Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    anaxo skrev 2017-10-05 14:00:19 följande:
    Tydligen har vi ett av värdens bästa sjukvård eftersom undersökning av de som har flyttat från Sverige (emigrerat) så var det under 2016 i snitt 5st personer varje dygn som återvände till Sverige för att få vård?
    Vilket inte säger något om kvalitén på vården.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-10-05 13:46:16 följande:
    Jag har aldrig fått hjälp och heller inte hört någon annan få hjälp av primärvården för allvarligare åkommor, utan det har i bästa fall handlat om remitteringar vidare i vårdkedjan utan att själva kunnat konstatera vad det handlar om.
    Jag har ungefär samma erfarenheter och vad värre är så tycks det, baserat på bekantskapskretsens erfarenheter, som det är många som inte ens remissas vidare innan det är för sent.
  • nattuw

    Jaha tydligen har vår utrikesminister ägnat sig åt samma saker som Östling (ordförande svenskt näringsliv) fått kritik för. Skillnaden tycks vara att det i Wallströms fall inte lett till någon offentlig kritik.

    Citat:  "Under sin tid som EU-kommissionär valde Margot Wallström (S) att inte betala mer än den låga EU-skatten och tjänade mångmiljonbelopp. Partikamraterna i Europaparlamentet valde istället frivilligt svensk skattesats.".
    Jenny Sonesson GP:s ledarsida 2017-11-07

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-12 11:25:09 följande:

     Om man ska gå på Toms uppgifter så bör man vara starkt kritisk till att svenska skattepengar har gått till att finansiera SD politiker som ägnat sig åt brottslighet och vara starkt kritisk mot att svenska skattepengar har gått till SD politikers besök hos Assadregimen i Syrien.


    Givetvis skall man vara kritisk om skattepengar används till att finansiera brottslig verksamhet. Det oavsett om det handlar om den socialdemokratiska muthärvan i Göteborg eller något som en SD politiker är inblandad i.

    Om pengarna går till politiska besök i andra länder är det däremot lite svårare att kategoriskt fördöma. Åtminstone om det finns något legalt eller semi legalt syfte bakom resan. Undantaget de rena nöjesresor det i vissa fall tycks handla om och naturligtvis resor som klart strider mot svenska intressen och/eller internationella lagar/överenskommelser.

    I det specifika fallet med SD -politiker som besökte Syrien går det på grund av den polariserade debatten runt SD inte att bilda sig en uppfattning om resan kan anses klandervärd eller inte. Åtminstone inte om den enda källan är svensk media (etablerad eller alternativ) där både nyhetsrapporteringen och objektiviteten ofta lämnar en hel del för övrigt att önska.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-13 07:38:51 följande:
    Jag tycker att regelverket där politiker och chefer får avgångsvederlag (läs uppsägningslön) är rimligt då de kan bli av med jobbet av många fler anledningar än vad en vanlig arbetare kan.
    Det är inte rimligt med en fallskärm. Om det skall finnas en riskpremie skall den bakas in i lönen redan från början. En fallskärm är ett incitament för att inte göra ett bra jobb.
    KillBill skrev 2017-11-13 07:38:51 följande:
    Fanns det ingen fallskärm för denna typ av jobb så skulle antingen ingen vilja ta uppdragen eller så skulle vi få politiker och chefer som blev allt för försiktiga.
    Med eller utan fallskärm så går det alltid hitta någon som vill klättra uppåt och hur riskbenägen någon är bestäms inte av en fallskärmen utan av personligheten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-14 17:40:54 följande:
    Jag håller inte med dig. En arbetare som gör fel varnas ett par gånger innan uppsägning.
    Det beror på felets art. I vissa fall av får den anställde gå direkt även om det är en arbetare.
    KillBill skrev 2017-11-14 17:40:54 följande:
    En tjänsteman eller högre chef får ofta gå direkt. Det är inte rimligt att detta ska ske utan "uppsägningslön"
    Jag tycker däremot att det är full rimligt och en del av spelets regler att den som klättrat upp till toppen och skaffat sig en privilegierad position inte skall curlas. Tvärt om borde de påminnas om att de är dödliga och alltid ha ett Damokles svärd hängande över sig. Ty makt korrumperar och det måste därför finnas kännbara konsekvenser för de som missbrukar sin makt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-14 18:45:26 följande:
    Korruption är oftast olagligt och en chef/tjänsteman som avslöjas med brottslig handling förverkar oftast rätten till avgångslön.
    Jag tror du missuppfattat uttrycket "makt korrumperar". Det har en betydligt vidare mening än korruption och behöver inte med nödvändighet innefatta något brottsligt.
  • nattuw

    Nu har #metoo tagit sig in i politiken. Enligt Expressen så har S tidigare mörkat sexuella trakasserier som har begåtts av en person ur de egna leden.

    "Riksdagens talman Urban Ahlin (S) anklagades för sextrakasserier 2010.
    Toppsossen medgav för Expressen att en kvinnlig medarbetare känt sig kränkt ? men förnekade sexuella trakasserier.
    Nu, i samband med uppropet #imaktenskorridorer, menar Rossana Dinarmarca (V) att anklagelserna kostade Ahlin utrikesministerposten.
    ? Han blev i stället riksdagens talman, och den som ska ta tag i de här sakerna. Jag har väldigt liten tilltro till att det är rätt person för att göra det, säger Dinamarca i Expressen TV
    ---
     november 2010 kunde Expressen avslöja att toppsossen Urban Ahlin anklagats för sextrakasserier ? vid upprepade tillfällen.
    En kvinna, som arbetade nära Ahlin på riksdagskansliet, omplacerades efter att ha slagit larm.
    Skandalen som skakade Socialdemokraterna ska ha varit känd av dåvarande partiledaren Mona Sahlin en längre tid. Men den tystades ned i valrörelsen."

    Det tycks följa det numera allt för välbekanta mönstret. En kvinna slår larm och med ledningens goda minne tystas det hela ner genom att offret offras och förövaren får hållas.

    Det går dock helt i linje med vad vi i övrigt sett från den feministiska regeringen där det bar tycks vara kvinnor som offras medan männen hålls bakom ryggen (tänk IT-skandaler, språkrör o.s.v.)..

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-19 16:37:49 följande:
    Fånigt att peka ut något särskilt parti. De senaste dagarna har ett flertal kvinnor i SD, M, C, KD, S, MP och V vittnat om att de varit utsatta för olika typer av sexuella övergrepp. Problemet finns överallt, i alla partier.
    Om det hade handlat om SD eller M så skulle du ha gottat dig åt saken. Nu handlar det om S och då blir det istället "fånigt".

    Rätt reaktion här skulle vara ett krav på att den feministiska regeringen började med att sopa rent framför sin egen dörr för att sedan ta kvasten och sopa sig vidare genom politikerkåren i stort.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-11-19 17:39:18 följande:

    Nu handlar det i högsta grad även om M och SD och det är du som försöker göra politisk poäng trots att kvinnor i alla riksdagspartier blivit sexuellt trakasserade av manliga politikerkollegor.


    Och som vanligt försöker du flyttas fokus från S-skandaler.
    KillBill skrev 2017-11-19 17:39:18 följande:

    I kvart i fem ekot så redovisade Lena Rådström Baastad om åtgärder som S har vidtagit efter de senaste dagarnas metoo avslöjanden


    Åtgärder som inte vidtogs innan det hela exploderade i media tyder på att det handlar mer om skadekontroll än om sjukdomsinsikt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?