• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • Längtar12345
    bullenochgrisen skrev 2015-04-20 15:56:50 följande:

    Vecka 28 är här! Exakt 90 dagar till bf, känns nära nu, lagom nära :) har nu blivit sjukskriven 50% då morgonpassen är alldeles för tuffa för att jag ska orka med, blodtrycket hade höjts de senaste två gångerna så min kropp behöver varva ner trots att jag har hundra saker som behövs tänkas på. Ska tillbaka till bm på torsdag, hoppas blodtrycket är bättre då så det går åt det bättre hållet. Alla vi äd kvinnor är oroliga för havandeskapsförgiftning så det känns skönt att de har lite koll på oss. Trevlig måndag på er!


    Åh vad fin du är! Jag hade en period runt v 30 när jag växte mycket och då gick mitt blodtryck också tillfälligt upp. Det rättade till sig efter någon vecka. Bra att dem har lite extra koll på dig. Vila och ta hand om dig!
  • bullenochgrisen

    Det är riktigt skönt att gå ner i tid nu de sista dagarna, har kommit in i en period där jag sover lite oroligt på nätterna och har jag väl vaknat upp kissnödig så kan jag inte somna om igen. Vet inte om det är därför jag är så trött eller så har jag bara drabbats av extrem trötthet som I början på graviditeten. Kan ju vara järn brist också eller pollen! Ska kanske be om nya blodprovet när jag väl är där.mycket att tänka på nu, föräldraledigheten, papper om årslöner ska in vilket inte är det lättaste om man har ob och att de precis satt nya löner på oss. Ja ni märker, det är lite virrvarr i huvudet ;) håller tummarna för blodtrycket! :)


    Längtar12345 skrev 2015-04-20 21:43:30 följande:

    Åh vad fin du är! Jag hade en period runt v 30 när jag växte mycket och då gick mitt blodtryck också tillfälligt upp. Det rättade till sig efter någon vecka. Bra att dem har lite extra koll på dig. Vila och ta hand om dig!


  • MillaQ2
    bullenochgrisen skrev 2015-04-20 15:56:50 följande:

    Vecka 28 är här! Exakt 90 dagar till bf, känns nära nu, lagom nära :) har nu blivit sjukskriven 50% då morgonpassen är alldeles för tuffa för att jag ska orka med, blodtrycket hade höjts de senaste två gångerna så min kropp behöver varva ner trots att jag har hundra saker som behövs tänkas på. Ska tillbaka till bm på torsdag, hoppas blodtrycket är bättre då så det går åt det bättre hållet. Alla vi äd kvinnor är oroliga för havandeskapsförgiftning så det känns skönt att de har lite koll på oss. Trevlig måndag på er! phpXD4w2e52140.jpg


    Jättefin! Hoppas du kan vila lite och få ner blodtrycket. Ta hand om dig!
  • bullenochgrisen

    Jag skrev inte upp det :( men vid inskrivningen så var blodtrycket normalt sen har det bara blivit högre och högre, även med 10 dagar mellan kontrollerna. Ska dit på fredag, inte torsdag så hoppas blodtrycket gått ner nu när jag inte jobbar lika hårt längre. Ska skriva ner resultatet då så jag kommer ihåg :)


    zaq1234 skrev 2015-04-21 15:12:35 följande:

    Bullenochgrisen vad låg ditt blodtryck på?


  • Redan47

    Tips: Finns en hälsoapp Iphone den med hjärtat på, där kan ni lägga in era värden. Jag gör det, varje mätning, så jan jag visa tänker jag när helst jag behöver.

    Zaq- jag hade M6, min man köpte den åt oss, han är inte lika priskänslig som jag. ;) super bra och enkel!

    Vet ni jag börjat känna lycka över att vara gravid, nyfiken vill ha en titt! 5/5 känns långt fram;), har sänkt mitt östrogen nu till 6mg/dygn.

  • MillaQ2

    Är det appen som heter "Gravidappen" el en liknande ? Den verkar bra i vilket fall, hämtade den men har inte börjat lägga in något. El liknande kanske? Gillar även appen "Gravidkalender" där det står exakt hur mycket som har gått, idag 63,2 procent av graviditeten.

    Vad härligt att du kan känna glädje :), man borde ju bara njuta. Oron tar så mycket plats och inget blir bättre av den. Önskar alla i tråden att känna glädje och njuta av graviditeten! :) (Inte alltid lätt när man kämpat så och inget varit självklart)

  • Redan47

    Den heter "hälsa" en ord app, vit botten med ett rött hjärta på. som kom efter den nya stora uppdateringen för några månader typ sedan. Möjligt att lägga in värden i andra appar kanske, men tror det är bra att föra upp på ett ställe som är lättillgängligt.

    Jo visst är det så, vi vet för mkt... Och satsat mkt på att bli gravid så klart vill vi bli säkra att det är säkert. Efter alla minus så är inget självklart. Men kände idag en lättare känsla som viskade i mitt öra "du är gravid"!

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus