Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-03-26 17:48:49 följande:
    Vi har välsignats med ett landställe utanför Uppsala på damens sida. Jorden där är även fantastiskt bördig för småskalig odling. Har länge kollat runt efter ett eget landställe - kan vara lite dumt envis på det viset - det vore dock idiotiskt att inte se till det som redan finns. Nu har även priserna gått upp kraftigt och exempelvis kring Siljan motsvarar priserna vilken mellanstor stad som helst numera.

    Kollar dock efter mark högre upp i landet - för rekreation, jakt men även för framtida möjligheter och som allmän investering.

    Vi har ju hängt här ett bra tag och en viss eloge tycker jag att du ska ha som låg före trenden. Nu kan du le lite i mjugg åt många som säkert betalar det dubbla för motsvarande leverne.

    Tråkigt att höra om lantbrukarna omkring dig. De som lyckas hålla ut kan dock - om allt vill sig väl - möjligtvis få seen riktigt BOOM när den här ruraliseringstrenden har etablerat sig mer. Tills dess så får man hoppas att rätt investerare tar för sig av det som lämnas kvar och så det kan återupplivas vid tillfälle.

    Aja, ursäkta babblet men det är bara uppfriskande. Tor du att det finns någon lösning på gödsel som politiken kan bidra med?

    Härligt! Bara att bosätta sig där då? 


    Har även ett stycke mark i Österbotten, Coronan satte ju stopp för resor, annars hade nog ett bygge på platsen varit igång, lite mark, en del skog, vattendrag = jakt, fiske + allmän rekreation. Vi har ju brukat dra husvagnen dit upp, nu får det äntligen bli av igen!


    Jo, det har märkts på priserna på lantställen även här nere, så fort det är något som går använda som hästgård så blir priset det dubbla. Vi hade tur, köpte när priserna var låga, allt är betalt. Kostar bara el + ved. Lite "prepper" har man ju blivit också, med dieselgenerator i reserv. 
    Har även sett att vissa hus i området som stått övergivna nu har fått nya ägare som renoverar och flyttar in. 


    Lite uppfriskande babbel deltar jag gärna i, till skillnad från det sedvanliga brunsmetandet och putinklistrandet som vissa ägnar sig åt. Bryr mig helt enkelt inte länge, scrollfunktionen är förnämlig, saknar bara en ignorera funktion också

    Gödselproblematiken var det, det är ju ingenting som man löser den här odlingssäsongen. Eller nästa...
    Man får helt enkelt ge förutsättningar för tillverkning inom landet. Vi har ju (eller har haft) framgångsrika kemiska industrier och får väl starta upp tillverkning, ammoniak och salpetersyra är ju hyfsat enkelt att framställa och reagera ihop, värmen som blir av tillverkningen kan man ju ta vara på till uppvärmning av t.ex. odlingar. Även använda det slam som bildas i reningsverken och helt enkelt skita i vad EU har för regler om återvunnen fosfor. (Sluta vara bäst i klassen...) Vill vi ha mat på bordet så... Förenkla regler och skrota tillsynsavgifter som ofta är rent absurda för mjölkbönderna, så kan vi även få fler betande kor som bidrar med naturgödsel. Med sänkta skatter på energi och andra pålagor kan vi åter få ett levande lantbruk och öka vår självförsörjning av livsmedel. 


    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2022-03-29 14:30:06 följande:

    Som någon skrev: vore det inte bättre att skicka ut den direkt med röstkortet istället?


    Samtidigt som allmosorna för de höga elpriserna. 
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Digestive skrev 2022-04-03 20:20:22 följande:
    Det är för gott att sitta på den ekonomiska makten och från Olympens topp ställa och styra. Inget man tänker tumma på i något avseende och ingen omelett utan att några ägg behöver krossas.

    Progressiv populism - ut med det som fungerar för någonting annat låter bättre. Så har man hållit sig relevant allt för länge och baksidan av 30 år med denna tygellösa populism känner vi av mer och mer.
    Hade Henrik Jönssons film om vindkraft visats i SVT så hade så gott som allt stöd för denna hittepåindustri försvunnit snabbare än en avlöning. .
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Digestive skrev 2022-04-04 16:28:43 följande:
    Vad den progressiva populismen kostade i Gävleborgs region:

    Regionen ger upp vindkraften: 120 miljoner bortslösade

    - Äntligen, det här har varit en lekstuga med skattemedel, sade Patrik Stenvard, Moderaterna.

    https://www.gd.se/2022-03-31/klart-regionen-ger-upp-vindkraften-120-miljoner-bortslosade
     
    Om det bara handlade om pengar hade det varit illa nog. 

    www.jaktojagare.se/kategorier/utrikes/100-havsornar-dodade-av-vindkraftverk-20191004/

    Att idiotin drabbar rödlistade fågelarter är ännu värre.

    Men det är väl också populism och agenda om man påpekar den petitessen.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2022-04-05 08:16:36 följande:

    Men det ska bli spännande att höra de två socialdemokraterna här förklara på vilket sätt det INTE är ett hot mot demokratin när Morgan Johansson öppet har negativa åsikter om fri- och oberoende journalistik.

    Morgan Johansson angriper Dagen Industri
    .

    .

    twitter.com/JosefinUtas/status/1510871011146747905


    De kommer mangrant att publicera några länkar om SD samt fortsätta svamla om brunhöger och blåbrun. 

    Inte en skugga tillåts falla på giganterna gigant som knäckt gängen sedan 2014.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Digestive skrev 2022-04-09 19:41:22 följande:
    Och medan straffbeskattningen på kärnkraft succesivt ökade subventionerades vind- och solkraft. Givetvis blir det olönsamt för kärnkraften att konkurrera under sådana förhållanden.

    Att ta till vara på livslängden som reaktorerna har kvar vore bättre medan omställningen hade kunnat fortsätta utan allt för hög känslighet och beroende.
    R1/R2 producerade el för 18 öre/kWh... att kalla det olönsamt i samma andetag som man kallar slumpkraft lönsamt är absurt.
    R1 hade sedan många år uppfyllt kraven på OBH, men ansökan om dispens skickades aldrig in, då retarderingen redan fattat beslut om nedläggning.
    R2 hade lätt kunnat uppgraderas med OBH. (Båda två hade sedan starten i princip redan en form av OBH, nämligen ångdrivna hjälpmatarvattenpumpar, alltså vatteninmatnimg så länge det fanns ångtryck i reaktorerna.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Digestive skrev 2022-04-09 20:03:56 följande:
    Subventionera kärnkraften och fråga igen.
    Behöver inte subventioneras, långsiktiga och förutsägbara spelregler som aktivistiska politiker och klåfingriga myndighetsaktivister inte kan påverka hursomhelst.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes

    Jag vill inte göra ett enda ord om skattehöjningar så länge skattepengar används till sånt här:


    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Digestive skrev 2022-04-16 17:47:28 följande:
    Nej, Ringhals 1 och 2 avvecklades i förtid. Mycket mer kärnkraft behöver vi troligen inte innan vindkraften och annan förnybar energi kommer ikapp.

    Ja, tillräckligt med el behöver vi ha. Om vi dock olönsamt skjuter till skattemedel åt det ändamålet så varför inte på kärnkraften som vi har och när vi samtidigt har effektbrister som denna kärnkraft löser?

    Du har mina argument. Ingenstans har jag sagt att det ena utesluter det andra men om någonting ska uteslutas så är det givetvis det olönsamma (alltså inte all vindkraft eller all kärnkraft - då varken all vindkraft eller all kärnkraft är olönsam).
    R1/R2 producerade el dygnet runt, oavsett väder och vind, för 18 öre/kWh...
    Behöver inte sägas mer.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Tom Araya skrev 2022-04-17 14:34:20 följande:
    Miljöpartiet bytte ut Vattenfalls ledning till en som kunde stödja nedläggning av kärnkraften. Det är det enda verkliga skälet. De officiella skälen är uppdiktade.
    Stämmer bra, det hemliga dokument som visar på att R1 kunde drivas vidare utan större kostnader har tidigare publicerats i tråden. Det partiarbetarna sysslar med är ren desinformation och historieförfalskning. 
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?