 personer bär namnet,.och ytterst få av dem bär namnet som sitt tilltalsnamn.Namnsdag var tidigare 3 november, samma dag om Hubert. Den dagen firas med jakt i en del länder som Hubertusdagen, till minne av Sankt Hubertus.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?