Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Världsmedborgare skrev 2016-12-20 10:07:58 följande:

    Nu får vi hoppas att regeringen tar chansen och utnyttjar det öppna mål Alliansen lämnat, ang ny rikspolischef.
    Att regeringen kallar Alliansen till möte efter nyår, och tillsammans med dom utser en efterträdare till Eliasson.
    Med det agerandet som kommer S att dra till sig fler anhängare, och samtidigt ta ifrån Alliansen ännu en möjlighet att bilda oppinion i en fråga.

    Givetvis ska SD hållas utanför, gärna med ett påpekande om att dom inte är välkomna ö.h.t i någon fråga.
    Det stödet kan regeringen kosta på sig att ge M, när M nu än en gång genom Batra sagt, att det inte blir nåt samarbete med SD, vilket jag givetvis är tacksam för.

    Och jag skulle bli förvånad om inte så sker, mötet alltså, det är guldläge för regeringen, och det tycker jag dom själva borde kunna se.


    De som ger rikspolischefen underkänt anser nog att åtgärder borde ha tagits för längesen och inte när det först skulle gynna regeringen politiskt.

    Man vinner förtroende genom att ta ansvar men visst kan det ge effekt om man vänder på kappan vid rätt tillfälle. Ställer mig dock tveksam till att det senare borde kantas med positiv iver.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2016-12-21 22:11:03 följande:
    Det är knappast så att någon skulle ha gjort ett bättre jobb än Eliasson, ett systemfel saknar alltid de förutsättningar som behövs, för att någon ska kunna få systemet att fungera.

    Sen håller jag med dig om att något borde ha gjorts för länge sen, riktigt vad vet jag inte vad det skulle ha varit.
    Den berömda kårandan hos Polisen misstänker jag är den verkligt stora boven (!) i sammanhanget.
    En organisation som utreder sig själv och aldrig hittar några fel, den är det inte den lättaste uppgiften att förbättra eller förändra.

    Men när nu frustrationen och samarbetssvårigheter t.o.m börjar infinna sig i hans närmaste krets av medarbetare, då saknas förutsättningarna för att han ska kunna sitta kvar som rikspolischef.
    Och det ska förstås regeringen utnyttja till sin fördel då Alliansen lämnat öppet mål för det, och det har inget med att vända kappan efter vinden.
    Det är istället en fullt logisk handling, eftersom det finns stöd för det hos alla, från gräsrötterna, till Polisen i allmänhet, hos hans närmaste medarbetare, och även hos Alliansen.

    Att då inte byta ut han, det vore inte bara dumt, det skulle vara politiskt fel, och givetvis ska det göras i samförstånd med Alliansen.
    Att inte göra det, skulle även det vara politiskt fel, då S precis som alla andra partier ska ta till vara alla möjligheter som ges till egen vinning.
    Om man som politiskt parti, inte klarar att spela den enklaste varianten av det politiska spelet, ja då lär man inte få behålla värst många väljare.

    Och det handlar inte om nåt fulspel, utan bara om att spela sina kort så att man själv drar fördel av en situation, som alla är överens om måste förändras.
    När du formulerar det såhär så blir det lite av en annan sak. Har svårt för politiska spel men jag förstår såklart vad du menar och hur det kan ses som relativt oskyldigt att allmänt passa på och sockra krämen.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2016-12-21 23:13:45 följande:
    Bra, alltid trevligt att bli förstådd, nåt jag långt ifrån alltid lyckas med.
    Det är en delad oförmåga. Flört
  • Digestive

    Med tanke på att regeringens satsningar på vår krisande polis tillkommer så sent som efter nästa val - så lär Socialdemokraterna ha en bit kvar att vandra mot botten.

    Att regeringen har börjat skärpa straffen är iallafall något men det bidrar föga till tryggheten/trygghetskänslan i praktik.

  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2017-03-03 12:07:22 följande:
    Jodå, sossarnas finest när det begav sig.

    En rörelse som väljer henne som kandidat är en rörelse med vriden verklighetsuppfattning.
    Eller så företräder hon rörelsen allt för väl.

    Observera precis ovanför hur delar utav hetsvänstern reagerar när ögonstenen blir flisad.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-03-03 17:14:04 följande:
    Är det verkligen någon som har har ondgjort sig över att Mona Sahlin blev dömd för sina livvaktaffärer.

    Kan du länka?

    Annars är jag benägen att tro att ditt påstående har lika stor relevans som den där stollens som fick för sig att det vandrade tusentals flyktingar genom den norrländska vintern på väg mot Haparanda. Och om några av dessa frös ihjäl så skulle detta mörkas av pk-media.

    Nåja, mitt förtroende för såväl regeringen som den liberala oppositionen har stärks efter att Batra gick till sängs med Åkesson. 

    Såg just i en annan tråd att en ledande sverigedemokrat tyckt att det var lämpligt att använda samma gas mot flyktingarna som nazisterna använde mot judar i koncentrationslägren.

    Det luktarr för övrigt rätt illa om moderaterna nuförtiden.
    Tänkte faktiskt på dig så någon länk behövs inte. Du brukar ju bli sådär hetsig och personlig när diskussionen inte utvecklar sig som du vill - och här gällde det Mona Sahlin.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-03-04 09:37:34 följande:
    Åh fan. Så du menade att det bara handlade om din oförmåga att orientera dig i tillvaron.

    Ja men då så.  

    Jag reagerade närmast på att Flash ine kan skijla mellan en föredetting och nuvaranade regering.

    Sahlin förtjänade sitt straff och den roll hon missbrukade gavs hon av alliansregeringen.

    Det var alltså skrikhögerns oförmåga att orientera sig i tid och rum och skilja på fantasi och verklighet mitt förra inlägg handlade om.

    Men om det får dig att växa en millimeter så får du gärna bortse från min förklaring. Ha det gott!
    Aha, så du var hetsig bara för konstens skull. Då förstår jag.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-03-04 14:50:16 följande:
    Nja, du kan väl återkomma i sakfrågan om du har den förmågan

    Jag har nyligen besvarat ett annat inlägg där en skrikhögeraktivist inte hade förmåga att skilja mellan persom och sak.

    Det får räcka för mig. Vill du diskutera min hetsighet får du skapa en tråd om dettaSkrattande

    Den här tråden handlar inte om mig utan om S.

    Och min uppfattning är att valet 2018 kommer att bli intressant. Det kan mycket väl resultera i att vi får en ren S-regering eller till och med att vi får en mittenregering med S, L, C och eventuellt MP. Det är heller inte givet att S skulle få statsministerposten i en sådan regering.

    Min gissning är att C kommer att vara större än M efter valet 2018.
    Det verkar rörigt för dig men angående det sista så kan man alltid hoppas.
  • Digestive
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-03-04 22:00:29 följande:

    Vi må ha olika politiska ingångsvärden i andra frågor, men här är jag helt enig med dig.

    Jag har svårt att se hur mp ska kunna skaffa en trovärdig profil till valet 2018.

    Dessutom kan S inte strunta i LO, och C och LO kommer aldrig att hitta tillräcklig samsyn för att regera ens över blockgränserna. Arbetarrörelsen och libertarianerna i C är diametralt motsatta.

    Hade inte S varit så kvicka att döma ut SD tror jag man hade kunnat hitta många "tysta" överenskommelser mellan partierna och kunnat få fram mycket av sin politik (dock inser jag problemet med att få V att acceptera detta). Jag tror att sd hade kunnat stödja förbud mot vinster i välfärden och en mer social upphandlingslag med lite fingerfärdighet och taktfullhet med ett minimum av förhandlingar (och snart det möjliga upphävandet av lex laval). Men den vägen är naturligtvis stängd när man, oavsett vad sd står för, dömer ut allt som rasismfascism och åberopar sig på sådana som Arnstad.

    C och S (LO) tror jag är en omöjlighet helt enkelt. (Notera också att man inte delar synen på invandringspolitiken där C vill driva en mycket liberalare linje än S).


    Håller med, analysen känns träffsäker och av nämnda anledningar. Det är nog mer troligt att Centern och Miljöpartiet hittar varandra vid nästa val - men även det känns osannolikt.

    Den här dansen kring Sverigedemokraterna har verkligen varit olycklig på många sätt och vis.

    Ska bli intressant att följa upp riksdagsarbetet nu när valåret ligger runt knuten.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-03-05 17:47:28 följande:
    Hoppsan, jag missade ditt svar.

    Jag rekommenderar dig att skapa en tråd där du frågar vad jag menar med att valet 2018 "mycket väl resultera i att vi får en ren S-regering eller till och med att vi får en mittenregering med S, L, C och eventuellt MP. Det är heller inte givet att S skulle få statsministerposten i en sådan regering".

    Det finns alla gånger någon vänlig själ som kan ta sig tid att förklara för dig, kanske någon som jobbar på 8 Sidor eller så.

    Lycka till!
    Det var inte riktigt det som jag fann förvirrat men för all del, hetsa inte upp dig över saken. Så viktigt var det inte.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?