Inlägg från: Anonym (ejder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ejder)

    Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?

    Anonym (Inte!) skrev 2015-04-17 01:06:25 följande:
    Du lever på minimum, men dina barn får inte mediciner och glasögon av soc. . . troligt!!

    Sossepack som försöker fiska väljare. . . .
    Hon kanske inte går på soc men jobbar inom låglöne-yrke? Då ingår inte dessa extrautgifter. Man kan inte heller söka för dem hos soc om ens inkomst inte understiger existensminimum.

    Och även om hon går på soc, soc betalar de allra billigaste alternativen. 
    Och detta gör de månaden efter det att man köpt det mot uppvisande av kvitto. Kan bli en enorm utgift när hela matsumman går till adhd-medicin och man får vänta till nästa månad på att få pengar. (själv har jag kredit på apoteket, men det får ju inte alla).

    Folk verkar tro att soc fixar allt. Det gör de inte.
  • Anonym (ejder)
    Anonym (Icke bra!) skrev 2015-04-17 07:58:58 följande:
    Till ämnet: Jag tycker det är dåligt. De föräldrar som inte anses ha råd att köpa medicin åt sina barn får redan medicinerna betalda av soc, annars ska man ha råd om man prioriterar rätt. Gör man inte det är det väl tveksamt om man ska ha barn ö.h.t. Vissa mediciner är ju rent livsviktiga, ser man inte till att ens barn får dem bör soc rycka in, antingen genom att betala för dem eller, om föräldrarna aldrig anser sig ha råd, omhänderta barnen. Åtminstone när det gäller ewnt livsviktiga mediciner, som exempelvis astmamedicin. Man tycker kanske inte det är så farligt om barn får vara utann astmamedicin några dagar, men det är det. Astman kan förvärras ordentligt och häromdagen berättade min läkare att man kan få kol om man inte använder astmamedicin som man ska. Men jag antar att många föräldrar inte ser framåt utan bara tänker på dagen, och främst sig själva.

    Om föräldrarna alltid struntar i barnens medicin eller dröjer med att hämta den bör soc kopplas in.
    Läkare kan ju se om man hämtar ut det läkemedel hen skrivit ut, så man kan göra så att det alltid kontrolleras om medicin till barn hämtas.

    Det är mycket bättre om pensionärer får någon lättnad, skattesänkningar till exempel. Och de skulle kunna få sina mediciner till mer subventionerat pris, åtminstone pensionärer med låg pension och lite att leva på.
    :O :O :O

    Omhändertagna barn p.g.a. fattigdom?
    Det är ju som att åka tillbaka till 30-talet.

    Ska vi tvångssterilisera fattiga också?

    Finns nog ingen förälder till ett barn med astma t.ex. som inte försöker ta ut medicinen. Ytterst få i så fall, med stora problem, där mediciner inte är det primära problemet. 

    Det finns inget som säger att inte pensionärer också bör ha skattelättnad. Men pensionärer har ju lika rätt till hjälp med försörjningsstöd som barnfamiljer har.
  • Anonym (ejder)
    Anonym (Icke bra!) skrev 2015-04-17 08:43:45 följande:
    Eh... ja. Det sker redan i dag att barn omhändertas för att föräldrarna inte kan försörja dem. Omhändertaganden görs inte "bara" p.ga. misshandel och missbrukande föräldrar. Vad ska man göra om folk konsekvent inte ger sina barn den medicin de behöver? Tycker du det är lämpliga föräldrar som gör så?

    Det är ju ett jäkla gnäll tråden genom om föräldrar som inte kan hämta mediciner till sina barn för att de inte har råd, plötsligt har alla råd och de flesta hämtar medicinerna? Ja men då så, då behövs inga gratis mediciner.

    Varför ska folk alltid gå till överdrifter? Nej, ingen ska tvångssteriliseras.
    Nej, det sker inte att barn omhändertas för att föräldrarna inte kan ekonomiskt försörja dem. Är du galen? Hur många föräldrar tror du det finns som har pengar och skiter i att köpa mediciner till sina barn? Extremt ovanligt skulle jag säga. 

    Det sker omhändertaganden om föräldern missbrukar heroin exempelvis och hellre köper heroin för pengarna upprepade gånger och låter barnet bli allvarligt sjukt, samt vägrar behandling för egen del. Detta är omsorgssvikt. Men då är det p.g.a. förälderns missbruk som barnen blir omhändertagna, inte p.g.a. att föräldern var fattig. Det är stor skillnad.
  • Anonym (ejder)

    Tycker Kalle har en lön han kan lägga undan av för oförutsedda utgifter. Jag har aldrig haft över 16 000/ månad.

  • Anonym (ejder)
    Anonym (qwerty) skrev 2015-04-17 10:42:04 följande:
    Nu var det ju inte fråga om hur Kalle skulle klara sig, utan varför Kalle skulle vara glad åt förslaget som tillsammans med alla andra ändringar gjort att han blivit utan jobb.

    Eller menar du att Kalle vara glad åt att ha råd med att bara gå och slöa hemma som arbetslös?
    Nej, Kalle som har så stora förutsättningar, uppenbarligen då han tjänar rätt bra, kan söka a-kassa som dessutom är höjd. Sedan börjar jakten på ett nytt jobb, detta bör ju inte vara så svårt att få då Kalle är ung och därmed inte varit borta från arbetsmarknaden så länge. 

    Förstår dock inte riktigt parallellen till gratis medicin åt barn? Du menar att det enbart är från arbetsgivaravgifterna summan tas`?
  • Anonym (ejder)
    Anonym (qwerty) skrev 2015-04-17 10:47:41 följande:
    Och säg nu att Kalle har varit väldigt ordentlig och både pensionssparat extra och lägger undan pengar till plötsliga utgifter.
    Med de nya skattetaken kommer Kalle att få välja mellan att spara mindre varje månad eller dra ner på andra kostnader.

    Jag tycker att det börjar ringa i alla fall några varningsklockor när man nu med de nya förslagen gör det billigare att låna och dyrare att spara.
    Jag tror just detta förslag hjälper dem som varken kan låna eller spara allra mest faktiskt. 
Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?