Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    nattuw skrev 2023-07-03 23:15:18 följande:
    Givetvis har du svårt att förstå att någon agerar mot något som ger ditt parti stora inkomster. Själv anser jag att politiska partier inte skall finansieras genom spel, dryckenskap, hor eller andra moraliskt tvivelaktiga källor. Det blir liksom lite fel när politiker stiftar lagar som är tänkta att kontrollera spel, dryckenskap och hor samtidigt som de själva tjänar pengar på samma laster.

    Det är tydligt att M och SD är desperata över att det går så dåligt i opinionen och nu försöker sabba för S vars spel är så mycket populärare än de spel som M och SD driver.

    Det är skamligt att de partier som idag leder landet använder makten för att sabotera för politiska motståndare. Det är något som bara fascistiska partier brukar ägna sig åt. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

     


    Rataxes skrev 2023-07-04 13:17:50 följande:

    Det skulle vara intressant om någon socialist kunde tala om hur många pensionärer som M och SD skickat till kronofogden pga kreditköp av deras lotter?

    Får jag be om största möjliga tyssssstnad...


    Efter det att det för snart 7 år sedan uppmärksammades att det hade inträffat har Socialdemokraterna inte drivit ett enda ärende till Kronofogden så detta är inte anledningen till att SD och M vill förbjuda S från att bedriv spel utan det handlar om att M och SD använder makten för att sabotera för politiska motståndare (något som bara fascistiska partier brukar ägna sig åt). 


     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Padirac skrev 2023-07-04 14:15:14 följande:
    www.spelinspektionen.se/licensansokan/spelformer/lotterier/information-om-allmannyttig-verksamhet/prenumerationslotterier-kan-under-vissa-omstandigheter-medges-undantag-fran-kreditforbudet/

    "Prenumerationslotterier kan under vissa omständigheter medges undantag från kreditförbudet

    Spelinspektionen får under vissa omständigheter medge undantag från kreditförbudet för så kallade prenumerationslotterier. Undantaget kan tillämpas på alla licenshavare som uppfyller samtliga krav för undantag. Dessa krav är att:


    lotteriet säljs till förmån för ett allmännyttigt ändamål,
    krediten avser köp av lotter för en viss tid (s.k. prenumerationslotterier), och
    det sammanlagda kreditbeloppet uppgår till högst 1/40 prisbasbelopp (1 312 kronor år 2023).

    Undantaget framgår av 14 kap. 8 § andra stycket spellagen. Undantaget innebär i princip att man i lagen har skrivit in den praxis som utvecklats genom tillämpningen av lotterilagens tidigare undantag från förbudet mot spel på kredit (prop. 2017/18:220 s 324).


    Bakgrund till undantag från kreditförbudet

    Innan spellagen trädde ikraft fanns i lotterilagen (1994:1000) ett undantag från förbudet att lämna kredit för insatser. Detta undantag innebar att Lotteriinspektionen, om det fanns synnerliga skäl, för ett visst lotteri fick medge undantag från förbudet. Denna möjlighet infördes med anledning av att vissa lotterianordnare av s.k. rikslotterier, dvs. lotterier som anordnades i flera län, hade börjat övergå till att anlita servicebolag, som skickade lotten med post till lottköparen tillsammans med en faktura. Även om fakturan inte betalades i tid deltog lotterna i dragningen. Regeringen bedömde att det i och för sig var en form av kredit, men att det snarare framstod som ett alternativt betalningssätt än som ett sätt att göra det möjligt för den som inte har råd att spela. Risken för ett upprepat och oplanerat spelande framstod som i det närmaste uteslutet. Mot denna bakgrund ansågs att det skulle finnas en möjlighet för lotterianordnaren att tillämpa ett sådant system för försäljningen av lotterna (Jfr prop. 2017/18:220 s 153 och prop. 2004/05:3 s. 19).


    Lagstiftaren ansåg vid omregleringen av spelmarknaden att eftersom lotter som köps för viss tid alltjämt var vanligt förekommande skulle det fortsatt finnas ett tydligt undantag för just denna form av kredit. Undantaget begränsades till lotterier för allmänna ändamål och till ett sammanlagt kreditbelopp om högst 1/40 prisbasbelopp (prop. 2017/18:220 s 154). Undantaget framgår av 14 kap. 8 § andra stycket spellagen."


    www.spelinspektionen.se/sok-licens/

    Sökning allmännytta lotteri


     


    Visar 50 licensinnehavare"

    Ja detta inlägg visar tydligt på hur M och SD hycklar.  Om problemet var prenumerationslotter /försäljning mot faktura så skulle M och SD självklart förbjuda alla föreningar från att sälja lotter på prenumeration/mot faktura men då vet man att man får väljare från idrottssverige emot sig och det vill man inte.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-07-04 21:00:47 följande:
    Och din poäng är att tre fel gör ett rätt?

    Men om det är fel så är det väl lika fel när ideella föreningar och eller idrottsföreningar driver samma typ av spel som S, M och SD? Om M och SD ser risker med spel så borde man agera mot de spel som är mest riskabla tex. nätkasinon men det gör man inte.

    M och SD:s agerande visar tydligt att det inte handlar om att agera mot olämpliga spelformer utan om att man är ute efter att störa en politisk motståndare. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

     


    Anonym (zull) skrev 2023-07-05 20:20:43 följande:
    Det visar hur opålitliga socialdemokraterna kan vara, företaget som startades och sålde var enbart socialdemokrater. Man gick bakom ryggen på det svenska folket och gjorde som man själv ville.

    Nu sitter sossen och bönar o ber för att få komma med i Nato, dom har helt glömt detta hur man stödde extrema regier.

    Dagens garv. Skulle Bofors ha ägts av Socialdemokraterna? Bofors bildades på 1600 talet och har bla ägts av Alfred Nobel..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (zull) skrev 2023-07-06 19:06:11 följande:
    Man köpte av Bofors via sitt egen startade bolag, där Palme var den som fixa allt, knöt ihop polischefer osv som ägare till det nya företaget, försökte kamouflera genom att sälja först till Malaysia där ännu ett likande företag startats, liknande upplägg men högtuppsatta statliga chefer som i sin tur sålde vidare robotarna.

    Vi vet att sossarna fungerar på detta sätt, man vägra uppge sanningen, manipulera så folket inte ska kunna se eller koppla ihop vad dom pysslar med.
    Nu funkar det dåligt i dagens samhälle, det mesta kommer fram, lite det sossarna kallar för en arme med nättroll, enda man gör är att lyfta fram sossarnas mörka sanning.
    Du vet väl att historierna i En ding ding värld aldrig var på riktigt?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (zull) skrev 2023-07-06 20:50:07 följande:
    Med Olof Palme i ledning, kan hålla med om att vi levde i ding ding värld med en sådan sosse ledare, han var inte en fredsduva precis. Sedan har vi nu likheter med arga Andersson, Palme hade liknande raseriutbrot som Andersson har, man skriker som en diktator tills alla andra lessnar, sedan fuskar dom sig fram och äventyrar hela Sverige.
    .

    Ta bara Boforsaffären:

    Tvärtemot bilden av fredsduvan Olof Palme var denne pådrivande i Boforsaffären och andra kontroversiella vapenaffärer. Det säger förre statssekreteraren Carl Johan Åberg. Trots att Åberg varit en av socialdemokraternas främsta ekonomer anser han att ett maktskifte vore bra för politiken i Sverige.

    Efter valsegern 1982 uppvaktades statsminister Palme av företagsledare som ville ha hjälp. Bofors ville sälja haubitskanoner till Indien. ABV och Skanska ville bygga oljelager i Saudiarabien, en teknik som svenska totalförsvaret utvecklat.

    Rajiv Gandhi, Indiens premiärminister, som i anslutning till Olof Palmes begravning i mars 1986 berättade för efterträdaren Ingvar Carlsson att Bofors fått ordern. alltid berättade det för andra delar av regeringen, säger Carl Johan Åberg. Regeringen blev överraskad, finansminister Kjell Olof Feldt ville bromsa men Ingvar Carlsson fullföljde arbetet.

    Palme tyckte det var så roligt, att själv driva dessa frågor, att han inte alltid berättade det för andra delar av regeringen, säger Carl Johan Åberg. Regeringen blev överraskad, finansminister Kjell Olof Feldt ville bromsa men Ingvar Carlsson fullföljde arbetet.


    Men redan innan dess var svensk vapenexport ifrågasatt. Indonesien körde hårt: utan Boforskanoner skulle de sluta köpa järnmalm från svenska LKAB.


     


    Palme tillät export av kanonerna men det blev utrikeshandelsminister Mats Hellström, som varit starkt
    emot kanonexporten, som fick försvara affären.
    Carl Johan Åberg gick två gånger offentligt emot partilinjen i ekonomiska frågor och fick då uppleva Palmes raseriutbrott.


    Nästa gång var när Åberg 1981 var politisk chefredaktör på Aftonbladet.


     


    ? Då ringde han och skällde så in i helsicke att han hamnade i ett läge då han inte kunde tala längre, utan bara stönade.


    "Så allting gick" till så tror du? Då är det du som lever i en Ding ding värld.

    Den uppmärksamme noterar att du nu har publicerat två historier som inte går ihop med varandra. Dessutom har du gjort långa citat från en morgontidning utan att ange källa. Det är inte tillåtet.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (zull) skrev 2023-07-06 21:36:51 följande:
    Här har du en till källa:

    sv.wikipedia.org/wiki/Boforsaff%C3%A4ren

    Mutaffären[redigera | redigera wikitext]

    Under 1980-talet ville Indien köpa tungt artilleri. Statsminister Olof Palme hade personligen tagit upp saken vid samtal med dåvarande premiärministern Rajiv Gandhi. Från den svenska statens sida hade man också ställt upp med kreditstöd samt med garantistöd, dvs. att ordern skulle fullföljas även om Indien skulle hamna i en väpnad konflikt. 


    Sverige har alltid haft en pragmatisk syn på vapenexport. Här har du ett exempel i nutid som gällde en moderatledd regering som gav klartecken till vapenleveranser till en islamistisk diktatur.


    sverigesradio.se/artikel/5938702

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2023-07-09 09:48:44 följande:
    Ovanligt sakligt och nyanserat inlägg från dig.

    Mitt tillägg till detta:
    Sovjet stödde öppet alla kommunistpartier, men i Sverige var kommunisterna allt för få och marginaliserade. I sina påverkansoperationer så inriktade man sig då främst på s. Det är nog sannolikt därför som Palme av vissa betraktades som som att jobba för KGB.
    På vilket sätt påverkade Sovjet S? Det är klarlagt att Sverige under de kalla kriget och även åren efter  var närmare knutet till USA och Nato och det finns vissa kopplingar medllan Olof Palme och CIA. 

    www.expressen.se/nyheter/olof-palme-samarbetade-med-cia/

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?