• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • HRE

    Redan, det är mina leukocyter och neutrofila som är kraftigt förhöjda, men som jag förstår är det pga av Neupogenet. Min väninna sjuksköterska tolkade det som att man ska ta Neupogen tills de värdena går ner igen,... men jag vet inte.

    Sen går monocyterna upp och ner och det är väl det som är mest oroande tror jag.

    Men gud, att det inte gick att sätta dropp på dig. Mina vener är slitna men det går bra ändå. Kunde de inte sätta i handen?

    Det låter märkligt med din värk. Jag tycker jag känner jättemycket i livmodern hela tiden och lite växtvärk borde det ju vara. Ibland får jag väldig ont i ryggen, intensiv smärta och läkaren sa att det är inte så konstigt  - så är det. Jag är även lite andfådd ibland.

    Jag har skrivit det i andra tråden också men: Boka in massor med dropp, vänta inte på blodprovssvar och Dr. D. Helt omöjligt att boka in med så kort varsel ju. Hellre ett dropp för mycket än för lite.

    Lite synd är det att när man får sin behandlingsplan från Dr. D. så får man intrycket att man ska ta dropp 3-4 gånger och så är det bra med det. Samma med hans recept - de räcker alls inte hela graviditeten.

  • Redan47

    Det var Samma här, leukocyter 10.5 och neutrifila förhöjd. Armvecken handleder är provade. Kommer inget blod, sedan går de sönder.... Skulle behövas tunnare nål. Och värme.

    Men förhöjt kan visst oxå bero på kortisonet...

    Jag tror jSg ska hålla mig lugn helt enkelt, blev för mkt aktivitet igår för vad min kropp tar just nu. Frustrerande. Nu lugnt igen. Men uppsvullen. Käkar katrinplommon oxå annars stannar systemet.

  • HRE

    Lymfocyterna ligger precis på övre gränsen. Hur har det varit för dig, Snart Lycklig? Är det så att leukocyter och neutrofila ska ner innan man kan sluta med Neupogen?

  • Snart lycklig

    Jag har nu försökt scanna av mitt STORA Excelark och fått en uppfattning om när jag tagit IL. Kanske en liiiiiten vägvisare.......

    När jag tog Neupogen var ju mina Leukocyter och Neutrofila granulocyter skyhöga, så dem kan jag inte tyda ngt ifrån.

    Lymfocyter: När mina värden varit ca 2,5 eller högre = IL, ca 200 ml.
    Monocyter: När mina värden varit ca 0,9 eller högre = IL, ca 200 ml.
    (Ofta blivit lite mera IL, ca 225 ml.)

    Sedan tror jag att D tittat på dessa två i ngt samband också. Har det ena värdet gått upp har oftast det andra också gjort det.

    Jag tar mina värden på KS och då gäller följande referensvärden (ex. urklipp ur mitt Excelark):


    Lymphocytes
    1.7
    x10(9)/L
    1.0-4.0
    Monocytes
    0.5
    x10(9)/L
    0.1-1.0
  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-04-19 16:25:38 följande:

    Lymfocyterna ligger precis på övre gränsen. Hur har det varit för dig, Snart Lycklig? Är det så att leukocyter och neutrofila ska ner innan man kan sluta med Neupogen?


    Mina Leukocyter och Neutrofila granulocyter gick inte ner förrän EFTER jag slutade med Neupogen.

    Jag fick sluta med Neupogen (eller rättare sagt börja trappa ned), när jag inte behövt ta IL på ca en månad, alltså då min kropp verkade ha stabiliserats. Sedan har jag bara tagit ett extra IL, bara för att jag var så svullen, inte för att min kropp var i obalans. Sedan i onsdags har jag också börjat trappa ned Prednisolon. Dock endast med 2,5 mg per dag i en vecka och sedan nya bp. D tyckte att jag skulle minska med 5 mg per dag, men det gjorde jag inte. Jag valde en mildare nedtrappning. Får se vad han säger på onsdag.

    Fram till i början av mars (slutet av graviditetsvecka 17) tog jag nog ca 27-28 st IL! Sedan bara ett säkerhetsdropp i förra veckan, som jag nämner ovan.

  • Redan47

    Jag har inget annat alt till IL dropp i Sthlm - så det är att gilla läget....även im jag behövt ett eller några till.

    Jag skulle vilja släppa allt detta m proverna och njuta mer av att äntligen vara gravid. Nu kan jag inget göra än att koppla av och ta hand om mig själv som min gyn uppmanade. Har ju sett att hcg fortsatt öka. Just nu är jag i ett försommar varmt södra Frankrike. Blommor grönska och en buffe med färger som jag leker med. Mat serverad 3ggr/dag. Ja, livet är riktigt gott. Har en inre dialog med livet i mig, känns lite småmysigt ich hemligt. ;)

  • bullenochgrisen

    Vecka 28 är här! Exakt 90 dagar till bf, känns nära nu, lagom nära :) har nu blivit sjukskriven 50% då morgonpassen är alldeles för tuffa för att jag ska orka med, blodtrycket hade höjts de senaste två gångerna så min kropp behöver varva ner trots att jag har hundra saker som behövs tänkas på. Ska tillbaka till bm på torsdag, hoppas blodtrycket är bättre då så det går åt det bättre hållet. Alla vi äd kvinnor är oroliga för havandeskapsförgiftning så det känns skönt att de har lite koll på oss. Trevlig måndag på er!

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus