Inlägg från: riboflavin |Visa alla inlägg
  • riboflavin

    Har du krisberedskap hemma?

    Har faktiskt en vevradio :) vi har vedkamin med kokplatta, egen brunn och på grannens tomt flödar en springkälla. Vi har också några solpaneler som hjälpligt kan hålla liv i telefoner och annat, och vi har ett elaggregat vi aldrig använt.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    Tom Araya skrev 2015-04-16 19:32:09 följande:

    Mat?


    Jag känner ärligt talat ingen som inte har torrvaror nog att överleva minst en månad på hemma så mat är nog de flestas minsta bekymmer. Vi har konserver och pasta, ris och inläggningar till ett helt kompani och köper potatis i säckar om 20 kg. Vintertid så kan vi lagra vakkumförpackat kött även utan eltillförsel och sommartid har vi god tillgång på egna grönsaker och baljväxter så kosten blir nog ändå hyfsat varierad. Det stora problemet blir nog foder till hundarna men i händelse av typ krig så hade jag nog struntat i jaktförordningar och liknande och löst det. Ena hunden skulle absolut kunna föda sig själv om hon tilläts.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    Tom Araya skrev 2015-04-16 20:49:38 följande:

    En månad är ingen nackdel....men jag undrar var du fick den siffran ifrån, för jag skrev 3 dygn?!


    Och jag svarade utifrån det svarsalternativ jag angivit, där vi klarar oss fler än tre dygn på den mat/förnödenheter som finns hemma, uppskattningsvis en månad eller längre.

    För mig var matfrågan så absurd att jag därför inte ens valde att ta med den i mitt första svar.

    Jag lånade ut min bil till en kompis förra året under 6 veckor, under den tiden var jag ner till matbutiken 2 ggr, en gång för att posta ett brev
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Har du krisberedskap hemma?