• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • ahavamaria

    jag åt en tesked-en matsked kokosolja från markatta (eko) per dag för att slippa förstoppning. det hjälpte i det stora hela, men behövde ibland ta ett microlax. katrinplommon e ju bra med. å fibrer då...

  • ahavamaria

    Min lilla skatt tittade ut kl 7.23 den 21 april, 38+0
    det gick väldigt bra men vaginal förlossning och lustgas och vi körde tidig hemgång.
    Flickan är så söt och glad.

  • MillaQ2

    Åh grattis ahavamaria! Vad underbart !!

    Och tack för tips!

    Hoppas det går fint med den lilla hemma nu, njuuut! :)

  • Blomman701

    Tips till alla och speciellt till dig MillaQ2  - skippa Niferex och ät järntabletter från Great Life kallat Iron Response, sen säger man till sin bm att man äter Niferex. :) Har inga problem med magen då kroppen lättare tar upp detta järn, tabletterna är dessutom helt ekologisk och naturliga. De har varit väldigt smarta och ha c-vitamin i tabletten dessutom så kroppen tar upp järnet lättare. Jag läste mig till för mycket krånglande magar på Niferex för att vilja ge mig in på den vägen, har haft tillräckligt med förstoppning under graviditetens gång ändå.


    www.greatlife.se/halsoprodukter/iron-response/
  • Redan47

    Tack blomman! Jag rek även deras samtliga vitaminer, b-stress tex!

    SL tack, känner mig lite nojig. Jag kommer inte ihåg era veckor heller! Jag är ju bara 8+5.

    Ahava: super grattis! Skönt att det funka utan komplikationer- du har ju haft tillräckligt! Kram

  • zaq1234

    Ahvava, stort Grattis till  Dig!! Vad härligt att det verkade ha gått så bra, du får gärna berätta mer detaljer! Kom värkarna bara så där vecka 38? och sedan en normal förlossning?

    Jag har precis varit på mvc, allt såg bra ut, men de kollar inte urin mera säger de, bara vid inskrivning....är inte det konstigt...de gör det om blodtrycket går upp sa de.

    Ja bad i alla fall om att få komma om 2 vigen, vilket var ok.

  • bullenochgrisen

    Ja det kanske du har rätt i! Hihi :)


    zaq1234 skrev 2015-04-23 20:45:35 följande:

    Bullenochgrisen, läste ett gammalt inlägg från dig, din bm sa att man skulle inte gå mer än 40 fulla veckor, dvs 41+0 men som jag fattat det så är väl 40 fulla veckor 40+0 ?


  • bullenochgrisen

    Grattis! Njut av bebisbubblan :)


    ahavamaria skrev 2015-04-23 22:21:12 följande:

    Min lilla skatt tittade ut kl 7.23 den 21 april, 38+0

    det gick väldigt bra men vaginal förlossning och lustgas och vi körde tidig hemgång.

    Flickan är så söt och glad.


  • bullenochgrisen

    Jobbig barnmorska! Men känner du att det är en pojke så är det säkert det :) jag trodde jag väntade en pojke fram tills vecka 10, då började jag vela om det inte var en tjej där inne istället, och visst är det en tjej :) tänk att man kan känna på sig sånt redan så tidigt i graviditeten. Hade även flera drömmar den tiden där jag kunde ta ut min bebis och titta på henne och hålla i henne och då kolla könet, och varje gång så var det en flicka. Lite coolt :)

    Jag var också rädd, fram till vecka 14 kunde jag börja slappna av, visst kom tankarna att ju änka o hon dör där inn och vi köpt en massa saker, vad gör vi då? Samtidigt som det känns att jag inte vill hålla tillbaka någonting utan leva här och nu, hon kan lika gärna sluta leva efter födseln också, ska jag ändå strunta i att köpa något till henne ifal jag förlorar henne? Nej jag väntar inte missfall utan jag väntar en bebis så försök att fokusera på det du faktist har framför dig och inte det som KAN hända. Njut av det som är här och nu, annars får vi aldrig njuta. Kram


    MillaQ2 skrev 2015-04-22 23:37:13 följande:

    Tack snälla ni :) Bullenogrisen: jag tror det är en pojke. Vi inte tänkt ta reda på det men barnmorskan försa sig :S "Han ser ut att ha det bra därinne, eh, vederbörande menar jag"

    Snartlycklig; BF är den 2 aug, så inte långt före dig :)

    Jag har knappt vågat köpa något alls, så rädd att jinxa. Jättefånigt av mig men jag är så nojig..


Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus