Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    Draken55 skrev 2017-11-20 14:38:24 följande:
    Du gör dig bara löjlig om du tror sossar har bättre kvinnosyn än moderater, om nåt är det sannerligen tvärtom, har du vatt på nån fackkurs nån gång? 
    Det är ingen som tror att  S har en bättre kvinnosyn. Däremot har de en bättre propagandamaskin som är van att mörka och släta över skandaler. Vilket vi nu börjar se prov på. Innan valet kommer #metoo att ha blåst över och övergreppen inom S kan fortsätta som vanligt.
  • nattuw
    Anton Chigurh skrev 2017-11-25 09:31:04 följande:
    Sannerligen en handlingskraftig regering.....!!!

    Antalet skjutningar i Stockholm har under årets första 9 månader ökat jämfört med samma period 2016.

    Antalet dödade i skjutningar i Stockholm har under årets första 9 månader ökat med MER än 40 (fyrtio) procent.

    Jämfört med samma period förra året.

    Polismästare Eliasson gör ett styvt jobb för lönen....

    Och regeringen är uppenbarligen nöjd med Polismästarens ypperliga insats.
    Eftersom vi på goda grunder kan anta att majoriteten av de som skjuts är arbetslösa så kanske det är en del av regeringens lösning på arbetslöshetsproblemet. Det skulle åtminstone förklara en del saker.
  • nattuw
    Abegayle70 skrev 2017-12-10 12:44:31 följande:

    Vad tänker regeringen göra åt den våldsamma antisemitismen i Sverige?


    De tänker göra som vanligt och fördöma någon lämplig grupp på högerkanten. Det låter bra och riskerar inte att stöta bort några tänkbara väljare.
  • nattuw
    Mannen08 skrev 2017-12-11 19:59:15 följande:
    Däremot finns det GOTT med dummskallar som TROR det är Svenska nazister som bara gör sådant.
    Det onyanserade bilden kan vi tacka svensk media och svenska politiker för.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-12 12:33:22 följande:

    Bara den som är inte vill se kan ha missa att svensk media ofta rapporterar om att hatbrott mot Judar och kristna det är ett problem bland invandrare med arabiskt ursprung.


    Struntprat. Om man lyssnat på svensk media och svenska politiker så är de enda problem som funnits i Sverige nazister, rasister och SD.
    KillBill skrev 2017-12-12 12:33:22 följande:
    Afrofobi och islamofobi (som är mer vanligt förekommande än hatbrott mot Judar och kristna)  är framförallt ett problem bland den svenskfödda befolkningen.
    Förklara det för den pappa som höll på att bli nedkastad från en bro framför ögonen på sin son. En händelse som tvärdog i media när det visade sig att förövarna inte tillhörde "rätt" grupp.

    Och låt bli att försöka släta över vad en grupp skitstövlar gör genom att peka på en annan grupp skitstövlar.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-17 11:08:19 följande:

    Bra artikel. Ja visst är socialdemokratin en garant mot rasism.


    Snarare en garant för rasism. Det socialdemokratiska rasisthycklandet ligger på samma nivå som det hyckleri som avslöjats under #metoo.

    "Både Nalin Pekgul och flera andra personer
    på förbundets expedition i Stockholm
    känner sig orättvist behandlade.
    De blir illa behandlade bara för att de är invandrare
    eller barn till invandrare.

    Idag har flera andra socialdemokrater sagt att det stämmer
    att det finns rasister inom partiet.
    De flesta som berättar om rasismen är anonyma.
    De är rädda för att berätta sina namn."
    (Sveriges radio)


  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-17 13:48:21 följande:

    Se där, en 12 år gammal artikel!


    Tror du att det finns partier som är helt fritt från rasister? Rasim är något som alla svenska partier har och har haft problem med och bara om man vill se och är beredd att erkänna problemen kan dessa bekämpas.


    Se där, den socialdemokratiska rasismen  sträcker sig lika lång bak som andra partiers rasism

    Med tanke på hur det brukar låta så verkar vissa tro att just deras parti är befriat från rasism och att rasism bara existerar i ett av de partier som sitter i riksdagen. Och inget tyder på att "alla svenska partier" har något intresse av att erkänna eller bekämpa några rasistiska problem i de egna leden.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-01-07 09:45:54 följande:
    Alla flyktingbarn som kommer till Sverige erbjuds omgående skolgång. Ett problem när det gäller svensk skola är sen stora segregeringen. Regeringen har ideerer för att minska problemet med segregation men oppositionen är emot så det är svårt att genomföra förändringar. Är det det du menar med handfallna?
    Den svenska skolan har alltid varit segregerad. De som hade råd kunde tidigare köpa ett hus i ett upptagningsområde för en bra skola. Att regeringen nu skulle ha snubblat över en fungerande lösning på problemen med den segregerade skolan är inte troligt.

    Det största problemet med skolan är inte heller segregeringen. Vi skulle utan problem kunna leva med ett A och ett B lag när det kommer till skolor om vi såg till att B-skolorna fungerade tillfredsställande.  Den svenska skolans problem är den låga kvalitén som genomsyrar allt från den politiska styrningen via den låga nivån på lärarutbildningarna till föräldrarnas bristande engagemang.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-01-08 09:18:45 följande:

    De som har undersökt segregationen i skolan har kommit fram till att den ökade med de fria skolvalet. Vad menar du med den politiska styrningen av skolan? Jag möter både engagerade lärare och föräldrar i mina kontakter med skolan så jag håller inte med dig om vad du säger varken när det gäller engagemang eller politiseringen.  


    Nu är ju din viktigaste uppgift inte att ta tag i problem utan att upprätthålla bilden av socialdemokratin. Så att du inte ser några andra problem än möjligen de som går skylla på någon annan är föga förvånade. Det finns dock gott om insatta som länge har larmat om de problem som finns runt den svenska skolan. Och där återkommer kritiken mot inkompetenta politiska beslut, låg nivå på lärarutbildningen och oengagerade föräldrar.

    Om det finns undantag? Ja men de undantagen visar snarare på den kris som den svenska skolan befinner sig i. De föräldrar som engagerar sig är de föräldrar som använder sig av det fria skolavel för att shoppa runt efter en fungerande skola. Om den svenska skolan överlag hade fungerat tillfredsställande hade föräldrarna inte behövt använda sig av det fria skolvalet. Och så länge det är viktigare att sminka grisen än att ta tag i problemen så kommer de som är engagerad i sina barns framtid att tvingas använda sig av det fria skolvalet för att inte äventyra sina barns framtid.
  • nattuw
    Thereisthat skrev 2018-01-09 12:03:15 följande:
    Tycks vad man vill om det, men nationen som politisk konstellation urvattnas mer och mer och personligen tror jag att nationalstaten kommer att luckras upp under 2000-talet.
    Det kan lika gärna bli en motreaktion där de nationalistiska krafter som det ständigt varnas för kommer att få ett uppsving. Trump och Brexit  visar att nationalstatens uppluckring är långt ifrån given.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?