Inlägg från: Anonym (Inte!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte!)

    Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?

    Jag tycker inte att det låter bra! Det borde vara upp till föräldrarna att köpa medicin till sina barn. Redan idag får man ju pengarna från soc om man ligger på normen, det räcker med det. Det här är rent slöseri och det gör mig nästan arg. . .

  • Anonym (Inte!)
    Anonym (njae) skrev 2015-04-15 12:35:52 följande:

    Jag betalar gärna medicinen till mina barn. Men jag kan känna,att inga barn ska behöva gå utan medicin för att föräldrarna inte har råd..Men jag har ingen jättebra lösning hur man hjälper dessa barn.


    Soc betalar naturligtvis medicin åt alla som ligger på norm, barn som vuxna.
  • Anonym (Inte!)
    Moolie skrev 2015-04-15 14:04:56 följande:

    Jag gillar det precis lika mycket som jag gillar subventioneringar på allergi-fri-mat tex gluten. Alla barn har rätten till samma levnadsstandard.


    Fast det är ju bara löjligt att säga. Som om lille Wallenberg och lilla soctagaren kommer i närheten av samma levnadsstandard? På gott och ont så lever vi på olika mycket pengar i Sverige. Att ge alla barn gratis medicin är knappast rätt väg att gå för att jämna ut klasskillnaderna.
  • Anonym (Inte!)
    Majsan70 skrev 2015-04-15 14:39:58 följande:

    Jag tycker att det är bra. Jag vet att många barn inga mediciner får för att föräldrarna inte har råd. Å andra sidan har vi ett bra system med högkostnadsskyddet, men alla har inte råd ändå. 


    Men vad är det för barn, menar du? Vilka föräldrar hämtar inte ut mediciner till sina barn? Visst, jag vet att det finns ruttna föräldrar där ute, men blir de mindre ruttna för att det är gratis?
  • Anonym (Inte!)

    Vänta nu. . . höjde inte de blå frikorsgränsen nyligen? Varför inte sänka tillbaka den istället så att det gäller alla, istället för att utan urskiljning ge alla barn? Så många fattigpensionerär och lågavlönade som vi har i landet som har svårt att få råd med sin medicin. 

    Nej, inte bra. . . 

  • Anonym (Inte!)
    badong skrev 2015-04-16 21:09:20 följande:
    Det är klart det bekostas av våra skattepengar. Det är ju det som är bra! Speciellt i ett progressivt skattesystem där de rikaste betalar mest.
    Då alla på det sättet, efter förmåga, delar på kostnader för vissa elementära humanitära behov hjälps vi åt. Framför allt hjälper vi de allra fattigaste. Det är det här som är välfärd.
    Den välfärd som tidigare metodiskt har monterats ner.
    Hjälper vi de allra fattigaste genom att ge utan urskiljning till alla barn?!

    Pensionärer, sjukpensionärer, sjukskrivna, arbetslösa. . . .
  • Anonym (Inte!)
    Anonym (Topp!) skrev 2015-04-16 21:18:36 följande:
    Fast.. På något vis så säger du emot dig själv. Tycker du t ex att en lågavlönad eller en pensionär är mer värd än ett barn då? Eller hur tänker du?
    Jag menar, som jag skrev, att taket för högkostnadsskyddet borde sänkas för alla tillbaka till gamla nivån. Det gynnar alla sjuka.
  • Anonym (Inte!)
    Anonym (Topp!) skrev 2015-04-16 21:34:24 följande:
    Nej det gynnar inte ALLA sjuka. Det gynnar inte dom barn som kanske är sjuka 1-2 ggr/år som har föräldrar som skiter i att hämta ut deras mediciner, eller de föräldrar som väntar 4 dagar extra innan dom tar barnet till läkaren för det är det 16:e i månaden.
    Dessa föräldrar brister i sin roll och det är helt andra insatser än mer pengar som måste till. Prioriterar man inte sitt barns hälsa ska man inte ha barn!
  • Anonym (Inte!)
    Stjärnan78 skrev 2015-04-17 00:20:51 följande:

    Jag grät nästan av lycka när jag fick reda på detta då jag har två barn med adhd. Och jag lever på existensminimum, varje år är ett helvete innan jag kommit upp till gränsen på 2200 kr. Detta är det bästa med vårbudgeten tycker jag då det kommer hjälpa mig och mina barn jätte mycket. Sen har även 3 av mina barn glasögon, vilket även det är svindyrt. Tyckte jag läste någonstans innan att barn under 18 skulle få gratis glasögon, men det verkar bara har varit snack då jag inte hört mer om det.  
    Jag kan ju förstå att folk reagerar starkt över varför barnfamiljer nu ska få medicin gratis och inte dom. Men i mitt fall är det en skänk från ovan. Jag är så glad och tacksam att få hjälp ekonomiskt så mina barn kan få sina mediciner.


    Du lever på minimum, men dina barn får inte mediciner och glasögon av soc. . . troligt!!

    Sossepack som försöker fiska väljare. . . .
  • Anonym (Inte!)
    Rainbowdash skrev 2015-04-16 22:45:20 följande:

    HUR är det möjligt att NÅGON kan tycka att det är ett dåligt förslag att barn får gratis medicin?


    Därför att ingenting är gratis!!!

    Problemet med socialism är att förr eller senare får man slut på andras pengar. . . 
  • Anonym (Inte!)
    Tom Araya skrev 2015-04-17 01:58:34 följande:
    Understruket i ditt inlägg är fel begrepp, alla betalar som är fast bosatta och har beskattningsbar inkomst i Sverige och även de som konsumerar
     i Sverige.
    Fel!

    Det här förslaget finansieras av en punktskatt som inte drabbar alla, utan bara se som redan betalar mest.
  • Anonym (Inte!)
    Marlean skrev 2015-04-17 10:24:27 följande:

    Det är väl underbart att inga barn i Sverige nu ska få offra att få sina mediciner pga. familjens eventuellt dåliga ekonomi! På tiden att denna reform gick igenom! Andra bra reformer V hjälpte till att få igenom var:  


    Pengar till fler anställda i äldreomsorgen

    Glasögon till alla barn

    Ökade resurser till förlossningsvården
     
    Stabilt stöd till våra kvinnojourer
     
    Höjt golv i A-kassan
     
    Höjt bostadstillägg för pensionärer
     
    Höjd sjuk- och aktivitetsersättning
     
    Slutet för stupstocken i sjukförsäkringen

    Måste säga att jag är stolt över att vara medlem i detta parti just nu. 




    Det var 100 år sedan. . . .
Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?