Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    I Göteborg är S och MP på hugget:

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/satsar-32-miljoner-p%C3%A5-svamp-getmj%C3%B6lk-och-h%C3%A4stgr%C3%A4sklippare-1.4148563

    Svampodlingar, mjölkgetter och hästdrivna gräsklippare är framtiden för nordöstra Göteborg tror kommunen. Nu satsas 32 miljoner i ett nytt förortsprojekt som får hård kritik. - Hade jag velat jobba med djur eller odlingar hade jag åkt tillbaka till Namibia. Det här projektet är ren rasism, säger Florence Hansen i Angered.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-08 23:03:34 följande:
    Det var mycket olämpligt att hakkors användes men det är bra att känna till omständigheterna. Det handlade inte om att uttrycka sympatier med nazismens rashat utan om att uttrycka att den politik som förs av staten Israel i dag är något som är lika illa som den politik som fördes i Tyskland på 30- och 40-talen.
    Det argumentet klassas som antisemitism av International Holocaust Remembrance Alliance som grundades av Göran Persson (S) och där Sverige ingår:

    www.holocaustremembrance.com/sites/default/files/press_release_document_antisemitism.pdf
  • K Markatta

    M får absolut inte ens prata om bagatellfrågor i riksdagens utskott med ledamöter med tvivelaktig bakgrund.

    För S gäller naturligtvis andra regler. Nu är Stefan Löfven på väg till Iran för att diskutera gemensamma förslag med mullorna:

    www.expressen.se/nyheter/lofven-pressas-infor-iran-besok/



    Om nån vecka åker Margot Wallström till Ryssland för att dricka te med sin kollega Sergej Bagdadbobov. Hon ska då berätta att ryssarna är varmt välkomna till Karlshamn.
  • K Markatta

    S har rasat med 10 procentenheter i mindre städer och på landsbygden sedan valet enligt SR:s genomgång av siffror från Novus:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6628158

    Kan ju vara en bidragande orsak till att Stefan Löfven nu vill åka runt och visa upp sig i delar av landet han hittills struntat i.


  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-12 16:31:04 följande:
    Ok, hur tycker du att politiker ska agera vid statsbesök? Ska vi respektera lokala sedvänjor exempelvis sedvänjan att täcka håret eller ska politiker agera utifrån svenska sedvänjor även utomlands? Är det oförenligt för en kvinnlig feminist att täcka sitt hår?
    Det här är ingen lokal sedvänja utan något som den totalitära regimen beslutat och som de upprätthåller med hot om våld.
  • K Markatta

    Nu tappar väl S ytterligare några röster bland det som tidigare var deras kärnväljare:

    www.motormagasinet.se/alla/fordonsbranschen-rasar-mot-ylva-johansson/

    Fordonsbranschen rasar mot Ylva Johansson (S)

    Sveriges arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons (S) framträdande nyligen i TV programmet Agenda i SVT. Ministern uttalade sig om enklare arbeten som inte kräver så mycket utbildning." som bilmekaniker". Det har fått branschen att gå i taket.

    - Att utmåla oss och våra arbeten i fordonsbranschen som enkla, visar hur dåligt insatt arbetsmarknadsministern är, säger Bo Ericsson upprört. En allt mer intensiv teknik och materialutvecklingen påverkar verkstäder, idag har vissa bilar och lastbilar upp emot 200 noder/processeror som sköter om alla systemen.

    - Vi har LIN-nät, MOST nätverk och CAM busnät för att kommunicera med alla funktioner i fordonet. Om 3 år spås att 80 % av alla bilar och lastbilar är uppkopplade. Redan för flera år sedan gjorde Volvo personbilars verkstäder 35 000 programvarunedladdningar i veckan. Branschen spår att det kommer hända mer på 5 år än vad som hänt på 50 år.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-25 16:26:44 följande:
    Det hon sa var att om alliansen blev mindre än SD och S så bör Alliansen söka någon typ av blocköverskridande överenskommelse (kan tolkas som samlingsregering).
    Det hon kommenterade var den hypotetiska situationen där SD släppt fram en Alliansregering men där SD sedan knäppt Alliansen på näsan genom att rösta på S budget så att den gick igenom.

    I det läget tyckte Annie Lööf att Alliansen skulle börja förhandla med S om hur landet ska regeras.

    Det hon var väldigt tydlig med i intervjun och som hon upprepade vid flera tillfällen var att någon splittring av Alliansen inte var aktuell utan att det i så fall är hela Alliansen som diskuterar med S.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2017-02-26 09:48:47 följande:
    Ja, exakt. Det var vad hon sa - så Centern har närmat sig verkligheten såtillvida att de säger nej där SD får en vågmästaroll och då även en så kallat passiv sådan.

    Björklund har redan tidigare uttryckt sig på ungefär samma sätt.
    Nej, så säger varken Lööf eller Björklund.

    Det Annie Lööf kommenterade var ifall en Alliansregerings budget fälls genom att SD röstar på S budget. Om det sker går det inte att regera vidare i minoritet menar hon. Om SD däremot lägger ner sina röster i budgetomröstningen finns förutsättningar för en Alliansregering även om Alliansen är mindre än S + SD.

    Det man kan diskutera är hur pigga SD är på att stödja Alliansens gemensamma förslag på exempelvis invandringsområdet. Här skulle det kunna vara så att en ren M-regering har bättre förutsättningar att få igenom sin politik i det nya politiska landskapet vi har. En sådan regering kan få igenom borgerlig ekonomisk politik med stöd av allianskollegorna samt SD och de får stöd för sin invandringspolitik av SD och S.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2017-02-26 16:13:50 följande:
    Lyssna gärna på vad hon säger 27:30 in i inslaget.
    Där diskuterar hon ett läge där Alliansen är större än de rödgröna men mindre än S + SD och där Alliansen bildat regering.

    Hon tycker då att Alliansregeringen ska göra upp med S om budgeten och vissa andra frågor.

    Det är inte detsamma som Bill skrev och som du höll med om. Så här sa Bill:

    "Jag tolkade Annie Lööf i lördagsintervjun som att det inte räcker att alliansen är störst för att hon ska sätta sig i en alliansregering det krävs också att att alliansen är större än S och SD tillsammans för att en sådan regering inte ska vara svag och därmed i praktiken bli beroende av SD (eller S)."
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?