Inlägg från: Pescetarian |Visa alla inlägg
  • Pescetarian

    Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?

    Lord Hans skrev 2015-04-15 11:43:08 följande:

    Barnfamiljerna är redan de som arbetar och betalar den största delen av skatten, vad är det för poäng med det här? 

    Pengarna flyttas över till samhället för att sen betalas ut till samma personer som man tog dem av från början. Massor av pengar försvinner i administrationen ner i olika tjänstemäns fickor. Resursslöseri skulle jag kalla det, men rödvinsvänstern skor sig.


  • Pescetarian

    Det är nog bra att vi byter block varje eller vartannat valår - så att alla får sig en bit av kakan.

    Själv har jag aldrig gillar sossepolitik.

  • Pescetarian

    Är det någon som vet vilka mediciner det gäller?

    Att det inte är Alvedon och nässpray begriper jag också.

  • Pescetarian

    Hann inte skriva klart.

    Är det såna tillfälliga mediciner (så som antibiotika, hostmedicin på recept, osv), eller är det mediciner mot allergier och annat som vissa barn behöver dagligen?

  • Pescetarian
    Bumblebee skrev 2015-04-17 12:18:18 följande:

    Tycker att det är väldigt positivt. Det är många barn vars föräldrar kanske inte har råd att köpa de mediciner som barnet är i behov av. Intag av mediciner ska inte vara en ekonomisk fråga. Alla barn ska ha samma rättigheter att uppnå en god hälsa!


    Hade det inte då varit bättre att dessa pengar gått till socialtjänsternas ekonomiavdelning för barnfamiljer i behov v extra ekonomiska resurser. Pengarna hade kunnat öronmärkas till mediciner och glasögon, bl a.

    Socialtjänsten har en egen enhet som prövar alla fall. Så där är man ju säker att pengarna kommer till de som verkligen är i behov av de.
  • Pescetarian
    Anonym (Topp!) skrev 2015-04-18 17:58:54 följande:

    Ja, t ex aerius en allergi medicin mot lite smått och gott som vissa behöver äta året runt. Eller bara vår och höst t ex.

    Clarityn, som är en annan vanlig allergimedicin ingår inte.


    Vart kan man läsa vilka det gäller?
  • Pescetarian
    asta66 skrev 2015-04-19 11:49:48 följande:

    Det finns familjer som inte är fattiga nog för att få nåt av soc eller inte ens söker dit. Deras barn blir idag utan mediciner och glasögon. Eller får vänta på att få det.


    Ansvarslösa föräldrar som inte ser till att fixa mediciner och glasögon till barnen. Suveränt då om dessa föräldrar kan gå till soc och få dessa öronmärkta pengar för medicin och glasögon - istället för att _samtliga_ familjer ska dra nytta av detta.
  • Pescetarian
    asta66 skrev 2015-04-19 12:16:50 följande:

    Och för att det finns dåliga föräldrar måste det väl ändå vara samhällets ansvar att dessa barn inte drabbas hur hårt som helst.

    Om soc väl ingriper så blir det krigsrubriker om att de tar våra barn. Hur ska folk ha det?


    Vad jag menar, och som jag försökt förklara tidigare, är att dessa öronmärkta pengar som nu kommer att gynna _samtliga_ barnfamiljer (dvs även de stenrika), istället borde gå till socialtjänsterna runt om i landet så att endast de familjer med _behov_ av pengar till medicin och glasögon, får dessa.

    Att göra det inkomstbeprövat bli extremt dyrt - men om man då istället ger pengarna till socialtjänsterna att förvalta, så blir delen om inkomstbeprövat ingen extra utgift då socialtjänsterna har egna ekonomikontor som dagligen arbetar med behovsprövning av kontanta medel.
  • Pescetarian
    asta66 skrev 2015-04-19 12:27:47 följande:

    Du har rätt men då missar man de föräldrar som hellre köper nåt till sig själva som öl än gör det rätta. Hur ska vi göra då?


    De föräldrarna ska inte ha barn. Är det föräldrar som hellre super än tar hand om sina barn, så lär det nog uppdagas förr eller senare.

    Hur vanligt är det? Knappast så vanligt så att sossarna gav dessa pengar för att alkispäron ska pallra sig iväg till läkaren med sina barn och få ett gratis recept. Det lär de ju inte göra iaf.
Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?