• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Snart lycklig skrev 2015-06-26 08:59:12 följande:

    Redan, tänk vad bra det går. Du ska se att det fortsätter så. Tiden fram till v 24 kommer gå fort. Bra att de har superkoll på dig. Kommer inte ihåg, men tänker ni kolla kön?


    Ja vi vill tro det oxå. Denna gång vill jag vara på rätt sida av statistiken!!!! Det är visst två flickor....
  • Redan47
    weeme skrev 2015-06-24 22:22:57 följande:

    Ahavamaria: 43 år. Embryodonation, frysåterföring. Beräknad bf 4/5-15, dottern kom 21/4. Piss o skit tillstånd i stort sett hela graviditeten, men en oerhört smidig o lättvindig vaginal förlossning. Har genetisk syster född 15/4 2012. Den graviditeten var väldigt bra, men förtidig bf och igångsättning gjorde mos av mig. Ava Clinic Riga barn. BB Näl, båda gånger mycket nöjd med personal och resurser.

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st toppenembryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8 ändrat till planerat snitt omkring den 23/7 pga av placenta previa=täcker för hela utgången, först var det trillingar, sedan tvillingar, men till slut nu endast ett barn (flerbörd avstannade i vecka 8+), vet ej kön. Inga barn sedan tidigare. Sambo två vuxna barn sedan tidigare.

    zaq1234 42 år, har försökt i 7 år, har gjort tre IVF i Sverige, MA på gång nr 2. 3ÄD  på IVFRiga, ÄD 2 MF, men gång 3 lyckades det, nu BF 1 aug. Har ett biologiskt barn på 7 år.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    Redan47, 49 år, 10ÄD, 21år 0 26 år vuxna tjej o kille, i tidigare relation. Har inte blivit gravid sedan dess....längtan väcktes på allvar tillsammans m min nuvarande man, och vi bestämde oss det ska gå. BF 27/11, enäggstvillingar,  men det blir tidigare, hur vi mår kommer bestämma datum, men senast v39. 

    JZ79, 36 år, gravid efter 5 års längtan och kämpande.. Vi har både manlig och kvinnlig faktor som gjort vi inte blir gravida. 2 ivf på Sahlgrenska utan ET. 1 ÄD i Åbo och sedan till slut hysto och dubbeldonation hos Penny. BF 12 januari 2016. Inga barn sedan tidigare, första gången gravid någonsin :)

    Missne: 44 år, gravid efter 12 års kämpande. Har gjort många IVFer i Sverige som ej lyckats. Immunologisk utredning våren 2014 hos Dr D visade på immunologiska orsaker. Första ÄD på AVA Riga i april 2015 lyckades. En av två fastnade. BF 15 januari 2016.

    Weeme, 44 år, gravid efter 2,5 års kämpande denna omgång. 4 tidigare MA efter naturlig graviditetsstart, efter 3 MA visade det sig att jag hade hög ämnesomsättning. Efter medicinering fick vi en dotter. Sedan var äggen för gamla för på alla år blev det bara ett MA trots att jag tidigare blev lätt gravid så vi beslöt göra ÄD i Riga. Hade tur och blev gravid på första försöket, ett insatt embryo. BF december -15


  • Redan47

    Fruhn, tack för ditt inlägg, verkligen viktig medvetengörare, att vi reagerar olika på medicin. Och just som du understryker hur det kickar igång reptil hjärnan. Låt inte den rädslan färga av sig i ditt liv o kommande förlossning.
    Jag för min del har lärt mig av erfarenhet att jag blir jätte dålig av sedativ medicin o sök typ av droger. Är superkänslig och känsla av panik inträder ganska fort spec om jag inte upplever mig sedd hörd icke trygg.
    Lustgas räcker gott....
    Men förlossning nummer två valde jag utan medikamenter, just pga den hemska utsattheten som infann sig nummer 1, som gjorde att smärtan tig över allt, kroppen o själen. Då kommer man till en punkt där avslappning inte funkar.
    Bullen, därför en poäng att hitta en nyckel där du direkt kan ta över kontroll med hjälp av andning. Det hjälper. I allt.

  • Redan47
    JZ79 skrev 2015-06-27 10:35:35 följande:

    Någon mer än jag som har mycket huvudvärk? v 11+3 idag, har mycket huvudvärk, igår gick det över i migrän.. Får inte ta min vanliga migränmedicin. Blodtrycket ligger bra. Jag dricker mycket vatten.. Någon som har nått tips?


    Jag oxå till o från. Det är hormonerna. Jag ser till att jag ätit jämna mellanrum så jag kan utesluta blodsockerpenfling och dricka minst 1.5l per dag vatten, märkt att då mår jag som bäst.
    Du är inne i en period där det skapas mer blod o hjärtat ökar volym det är mycket på gång biologiskt för dig.
    Jag vilar/lägger mig sova om det blir jobbigt att va uppe. Snart Kub?
  • Redan47

    SL: nu är det du som tar det piano! Njut på något sätt av mage o grav. Jordgubbar el nohot annat du gillar och serien outlander, rek! Bra att de är öppna o ärliga m allt som rör dig nu. Jo, ett högt blodtryck kan bli konsekvens ÄD och vi få leva med. Jag tror även vi får efterkontroller på hjärta kärl om så blir fallet.
    Vila vila vila - njut njut njut av här och nu. Kram!

    Jag har idag passat på att ligga o lapa lite sol på mage!!! Viker en kudde strax under brösten, det gick, kommer gå ev en vecka till... Max. Missade solskyddsfaktor ... Varmt ikväll om bak låren. Fö är jag jätte försiktig pga kortisonet att sola. Faktor 30-50 i ansikte , bröst armar.
    Idag invigde jag min nya grav klänning från Boob! Urskön! Shoppade loss på 50% rean. Känns bra att vara klädd igen, anpassade...

    Hur mår ni alla andra???

  • Redan47

    Röd: en tröst hihi kissandet går inte över ... Men kan hålla mig nu 4-5h...och inte var3e. Och dagarna går det bättre nu när de flyttat på sig. Nu trycker de upp m magsäcken istället ... Jag tror att så hör kommer det va, det ändrar sig allteftersom de växer.
    Jobbigt med magsyran du verkar ha!

    Tyckommig: klänning blir melodin! Snittet kan tänka mig obehagligt. Är det det hemsjukvården gör mäter o väger? Hur går det med flickorna oxå, har du hjälp ?

    SL: kan innerligt förstå om du håller på få psykbryt...det är bara veckor nu...allt du gör nu, är för din o bebis hälsa. Du vet när bebis är ute är allt värt! Precis som hela jobbet att bli gravid var värt när vi väl blev gravida. Så nu är det korsdrag som får räcka för dig, eller bli skjutsad till vattnet o skuggan nära KK! Du kan komma hit så ska jag passa på dig.... Men... De där 30min fr KK går åt fanders....
    Kudden rullar jag ihop och lägger liksom under bröst på revben - jag har oxå skitont i dem, just därför kudden avlastar brösten så har jag armbågar i, och läser framför mig. Och fötter stöttar sig i slutändan på solsängen. Lyxliv ! Jag passar på!
    Solskydd är nödvändigt. Vet hur man kan se ut med kortison medicin... Det är det inte värt. Spec ansikte bröst armar, Huden är riktigt skör nu. Märks. Blir normalt inte så påverkad som jag blev på låren idag. Kram

  • Redan47
    weeme skrev 2015-06-28 22:31:05 följande:

    Pepp till er som har det jobbigt! Även om det är en kort period i ett långt liv känns det när man är mitt i det... Jag börjar redan bli frustrerad över att flåsa så fort jag rör mig som om jag har ett astmaanfall PG, samma visa alla graviditeter.


    Visst känns det frustrerande .... Jag flåsar såååå..... Det beror ju oxå på den ökade blodmängden.
    Det är ju en jätte biologisk omställning att vara gravid för kroppen, hela systemet. Min bm påminde mig att det är samma för 16åring som 48...
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus