Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-04-17 15:51:56 följande:
    Ok, ja, det låter allt annat än dyrt. Men för att få det så billigt så behöver säkerligen finnas många förutsättningar som sitter på plats och de, som du är inne på när man läser vidare, behöver säkerligen väldigt förutsägbara spelregler över större tidsutrymmen.
    Anläggningarna var sedan länge betalda,  eventuella investeringar hade betalat sig under resterande livslängd. R1 hade i princip redan OBH, det som saknades var ansökan till SSM. Detta skedde aldrig, då ju retarderingen med sina stödhjul röstade mot fortsatt drift.
    R2 hade redan tidigare reparerat delar av bottenplåten, vilket visar att det hade varit fullt möjligt att reparera resterande, och driva verket minst 20 år till.
    O1/O2 lades ner.pga beslut av majoritetsägaren (55%) Eon, som hellre satsade på Nordstream och att sätta sig i Putins knä med Angela Merkels goda minne.
    Minoritetsägaren Fortum (45%)ville driva dem vidare. De fackliga organisationerna gjorde en egen utredning som visade på att det.skulle gå att driva dem vidare med lönsamhet. 
    O1 var i princip den säkraste anläggningen i Sverige pga passiva säkerhetssystem. Utrustning för att uppgradera ställverk var beställda (och betalda) men i god tysk ordning förstörde man även den investeringen.
    O2 hade efter uppgradering kunnat drivas vidare till minst 2036. OBH kunde installerats för.samma pengar som F1/F2 på ut på sina.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Digestive skrev 2022-04-17 18:37:00 följande:
    Förstår. Jag tycker det i allmänhet är en märklig strategi att lägga ner den fossilfria produktionen vi redan har och vet fungerar för att istället göra satsningar på helt nya saker lite sådär vind för våg (no pun intended). Inte minst när det samtidigt resulterar i effektbrister.

    Hade vi samlat alla satsningar (från vad det kostar att bygga nytt till subventioner i allmänhet) så hade vi mycket väl kunnat dela upp satsningarna - på framförallt fossilfrihet men också på det förnybara - med ett resultat som hade möjliggjort en stabil elproduktion OCH ett progressivt steg för den förnybara elproduktionen.

    Aja, vad tror du om NATO-frågan? Själv finner jag det, av flera anledningar, oroväckande att frågan inte hanteras som en självklar folkomröstning. Att hålla en fråga av sådan kaliber ovanför huvudet på folket tror jag är olyckligt i rådande samhällsklimat, inte minst när större partier svänger på klacken på ett vis som lämnar folket i allt större ovisshet och med känslan av att deras röst i praktiken betyder allt mindre.

    För i praktiken är det bara en slump att det råkar vara valår i Sverige och så att folket kan få någonting att säga till om överhuvudtaget - när större partier svänger om lite hur som helst i dansen. Hade det dock inte varit valår så hade den tidigare folkopinionen i frågan varit som ogjord samt hängt helt löst i ovisshet.
    Tror att svaret på frågan är att det är för knappt med tid. Finland lär lämna in sin ansökan om några veckor, att ha en folkomröstning innan dess är omöjligt att hinna med. Iofs kunde man lämna in en ansökan  i samband med Finlands och ta en folkomröstning senare , gällande att fullfölja ansökan.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Dunderthunder skrev 2022-04-20 16:18:54 följande:
    I inlägg #20990 skrev jag: 

    "Vart ser du fascister och nazister på gatorna i Örebro, Norrköping, Linköping och Rinkeby som slänger sten på blåljuspersonal, tänder eld på bilar, däck och annat. Självklart pratar jag om islamister. Eller menar du att det är kvinnor och män i alla åldrar som skriker "Allahu Akbar" är fascister och nazister?". 

    Du svarade på det följande: "Återkom när du följer det vi skriver om, nu inget om detta". 

    Jag skriver om det du tog upp, sedan hänvisar du till att jag ska prata om det du pratar om? Hur tänker du? Är det så att du inte vågar svara eller inte kan svara på det jag skrev till dig? Tomte 
    Har löst vittnesmål om antisemitiska slagord som vrålades av upploppsmakarna, där har vi nazisterna...
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes

    2014 lovade socialdemokraterna dyrt och heligt att erkänna folkmordet mot armenier som ett.folkmord. 
    Är de turkiska rösterna värda så mycket för S, att det är.värt.för dem att bryta detta löfte?


    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    Tom Araya skrev 2022-05-01 09:18:18 följande:
    Men hälsoriskerna är ju betydligt lägre än för vanlig rökning eftersom du de facto inte röker tobak, utan drar in en nikotinhaltig ånga.

    Vill man veta hur, vilka och varför folk börjar med E-cig så får man väl ta reda på det.
    E-cigaretter ger väl inga skatteintäkter, därför såssarna är emot.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes

    Från dagens förstamajfirande.  Bilden talar för sig själv.



    Arbetarrörelsens högtidsdag, my ass...


    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    RebeckaZ70 skrev 2022-05-02 18:55:24 följande:
    Tomte

    Nej, jag är inte ?besatt? av detta, jag finner det bara intressant och roande att du inte klarar av att berätta vari ??generaliseringen? ligger. Tomte


    Vad har överhuvudtaget Ebba Busch att göra med att vänstern tillåter sovjetiska och ryska flaggor i sitt demonstrationståg? Tomte  Det är nog en av de värsta halmgubbar  jg sett Tomte

    Ytterligare en halmgubbe : jag försvarar på något underligt vis  fascism, på ett sätt jag inte är medveten om Spöke

    Har du någon som helst insikt om hur mycket du gjort bort dig idag ? Tomte


    Jag förstår inte att du orkar...
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes
    RebeckaZ70 skrev 2022-05-03 08:14:10 följande:
    Det är slut med det nu.

    ignorerar.
    Smart, det har jag gjort länge.  Det blev bara huvudvärk när man försökte ta sig igenom de obegripliga ordkombinationerna.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Rataxes

    Sverige utmålas nu som nazister av Putler,  man kan undra om han har lärt sig av Sveriges socialdemokrater?


    Socialism är ondska, krossa socialismen!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?